Huawei avslöjar Mate X FOLDABLE smartphone - men den har en iögonfallande prislapp

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Huawei har avslöjat sin första hopfällbara smartphone, på Mobile World Congress i Barcelona idag.



Företaget har följt med Samsungs fotspår, efter att den lanserade sin egen hopfällbara smartphone förra veckan.



Medan Huaweis nya telefon, som har kallats Mate X, definitivt är iögonfallande, kommer den med en svindlande prislapp på 2 299 euro.



Huawei Mate X har en flexibel OLED-skärm som täcker både fram- och baksidan av enheten, men kan fällas ut för att bli en åtta-tums skärmplatta.

Huaweis hopfällbara smartphone (Bild: Huawei)

Förra veckan presenterade andra smartphonejättar Samsung sin Galaxy Fold-enhet, som har en normal frontskärm, med en större surfplatta som öppnar sig inifrån enheten.



Huawei hävdar att Mate X är 'världens snabbaste hopfällbara 5G-smarttelefon', och säger att dess position som tillverkare av 5G-nätverksinfrastruktur har gett den en 'unik fördel' eftersom den gjorde det möjligt för företaget att testa telefonen på interna 5G-nätverk innan den släpptes.

Den fälls ner på mitten (Bild: Huawei)



Det kinesiska företagets närvaro på 5G-infrastrukturmarknaden är fortfarande en geopolitisk diskussionspunkt, där USA varnar europeiska länder för att det kan ha svårt att arbeta med alla som väljer att använda Huawei-produkter i sina nätverk, efter att ha tagit upp säkerhetsoro över det kinesiska företaget.

Men Huawei verkar ignorera dessa pågående problem när de fortsätter att expandera sin telefonverksamhet.

Smartphones

Nu den näst största smartphonetillverkaren i världen, kommer det också att presentera en ny serie flaggskeppsenheter i Paris nästa månad.

När det gäller den hopfällbara enheten kommer Mate X också att ha en fingeravtryckssensor inbyggd i sin strömknapp samt ett kamerasystem konstruerat med det tyska kameraföretaget Leica.

Företaget sa också att enheten kommer att innehålla ett stort 4500mAh batteri, samt 'SuperCharge' - vilket gör att den kan laddas från noll till 85% på bara 30 minuter.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: