Hur många människor viker verkligen TV -licenser - och när du får det

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du frågar folk hur många av deras grannar som inte betalar licensavgiften, tror vissa att så många som hälften är det - de har mycket fel.



Kvinnor är mer benägna att tro att deras grannar lurar systemet än män, och Londonborna tror också att familjer i närheten av dem är på väg.



Men det är Skottland där folk med största sannolikhet tror att folk undviker, varav en av fem hävdar att undandraget är mer än 50%.



Men nya siffror från TV Licensing visar att cirka 94% av bostäderna har rätt licenser, och antalet har inte ändrats under de senaste fem åren.

- Det finns en enorm skillnad mellan vad vissa licensbetalare tror och verkligheten, säger talesperson för TV Licensing Jason Hill.

'Vi vill att folk ska vara medvetna om att de allra flesta betalar sin licensavgift och att du kan betala din TV -licens med regelbundna veckovisa, varannan eller månatliga betalningar, från så lite som £ 6 i veckan.



Läs mer

Spara pengar på tv -paket
Sky Sports -paketet är 114 £ mindre Slå Netflix -prishöjningen Britter betalar £ 50 i månaden för gratis sport Lagliga rabatter på TV -licensavgifter

En färg -TV -licens kostar för närvarande 147 £ och behövs av alla som tittar på eller spelar in TV -program när de visas på TV.



TV -licensiering besöker fastigheter som inte svarar på deras försök att ta kontakt. Varje dag fångas mer än 700 människor - med 256 600 hem som tittade på tv utan licens förra året.

Men medan alla som tittar på eller spelar in live -tv - eller använder iPlayer - måste betala licensen, betyder det inte att du måste betala fullt pris.

Här är de fullständiga reglerna:

charlie dimmock viktökning

När du inte behöver betala för en tv -licens

(Bild: Getty)

Med undantag för iPlayer, om du inte tittar på eller spelar in live -tv behöver du inte en licens.

Så andra inhämtade TV-tjänster, streaming eller nedladdning av program efter att de har visats eller program som är tillgängliga online innan de visas på TV räknas inte.

Så utan licens kan du fortfarande titta på:

Om du inte ser eller spelar in live -tv på någon enhet eller använder iPlayer kan du meddela TV -licensiering genom att fylla i en deklaration här .

Men var försiktig, för medan det är möjligt, är det väldigt få som just nu hör till den kategorin.

Oavsett vilken enhet du använder och hur du än tittar, måste du ha licens för att titta på program samtidigt som de visas på TV, för att titta på eller ladda ner program på iPlayer eller för att se en online -tv -tjänst. Färre än 2% av hushållen tittar bara på ikapp-tv så behöver inte en licens, berättade en taleskvinna från TV Licensing Spegelpengar .

justin bieber ansiktstatuering 2018

Varning för iPlayer

Du behöver en licens för att titta på iPlayer (Bild: Getty)

Även om andra streamingtjänster är bra, måste du ha en TV -licens för att titta på iPlayer på vilken enhet som helst - med ett mycket specifikt undantag.

Några lyckliga - främst studenter - har vickrum.

TV -licens bekräftade att du är undantagen om:

  • Du använder bara en enhet som drivs av sina interna batterier för att titta på live -tv eller titta på och ladda ner program på BBC iPlayer; och

  • Du har inte anslutit den till en antenn eller anslutit den till elnätet för att ta emot TV; och

  • Din permanenta adress (utanför terminstid) är dina föräldrar & apos; Hem; och

  • Dina föräldrar har en giltig tv -licens.

Elever omfattas inte av sina föräldrar & apos; licens, om inte studenten bara använder enheter som enbart drivs av sina egna interna batterier (inte anslutna till en antenn eller elnätet) och om deras permanenta adress är deras föräldrars hem, sa en talesman för TV Licensing till NEWSAM Money.

proudlock made in chelsea

Du kan ringa 0300 790 6113 för att kontrollera om detta undantag gäller dig eller ta reda på mer genom att gå till tvlicensing.co.uk/studentinfo

När du absolut behöver en TV -licens

Säg vad du säger om den här historien
Kommentera nedan

Alla som tittar på eller spelar in live -TV -sändningar eller använder iPlayer måste ha en TV -licens - oavsett vad de tittar på - eller så kan de få en rejäl böter.

Det betyder att titta på en telefon, bärbar dator eller surfplatta fortfarande räknas så länge den sänds. Ja, även om du använder någon annans SkyGo -inloggning hemma betyder det att du behöver en eftersom licenser är knutna till adresser.

Om du bor i ett gemensamt hus kanske du kan komma undan med en licens för huset - snarare än en var för sig - men i nästan alla andra fall behöver du en licens om du aldrig tittar på TV -sändning.

Men det finns några goda nyheter - medan du behöver en licens behöver du kanske inte betala fullt pris för en.

Lagliga tv -licensrabatter

Eftersom TV -licenser gäller adresser, inte enskilda, så länge någon som är berättigad till rabatt bor på din adress och licensen finns i deras namn, gynnas hela huset.

Så vem får rabatt? Äldre britter behöver inte tv -licens.

Det betyder att när du når 75 år kan du ansöka om en gratis över 75 TV -licens . De varar i 3 år och skickas ut förutsatt att du uppger ditt folkförsäkringsnummer. Faktum är att om du är 74 kan du till och med ansöka om en korttidslicens för att täcka upp till din 75-årsdag.

För det andra, även om det inte är gratis, men alla som är blinda (svårt nedsatt syn) kan få tv -licenser för halva priset. Återigen betyder det att resten av huset är täckt också.

Om du hyr behöver du inte en separat tv -licens för ditt rum om du har en relation med husägaren (och bor i deras hus) eller ett gemensamt hyresavtal - men behöver en om du har en separat hyresrätt överenskommelse för just ditt rum.

Det finns också andra tillfällen du kan få tillbaka pengarna på £ 147.

Studenter som inte vistas på universitetet under sommaren kan ha rätt till återbetalning för de sista månaderna av sin licens. De kan ansöka om återbetalning eller få mer information genom att besöka www.tvlicensing.co.uk/studenter eller ring 0300 790 6113.

Vad din licens täcker

Om du bor någonstans med en TV -licens behöver du inte en annan om du tittar på TV på en enhet som går på batterier någon annanstans (dvs. en surfplatta, telefon eller handhållen TV) så länge den inte är ansluten till elnätet .

Om du är på (eller äger) en båt eller en husvagn behöver du inte heller en ny TV -licens för att titta på tv eller använda iPlayer i det heller.

alex scott jamie redknapp

Du är också täckt för statiska husvagnar, husbilar och flyttbara stugor - förutsatt att ingen är hemma och tittar på TV medan du använder dem. Om någon är på huvudadressen, du måste fylla i ett deklarationsformulär .

Men om du har ett andra eller fritidshus, lägenhet, bungalow eller stuga behöver det en egen TV -licens om du ska titta på live (eller spela in live) TV eller använda iPlayer där - oavsett vilken enhet den är på .

omröstning

Är TV -licens värde för pengarna?

4000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Hur man betalar

När du väl har tagit fram dina licensbehov finns det en hel del sätt att skaffa pengarna till dem:

• Online - människor kan betala online på www.tvlicensing.co.uk/pay info via direktdebitering eller med betalkort eller kreditkort

• Direktdebitering - månads-, kvartals- eller årliga direktdebiteringssystem är tillgängliga och kan konfigureras online på www.tvlicensing.co.uk/directdebit

• Diskfri-människor kan betala på någon av över 28 000 PayPoint-butiker i hela landet eller med kontanter eller kredit-/betalkort.

• Betalkort eller kreditkort via telefon - denna möjlighet accepterar betalning från en rad bankkort inklusive Maestro, Delta och Connect

• Med posten - skicka en check till TV -licensiering till: TV Licensing, Darlington, DL98 1TL

Om du vill veta mer om att betala i veckor på köpet, online, via SMS eller via telefon på kontantbetalningsplanen, ring 0300 790 6078 eller besök www.tvlicensing.co.uk/cashplans

Se Även: