Så här inaktiverar du Bixby på Samsung Galaxy Note 10 och använder Google Assistant istället

Samsung Galaxy

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: PA)



Med Samsungs Galaxy Note 10 som säljs i Storbritannien på fredag ​​kommer många människor att rusa ut för att köpa den nya handenheten under helgdagen.



Smarttelefonen finns i två storlekar, med Samsungs varumärke Infinity-display, som täcker hela enhetens framsida, en spetskamera och företagets populära S-Pen-penna.



Men traditionellt är en av de mindre populära funktionerna i Samsungs Galaxy -enheter dess smarta assistent, Bixby.

(Bild: PA)

Samsung har arbetat med att förbättra Bixby - senast gjort det tillgängligt på fyra nya europeiska språk, inklusive 'brittisk engelska' - men många föredrar fortfarande att använda Google Assistant.



Båda AI-assistenterna är förinstallerade på nya Galaxy Note 10, så att du enkelt kan inaktivera Bixby och göra Google Assistant till standard om du föredrar det.

Så här inaktiverar du Bixby -nyckeln

Note 10 har två knappar på sidan - volymvipparen och en annan knapp som helt enkelt kallas 'sidoknappen'.



Som standard slår sidoknappen på och av skärmen, men ett långt tryck startar Bixby.

boxning ikväll på tv

Lyckligtvis gör Samsung det enkelt att ändra det.

Om du går till Inställningar> Avancerade funktioner> Sidoknapp, du kommer att kunna byta ett långt tryck från 'Wake Bixby' till 'Stäng av-menyn'.

Detta innebär att håll ned sidoknappen nu börjar avstängningsprocessen snarare än att starta Bixby.

Tyvärr finns det inget alternativ att starta Google Assistant med en lång tryckning. Men samma skärm kan också användas för att anpassa vad ett dubbeltryck på sidoknappen kommer att göra.

betydelsen av nummer 123

Så här inaktiverar du Bixby på startskärmen

Även om sidnyckeln på Bixby är inaktiverad kommer du fortfarande att kunna komma åt Bixby Home - som består av ett sortiment av informationskort - genom att svepa direkt på startskärmen.

För att stänga av detta, tryck länge på en tom del av startskärmen och svep sedan åt höger.

En växling visas högst upp på skärmen märkt 'Bixby Home'. Om du stänger av detta visas Bixby inte längre på startskärmen.

Så här får du tillgång till Google Assistant

Om du vill konfigurera Google Assistant på din Galaxy Note håller du hemknappen nedtryckt och följer sedan anvisningarna på skärmen.

När Google Assistant har konfigurerats kan du starta den när som helst genom att hålla hemknappen intryckt eller helt enkelt säga 'OK Google'.

Se Även: