Så fungerar budgetlån - och vem kan få en räntefri £ 812 för att betala räkningar

Fördelar

Ditt Horoskop För Imorgon

En plötslig eller oväntad räkning räcker för att köra någons ekonomi i kaos - och står ofta för varför många vänder sig till rip -off -lönegivare eller olagliga lånhajar för pengar i desperation.



Men om du har en låg inkomst och får vissa förmåner kan du eventuellt kräva en förskottsbetalning på Universal Credit eller ett budgetlån för att få dig att fortsätta fram till lönedagen.



Detta är en typ av lån som erbjuds av regeringen och kan hjälpa dig att betala för hushållsartiklar, kläder, hyra i förväg, underhåll, förbättringar eller säkerhet för ditt hem, resor, begravningskostnader och till och med lån som tas för något av ovanstående.



Du är bara berättigad till ett budgetlån om du har haft vissa förmåner i sex månader-till exempel inkomststöd, inkomstbaserad arbetssökandestöd, inkomstrelaterat anställnings- och stödbidrag och pensionskredit.

Om du har bytt till Universal Credit från Pension Credit, räknas all tid som krävs för att kräva det för sex månader.

Du kan dock inte få ett budgetlån om du för närvarande gör anspråk på universell kredit (det är där förskottsbetalningar kommer in), du är involverad i en strejk eller om du redan har mer än £ 1500 totalt för krislån och budgetlån.



Hur mycket du kan få

Det lägsta beloppet du kan låna är £ 100. Detta stiger dock till £ 348 om du är singel, £ 464 om du har en partner och £ 812 om du eller din partner kräver barnbidrag.

Hur mycket du kan få beror på om du kan betala tillbaka lånet, ha besparingar på mer än £ 1000 (£ 2000 om du eller din partner är 63 år eller äldre) eller om du betalar tillbaka ett befintligt budgetlån eller krislån.



Hur fungerar det?

Det är i huvudsak alternativet till förskottsbetalningar för Universal Credit -fordringar (Bild: Blanda bilder)

Ett budgetlån är räntefritt så du betalar bara tillbaka det du lånar.

Återbetalningarna tas automatiskt från dina förmåner. De belopp du betalar tillbaka baseras på hur mycket nytta du får och vad du har råd med.

kim kardashian före plastikkirurgi

Du måste normalt betala tillbaka lånet inom 2 år (104 veckor).

Hur man ansöker om hjälp

Om du uppfyller ovanstående kriterier kan du ansöka online eller per post. Du måste använda pappersformuläret om du ansöker för någon annans räkning.

Alternativt kan du ta reda på hur du kan ansök online, här .

När du har ansökt får du ett brev om att du har erbjudits ett lån inom 25 dagar - om du accepterar det måste du skriva under och returnera ett avtalsbrev. Dina pengar kommer sedan att sättas in på ditt bank-, byggförening- eller kreditföreningskonto inom 12 dagar.

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: