Inrikesminister Sajid Javids bror 'hade konsumerat kodein och alkohol när han hittades drunknade i ett femstjärnigt hotellrum'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Tariq Javids kropp hittades i ett rum i det femstjärniga South Lodge-hotellet den 29 juli, hörde en dödsräknare (allmän uppfattning)(Bild: INS News Agency Ltd)



Inrikesminister Sajid Javids äldre bror hade konsumerat kodein och alkohol när han påträffades drunkna i ett femstjärnigt hotellrum, har en rättsmedicinare hört.



Tariq Javid, vars kropp upptäcktes i slutet av juli, led 'en onaturlig död', sade West Sussex -rättsmedicinska Penelope Schofield idag när hon inledde en undersökning.



Mysteriet omger fortfarande varför detaljhandelsaffären hade bokat in sig på det lyxiga countryhotellet bara några minuter från sitt hem. Hans kropp hittades i ett rum på South Lodge Hotel i Lower Beeding, Horsham, den 29 juli.

Den fördes sedan till ett sjukhus i närheten.

betydelsen av siffran 111

En obduktion visade att Tariq dog av en kombination av drunkning, etanol och Codeine-toxicitet och allvarlig hjärtsjukdom.



Tariq var äldre bror till inrikesminister Sajid Javid (bilden) (Bild: AFP)

sam attwater och brianne delcourt

Tariq var den äldsta av fem bröder inklusive den nuvarande inrikesministern.



Schofield inledde en utredning om hans död i Crawley och beordrade att en fullständig undersökning skulle genomföras nästa år. Hon hörde att Tariqs drunknade kropp hittades i ett rum på South Lodge Hotel.

Bortsett från drunkningen och kodein- och alkoholtoxicitet hade han också drabbats av ateroskleros i kranskärlen och idiopatisk vänster kammarhypertrofi, sa man. Han identifierades av sin bror Basit.

Inga detaljer om hur han drunknade eller varför han bodde på hotellet bara några kilometer från sitt hem gavs vid undersökningen.

Hela undersökningsförhandlingen i början av nästa år kommer att övervakas av Schofield.

jennifer lawrence bröllopsklänning

Den höga rättsmedicinaren sa: 'När det gäller de bevis som hörts i morse känner jag att det är en onaturlig död och frågan måste gå vidare till en förhör formellt.'

Inrikesministerns officiella talesman meddelade dödsfallet förra månaden: ”Jag är mycket ledsen att bekräfta att Sajid förlorade sin äldste bror Tariq i veckan, som kommer att saknas av hela familjen.

I ett uttalande sa inrikesministern, på bilden, att hans bror skulle saknas mycket

I ett uttalande sa inrikesministern, på bilden, att hans bror skulle saknas mycket (Bild: REUTERS)

”Han vill rikta ett tack till de många som skickar sina kondoleanser och goda önskningar. Han skulle också be om att hans och hans och hans integritet skulle respekteras vid denna sorgens tid.

Tariq följde i sin fars fotspår, eftersom han hade ägt en klädbutik i Bristol efter att ha arbetat som busschaufför.

Abdul-Ghani Javids verksamhet kallades Scallywags och var mitt i en ökänd brottsbekämpad del av staden.

Mr Javid Senior anlände till England med pojkarna & apos; mor Zubaida med bara 1 pund till sitt namn 1961.

st pancras tube karta

Paret bosatte sig i Rochdale men flyttade senare till Bristol för att driva sin detaljhandel.

Trots de fem syskonen & apos; svår start i livet, alla har gått vidare till storhet inom sina respektive affärsområden, politik och offentliga roller.

Sajid Javid var den första icke-vita personen som innehade ett av Storbritanniens statliga ämbeten.

Samtidigt är hans bror Basit en högre polis, Khalis är en finansiell rådgivare och Atif är en mångmiljonär fastighetsmagnat.

Det femstjärniga hotellet där Tariq hittades ligger djupt på landsbygden i Sussex.

gamla kvinnor i strumpor

Hotellet var värd för G-20-toppmötet i London 2009, där dåvarande kanslichefen, Alistair Darling och de andra finansministrarna i världen och centralbankschefer från Europeiska unionen bodde i flera av dess rum i 89-jakobisk stil.

Sir Winston Churchill var också en vanlig gäst och nära vän till sina ägare, med sitt tidigare favoritrum nu en lyxsvit på 530 pund per natt.

Korridoren till Sussex -flygeln från biljardbaren markerar nu platsen där en hiss brukade ta honom upp till Elizabeth Le Bay -rummet.

För mellan £ 575 och £ 639 per natt kan gästerna bo i & apos; Hot Tub Suite & apos; - rum utrustade med privat bubbelpool och balkong med utsikt över trädgården över den 89 hektar stora tomten.

Hotellet ståtar med 'varje rum är individuellt utformat och utformat så att inga två är desamma ... Vi ger felfri uppmärksamhet på detaljer och hemtrevlig charm i hinkbelastningar samt den mest spektakulära utsikten över South Downs.'

Se Även: