Gtech eBike -recension: Sätter pedalen i metallen med prisvärd elektrisk pendling

Övrig

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Gtech)



Selected StarVald stjärnaVald stjärnaVald stjärnaOvalda stjärna

Jag är en ganska vanlig cyklist; klocka upp ungefär en timme om dagen när jag gör resan till och från kontoret. Trots detta är jag inte vad du skulle kalla en riktig cyklist. Jag äger inte någon lycra, tittar på Tour de France eller vet mycket om underhåll av cyklar.



Så jag är förmodligen exakt rätt målmarknad för Gtech eBike. En av många nya elcyklar dyker upp på marknaden för tillfället. Genom att ansluta en motor och ett litiumjonbatteri till en vanlig cykelram kan du ta mycket av din cykel.



En inbyggd dator mäter kontinuerligt din trampning och justerar kraften smidigt för att ge dig en boost när du behöver det. Du känner det också-efter en halv sekund av att trampa drar dragkraften i motorn in och du känner att du drivs framåt.

Så hur går det och är det värt att köpa? Jag tillbringade en vecka med att använda den för att pendla och här är hur den staplar sig.

Elkraft

(Bild: Jeff Parsons)



(Bild: Jeff Parsons)

På bakhjulet sitter en 36v motor med högt vridmoment som ansluts till litiumjonbatteriet som lagras där du vanligtvis ser en vattenflaska. Det är en bättre design att ha motorn på baksidan, eftersom jag har hört anekdotiska bevis på att framgafflar går sönder på grund av påfrestningen som skapas av en främre motor.



mark herbert charlotte hawkins

Det finns två lägen Max och Eco som växlas av den stora gummiknappen på batteriets framsida. Som du kan förvänta dig ger Max dig den mesta makt och assistans - att ta marschfarten upp till 15,5 mph - det går inte snabbare eftersom EU -reglerna betyder att allt som går snabbare måste registreras och beskattas som ett motorfordon.

När du kör i Eco -läge ger batteriet dig en räckvidd på 30 miles på en enda laddning. En laddning tar ungefär tre timmar.

bt telefonbox till salu

Design

(Bild: Jeff Parsons)

(Bild: Jeff Parsons)

Gtech eBike finns i två olika stilar, men var och en med specifika mått. Sportvarianten har en 20-tums ram medan City-varianten har en något mindre 17-tums stegram. Båda modellerna börjar på £ 995,99 och kommer i en hämtande vit design.

De väger också båda 16 kg-inte illa tack vare aluminiumkonstruktionen-och har en 28-tums hjulstorlek med hybriddäck.

En sak att notera är att det inte finns några växlar att tala om eftersom Gtech har ett enda växellimdrivsystem på plats. Detta hjälper till att hålla vikten nere men det gör det också betydligt svårare att gå snabbare än 15 km / h.

Det är också troligt att det är lite knepigt för cykelunderhåll om du inte vår mekaniker vet hur man hanterar remdrivningar.

Ridupplevelse

(Bild: Jeff Parsons)

(Bild: Jeff Parsons)

Den åker bekvämt nog och Gtech erbjuder valfria stänkskydd och ett stativ som kan fästas. Men det visar sig att 15,5 km / h faktiskt inte är så snabbt - och att försöka gå över det kräver mer ansträngning än du skulle använda på en lätt cykel.

Det är fantastiskt att få motorn att starta när du står inför en kulle - men jag kände mig mer manövrerbar och smidig på min vanliga hybridcykel.

Det som är bra är den extra acceleration du får vid trafikljus utan att behöva röra med växlar.

Slutsats

(Bild: Jeff Parsons)

Verkligheten är att för samma pris som en elcykel kommer du att få en hyfsad och mycket lättare cykel som förhoppningsvis inte borde vara för svår att åka. Naturligtvis kommer det å andra sidan in en del elcyklar för över två tusen pund - så det är inte ett så upprörande pris som du kan förvänta dig.

Den främsta fördelen med Gtech är minimal ansträngning, ibland på bekostnad av hastigheten. Även min icke-atletiska trampning tar mig snabbare än 15,5 mph.

billager svart fredag ​​2019

Men jag måste erkänna att jag är det perfekta målet för den här elcykeln: jag lever inte och andas, men jag tycker det är nödvändigt. Och det är trevligt att kunna komma till kontoret utan att behöva byta kläder eller duscha.

Om du inte är en vanlig cyklist men behöver ta dig runt och inte vill betala för kollektivtrafik, är detta ett utmärkt alternativ. Ett mycket värdigt köp i längden.

Du kan köp Gtech eBike för £ 995,99 här .

Se Även: