Recension: Wacoms senaste grafikplatta går tillbaka till ritbordet

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Vill du rita som ett proffs eller skapa vackra digitala bilder, eller ge dina retuscheringsförmåga ett lyft?



Jag testar den nya Wacom Intuos-grafikplattan. Men först en grafikplatta, rit- eller pennsurfplatta som låter dig rita direkt till din dator, den ersätter musingången med en platta och en penna som kan fånga upp dina rörelser, slag och tryck.



Denna typ av input känns inte bara mer naturlig för digitala artister utan kan verkligen lägga till extra snabbhet och precision till ditt arbete. Den kan användas för att rita, måla, designa, 3D-skulptur, fotoredigering, anteckningar och kommentarer.



sarah-jane mee pojkvän

(Bild: Wacom)

Design

Jag har använt flera Wacom-surfplattor tidigare, men det verkar som om de har gjort om surfplattan för att effektivisera dess utseende och känsla. Det första som fastnade för mig är den övergripande byggkvaliteten; tablettens släta matta yta känns silkeslen och ber om att bli vidrörd.

Ramen eller marginalområdet har bantats ner kraftigt vilket ger enheten en mer kompakt och bärbar känsla.



Det finns inget batteri eller donglebricka som tidigare iterationer.

Toppen av surfplattan har ett litet indrag för fyra anpassningsbara knappar eller snabbknappar och på/av-knappen i mitten, vilket gör surfplattan symmetrisk och även lätt att använda om du är höger- eller vänsterhänt.



Enheten finns i två färger: svart eller svart med pistage om du vill lägga till ett stänk eller färg. Tabletten finns i två storlekar: liten på 20 x 16 cm och medium 26,4 x 20 cm.

Tidigare har jag använt stora och små modeller och för denna recension använde jag mediet, vilket verkade vara en bra balans eller portabilitet och praktisk.

Det finns också ett extra alternativ för Bluetooth-kompatibla versioner, mot en extra kostnad. Och även om jag kanske inte brukar ha gått till Bluetooth-versionen eftersom kablar normalt sett inte stör mig, var det verkligen användbart att enkelt justera, flytta och lyfta surfplattan ur vägen. Varken pennan eller surfplattan kräver batterier.

Designen är elegant och strömlinjeformad. (Bild: Wacom)

Arbetsområdet är tydligt markerat med prickar så att du kan vara exakt. Tabletternas exceptionella känslighet gör att borstverktygen reagerar på din hastighet och tryck, vilket ger dig bättre resultat än någonsin tidigare.

Pennan

Pennan har också fått några subtila uppdateringar. Den är något mindre, tunnare, lättare och lättare att greppa än tidigare modeller känns också mer rejäl med färre knappar eller delar som skramlar runt inuti. Reservspetsar medföljer inuti pennan, men beroende på din användning ska du inte behöva byta ut dem för ofta.

Pennan har två anpassningsbara funktioner men, till skillnad från tidigare modeller, ingen suddgummiknapp vilket inte är en stor sak men det kan ta att vänja sig om du har använt dem tidigare.

Den vackra tillhörande pennan. (Bild: Wacom)

Pennan och surfplattan har nu upp till 4K nivåer av penntryck, vilket är ett enormt hopp upp från tidigare modeller.

Funktionalitet

Touch-funktionalitet som ingick i tidigare modeller har tagits bort i den här modellen, och även om vissa kan vara lite besvikna över detta, berömde de flesta digitala artister jag har pratat med detta beslut eftersom det för det mesta var avstängt för att ge bättre kontroll.

Om du är ny på grafiksurfplattor och om du inte har buntar med pengar liggande att spendera på professionell standardprogramvara som Adobe Creative Suite, har Wacom varit vänliga nog att bunta enheten med gratis programvara: Corel painter Essentials 6, Clip Studio paint Pro och Corel Aftershot 3. Detta är en bra idé för nybörjare, och även om mer avancerade användare redan har sina preferenser när det gäller redigeringsprogram, är programmen valfria och krävs inte för att använda surfplattan.

Jag testade Intuos på Windows 7, 10 och Mac OS 10.11.6, men det fungerar från El Capitan och uppåt. Jag använde också Adobe Photoshop CS 5 och 6, tillsammans med Lightroom 4 och Indesign CS6.

Ett konstverk? (Bild: Wacom)

Dom

Snygg praktisk surfplatta som lämpar sig för professionella och digitala amatörer.

Wacom har verkligen utvecklat surfplattans design, vilket gör den mer kraftfull och exakt än någonsin tidigare. Kompakt och otroligt bärbar men känslig och exakt. Även om det finns billigare surfplattor på marknaden, hjälper den nya Intuos att stärka Wacoms rykte för att ha finslipat surfplattorna till en fin punkt av briljans och enkla att använda.

Medium Bluetooth-modell 176 £

Liten icke-Bluetooth-modell £69,99

Du kan se varan för köp här .

Wacom Intuos eller CTL-6100WL är ute nu.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: