GrandPad surfplatta för över 75 år har en speciell pekskärm som 'svarar bättre på åldrande hud'

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Medan många av oss nu känner oss vilsna utan vår smartphone vid vår sida, kan det vara svårt för äldre människor att införliva modern teknik i det dagliga livet.



Nu en ny läsplatta har avslöjats som är speciellt designad för personer över 75 år, med det geniala namnet 'GrandPad'.



Surfplattan har ett antal specialanpassningar, inklusive en stor skärm, förinstallerade appar och till och med en specialtillverkad pekskärm som 'svarar bättre på åldrande hud.'



I ett uttalande förklarade dess designers: GrandPad, som designades för att möta behoven och intressen hos människor över 75 år, har varit en livräddare för familjer under covid-19-låsningar och social distansering.

Den innovativa enheten är säker, enkel och säker och gör kontakten med nära och kära njutbar och stressfri för äldre vuxna. GrandPad tar bort hinder för teknikanvändning som många äldre ofta möter.

Surfplattan har ett antal specialanpassningar, inklusive en stor skärm, förinstallerade appar och till och med en specialtillverkad pekskärm som 'svarar bättre på åldrande hud' (Bild: GrandPad)



GrandPad har inbyggd 4G LTE-data och kommer i ett robust men ändå mjukt fodral för att säkerställa att surfplattan inte går sönder om den skulle tappas.

Och medan de flesta surfplattor kräver att du installerar appar från Google Play Store eller App Store, GrandPad kommer förinstallerad med flera praktiska appar.



Uttalandet tillade: GrandPad kommer förladdat med alla funktioner som seniorer behöver för att hålla kontakten med sina nära och kära utan de svåra och distraherande funktionerna hos andra surfplattor.

Förinstallerade appar inkluderar e-post, kamera och videosamtal, såväl som radio, nyheter och spel (Bild: GrandPad)

Senaste vetenskap och teknik

Förinstallerade appar inkluderar e-post, kamera och videosamtal, såväl som radio, nyheter och spel.

GrandPad har också tillgång till internet om du skulle känna behov av att surfa på nätet.

Samtidigt behöver användare inte krångla med kablar för att ladda surfplattan, tack vare ett trådlöst laddningsställ som följer med GrandPad.

När det gäller prissättning är GrandPad prissatt till £49,95/månad och kan köpas från TechSilvers webbplats här .

Mest lästa
Missa inte

Se Även: