Google Stadia-pris, släppdatum och spel LÄCKADE inför Stadia Connect-evenemanget

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Google är värd för ett event idag för att tillkännage priset och släppdatumet för sin nya spelstreamingtjänst, känd som Stadia - men en webbplats har läckt ut detaljerna i förväg.



Den kanadensiska nyhetswebbplatsen Lapresse.ca publicerade en stor funktion på Google Stadia i morse inför embargot, med detaljerad information om priser, releasedatum och speltitlar.



Enligt rapporten, som nu är raderad, kommer tjänsten att lanseras i november i 14 länder. En av dem förväntas vara Storbritannien.



degale vs eubank livestream

En 'Stadia Pro'-prenumeration kommer att kosta ,99 CAD per månad, (cirka £7), och inkluderar streaming upp till 4K. Men endast 'äldre' spel kommer att inkluderas i detta abonnemang; nyare spel måste köpas separat.

Spel du kan köpa inkluderar Assassin's Creed Odyssey, The Division 2, 2016's Doom och de tre senaste Tomb Raider-spelen. Priserna för dessa spel har ännu inte avslöjats.

Det kommer att finnas totalt 31 spel tillgängliga vid lanseringen, men katalogen kommer att expandera snabbt, enligt rapporten.



Till en början kommer det enda sättet att komma åt Stadia vara med en Chromecast och en Stadia-kontroll, men det kommer till webbläsare och andra enheter nästa år.

Google kommer också att släppa en gratis prenumeration nästa år, kallad 'Stadia Base', som kommer att tillåta användare att streama ett begränsat urval av spel endast i HD-kvalitet.



serena williams andy murray

Alla som är intresserade av att komma ombord med det nya systemet tidigt kommer att kunna köpa ett 'Founder's Edition'-paket, som inkluderar en Chromecast Ultra, en Stadia-kontroll, Destiny 2 och ett tre månaders abonnemang.

Detta kostar 9 CAD, vilket är cirka £97, enligt rapporten.

Abigail och Brittany Hensel

En minsta nedladdningskapacitet på 10 Mbps nedströms och 1 Mbps uppströms krävs för att använda tjänsten. För 4K med 5.1 surroundljud krävs en kapacitet på 35 Mbps.

Tillkännagavs först i mars , Stadia kommer att utnyttja Googles globala nätverk av datacenter för att göra spel tillgängliga över internet på en mängd olika plattformar, inklusive datorer, surfplattor, smartphones och TV-apparater anslutna till Chromecast.

Spelare kommer att kunna lansera spel på Stadia och börja spela på så lite som fem sekunder med 'inga nedladdningar, inga uppdateringar, inga patchar och inga installationer', enligt Google .

Google presenterade också en Stadia-kontroll , som ansluts via WiFi direkt till spelet som körs i Googles datacenter.

Den har en 'capture'-knapp för att spara och dela spelupplevelser direkt till YouTube, samt en Google Assistant-knapp och inbyggd mikrofon.

Om du vill se det officiella tillkännagivandet på Googles Stadia Connect-evenemang kan du göra det här . Det börjar klockan 17.00 BST.

bästa cc cream uk
Mest lästa
Missa inte

Se Även: