Gary Neville på ett tårfult möte med Sir Alex Ferguson när Phil Neville gick med i Everton

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Gary Neville har återkallat ett tårfyllt möte med Sir Alex Ferguson när bror Phil Neville berättade för den legendariska Man Utd -chefen att han ville lämna klubben.



De två syskonen hade varit i United sedan ungdomens tidiga dagar och hade kommit genom den säregna akademiklassen & 92 för att uppnå stora framgångar med seniorsidan.



Trots Phils roll i a-laget lyckades han dock aldrig hålla kvar en vanlig plats på sidan, till skillnad från högerbacken Gary.



Och när åren gick, bestämde sig Phil så småningom för att söka nya betesmarker, vilket föranledde en känslomässig uppgörelse med Fergie.

Phil ringde mig en söndag och sa 'Jag har fattat ett beslut, jag vill lämna', säger Gary till Sky Sports & apos; Off Script Podcast.

Neville -bröderna kom upp genom Uniteds led under Fergusons klocka

Neville -bröderna kom upp genom Uniteds led under Fergusons klocka (Bild: )



'Jag sa att det är en stor uppmaning, du spelar många matcher i United, du vinner troféer men han ville lämna.

tillstånd av Michael Schumacher

”Vi gick faktiskt runt Sir Alex hus den kvällen och besökte honom.



'Jag kommer ihåg att det kom några tårar, det är till och med känslomässigt nu för jag hade varit i United sedan 11 -årsåldern och Phil hade varit där sedan han var 13 år och skulle träffa Sir Alex för att säga att han vill lämna, att Phil ville gå och spela fotboll varje vecka. '

(Bild: AFP/Getty Images)

Phil lämnade Old Trafford sommaren 2005 efter totalt 15 år i United.

Han anslöt sig till Everton för en avgift på cirka 3 miljoner pund och debuterade mot United, där han mötte bror Gary.

Hans beslut att lämna bekräftades när han fortsatte att njuta av en åtta års besvärjelse på Goodison Park, inklusive att bli Toffees kapten.

Läs mer

NEWSAM Football & apos; s bästa berättelser
Registrera dig för daglig NEWSAM Football -e -post Överför nyheter LIVE: Senaste skvaller Mourinho siktar på 'lycklig' Man Utd Messi kommenterar att lämna Barcelona

Gary tillade: ”David Moyes hade varit väldigt angelägen om att skriva på honom i Everton och hade visat stort intresse, det hade Bill Kenwright också, vilket hade ett stort inflytande på min bror och min pappa.

- Jag kommer ihåg det som om det var igår och jag kommer inte ihåg många av mina fotbollsmatcher men jag minns att de gick.

'Det var stora skiftnyckelstunder som jag hade och de var bland de största besvikelserna jag hade i United.'

Se Även: