Gary Barlow och Dawn's kärlekshistoria - från hemlig Take That -lust till förödande sorg

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Fast besluten att vara större, badder och djärvare än ex-Take That-bandkamraten Robbie Williams, skrytte Gary Barlow en gång om sängkläder, 'hundratals tjejfans över hela världen.'



captain marvel releasedatum uk

Som sångare för ett av nittiotalets största pojkband - som offentligt förbjöds att ha flickvänner - var Gary som ett barn i en söt butik.



Men hans karusering tog ett plötsligt slut en natt 1995 när han befann sig trängd bak i en skåpbil på väg hem från en klubb med den vackra reservdansaren Dawn Andrews på knäet.



Det var ett ögonblick som hade bryggts i flera år. De hade först fångat varandra & apos; ögon när Dawn spelade in i en video för Gary 1990, och hon rodnade och kämpade för att tala backstage vid Children's Royal Variety Performance 1992 när han gick för att säga hej.

Gary och Dawn hade fancied varandra i åratal (Bild: Instagram)

Men det var inte förrän Jason Orange handplockade Dawn för bandets Nobody Else -turné som det blev uppenbart att något äntligen skulle hända.



Garys bandkamrater uppmärksammade hans misstänksamma nya kropp - sägs ha varit för den viljiga dansaren Dawn's fördel - och de två blev oskiljaktiga på turnéns europeiska del.

Dawn skulle senare berätta OK! 'Han växte på mig. Vi åt vår middag tillsammans varje kväll och blev vänner först. '



Men för Gary, när hon vände sig om och kysste honom för första gången den natten i skåpbilen, blev han genast kär.

Gary fick inte ha en flickvän men träffade Dawn on the quiet (Bild: Press Association)

Jag blev helt besatt direkt, sa han en gång och erkände att han i en tid före texter och Facebook skulle sitta på sitt hotellrum och hälla ut sina intensiva känslor i oändliga kärleksbrev.

'Jag saknade henne verkligen och jag ville inte förlora henne. Det gjorde mig lite tokig, säger Gary Frodsham, som skrev sitt solospår Forever Love för henne.

Väl tillbaka i Storbritannien flyttade de in, och trots regeln om inga flickvänner tog Gary Dawn som sin dejt till 1996 års BRIT.

Men när ordet om deras romantik kom ut började fans kasta övergrepp. Och en kommentar av en journalist som beskrev Dawn som en & apos; rasande dansare & apos; sägs ha lämnat den starkt privata stjärnan dödad.

är det en helgdag i augusti
Ta det, cirka 1994

Ta det, cirka 1994 (Bild: Hulton Archive)

'Dawn hatar uppmärksamhet så det var en stor grej för henne att träffa någon som jag,' sa Gary till Daily Mail.

'När nyheten om vårt förhållande kom ut svarade fansen inte bra. De brukade spotta på henne när hon gick in och ut från konsertlokaler.

Intresserad av att stanna i bakgrunden stödde Dawn tyst Gary genom Take Thats efterföljande splittring och han ställde frågan hemma hos dem i väntan på en kinesisk takeaway.

De flög till New York med hans föräldrar, Colin och Marjorie, för att köpa en diamantring på 10 000 pund på Tiffany's och planerade ett stort bröllop på hans herrgård i Cheshire.

Gary ställde frågan medan de väntade på en kines (Bild: )

Men när Dawn blev gravid med sin förstfödda Daniel, 19, bestämde de sig för en intim affär på den karibiska ön Nevis i januari 2000.

Även om hans personliga liv aldrig hade varit bättre, var Garys karriär i fritt fall. När Robbies solokarriär sköt i höjden floppade Gary och han släpptes av skivbolaget BMG.

Skadad och förnedrad vägrade han att lämna huset i sex månader och ballongade till 17 kg, vilket fick honom att träffa en läkare för fetma och utlösa en kamp med bulimi.

För att beskriva hur han överhuvudtaget skulle kunna äta kinesiska bufféer innan han blev sjuk, sa han tidigare till The Sun: Jag trodde att jag vet vad jag kan göra, jag kan äta med alla, jag kan slänga ner maten, ha det bra, dricka så mycket jag vill.

Gary avbildade på semester med sonen Daniel på höjden av sin viktökning (Bild: Gary Barlow)

Så snart jag kommer hem hittar jag den längsta platsen från min frus sovrum och jag kan gå in där och jag kan bli av med allt.

Och jag tyckte det var riktigt smart. Och så blir den ena gången självklart fem gånger, och då inser du att det här inte har någon framtid.

Det var bara Garys kärlek till sin fru och son som hjälpte honom att se ljuset. Fast besluten att bli frisk, ägnade han sig åt ett rent liv och började skriva låtar för andra artister innan Take That återförenades till kritikerros 2006.

Samtidigt blev tre fyra när dottern Emily kom 2002 följt av Daisy 2009.

Men paret fick ett jordskakande slag när deras fjärde barn, dottern Poppy, föddes dödfött 2009.

Gary och Dawn med barnen Daniel, Emily och Daisy (Bild: Instagram)

En trasig Gary öppnade om sin förödelse i sin självbiografi, A Better Me, som beskriver skräcken att se sin fru vagga sin dotter och vill henne tillbaka till livet.

1313 ängelnummer betydelse

”Vallmo såg perfekt ut och i en timme levde hon för oss. Hon är i dina famnen, vår vackra lilla dotter, en syster till våra tre andra barn, skrev han.

”Sedan kommer verkligheten rusande in i rummet och all luft lämnar dina lungor. Det kändes som om någon hade en hand som höll mig hårt i halsen.

Sköterskorna börjar sväva och de vill ta bort henne. Vad vi upplevde och såg under dessa 24 timmar borde ingen behöva se eller behöva gå igenom.

ex kröning gatuaktörer

'Det finns ingen sorgligare syn än att se en mamma med sin döda bebis i famnen, som vill återvända till livet med hela hennes varelse.'

Dawn och Gary har utstått en ofattbar sorg (Bild: Getty Images Contributor)

Åtta dagar senare var den modige Gary tillbaka på scenen med Take That för OS -avslutningsceremonin och reducerade publiken till tårar när han sjöng 'du lyser upp himlen över mig' från Rule the World.

Traumat av deras förlust utlöste diabetes i Dawn, och utan att kunna hantera sin sorgs omfattning plöjde Gary sig till jobbet och drabbades av ett nervöst sammanbrott i Los Angeles.

Jag kom till LA och jag kraschade helt. Och det roliga var att när läkaren kom dagen senare somnade jag i princip i cirka 22 timmar - jag hade en av dessa dödssömn, säger han till The Sun.

'Doktorn sa. 'Har det hänt något väsentligt under de senaste fem åren?' Och jag tänkte bara 'jag vet inte var jag ska börja.'

Gary delade två nästan identiska bilder som togs med 24 års mellanrum (Bild: Gary Barlow/Instagram)

Läs mer

Bästa urvalet av showbiz långläsningar
Förbannelsen över de fräcka tjejerna Kylie Minogue & apos; broken & apos; genom uppbrott Robbie och Garys fejd

Du kan stoppa in allt i din kropp och ditt sinne, men någon gång kommer det att påminna dig. Den kommer och hittar dig.

Deras sorg gjorde bara Gary och Dawn starkare, och tidigare i år markerade de sitt 20 -årsjubileum med en resa till Petit St Vincent - den lyxiga privata ön i Karibien där de tog sin allra första semester.

'Samma människor, samma plats, med 24 års mellanrum', bildade han en Instagram -bild av sig själv och Dawn då och nu.

Se Även: