Fury som Berkshire Estate Agents vägrar att betala skulder och ignorerar fastighetsombudsmanens beslut

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Öde: Berkshire Estate Agents office. Insats: Lee Clarke



Enligt sin webbplats är Berkshire Estate Agents helt dedikerade till att erbjuda ett vänligt, personligt förhållningssätt till köp, försäljning och uthyrning av fastigheter.



Upprörda kunder i flera län har en mycket annorlunda syn på företaget och direktören Lee Clarke.



Sally Partington lät sitt radhus i Chippenham, Wilts, genom Berkshire Estate Agents och tog det till Fastighetsombudsmannen när hon slutade ta emot hyresbetalningar på 3 883 pund.

Hon har fortfarande inte fått pengarna trots att vakthunden dömde till hennes fördel.

Jag är i slutet av mitt band med den här mannen och hans företag, sa Sally.



Han ankar och dyker. Under de första dagarna när betalningarna var 'bara' försenade snarare än upphörde, skyllde Lee Clarke på sin personal, lönesystemet, det faktum att han hade varit på semester. Jag bad honom hela tiden om att skapa en autogiro och han gick alltid runt frågan.

ray-j naken

(Bild: )



Oumar Masood hyrde sin lägenhet med ett sovrum i Slough genom företaget och klagade också till fastighetsombudsmannen om det.

Jag har hållit hyran och betalat för sent utan anledning, sa han.

När jag väckte ett klagomål hos fastighetsombudsmannen betalade han mig aldrig igen.

Jag är skyldig fem månaders hyra, mer än £ 4 000.

är johnny och michael vaughan släkt

Dr Jianye Wang från St Albans, Herts, sa att hans frågor går utöver att vara skyldig att hyra av företaget.

När jag jagade Berkshire fastighetsmäklare och kommunicerade med hyresgästen insåg jag att insättningen inte var registrerad eller skyddad, berättade han för mig.

Företaget registrerade insättningsinformationen i insättningsskyddsordningen men överförde aldrig insättningsfonden, vilket resulterade i inget insättningsskydd för mig eller hyresgästen, enligt lag.

Amanda Dunworth från Ashford, Middlesex, sa att hennes problem inkluderar hyresgäster som flyttar ut och får sina insättningar tillbaka utan hennes tillstånd, trots att de skadat hennes lägenhet, nya hyresgäster flyttar in utan hennes vetskap och måste ringa många telefonsamtal som jagar hennes hyra.

Mitt avtal är för en fullständig förvaltningstjänst för vilken jag betalar £ 96 per månad, sa hon.

Vad jag betalar för är bortom mig med tanke på min omfattande lista över klagomål.

Herr Clarke, 40, har inte svarat på mina meddelanden, och när jag besökte lokalerna i Slough under kontorstid på vardagar var de tomma.

123 nummer kärlek

Alla försäljnings- och uthyrningsagenter i England måste registrera sig hos ett regeringsgodkänt ersättningssystem, till exempel Property Ombudsman, som gör att ett klagomål kan granskas oberoende om konsumenten inte kan lösa det med agenten.

'Alla medlemmar i TPO är skyldiga att följa utmärkelser från ombudsmannen och är också skyldiga att samarbeta med utredningar', säger ombudsmannen Katrine Sporle.

'Kravet på att betala utmärkelser är en så grundläggande förutsättning för ett ersättningsprogram att efterlevnadskommittén tar underlåtenhet att så allvarligt och som sådan kan utvisa agenter från medlemskap för bristande efterlevnad.

'Registrering krävs för att agenter ska kunna handla lagligt. Ett avtal mellan de två regeringsgodkända ersättningssystemen (fastighetsombudsmannen och fastighetsrättsordningen) hindrar varje agent från att registrera sig hos det andra systemet tills utestående utmärkelser har betalats. Alla agenter som inte gör detta rapporteras till handelsstandarder.

Ombudsmannen har nu skrivit till ett antal Berkshire Estate Agents -kunder som varnar för att den inte har betalat sitt årsabonnemang och inte längre är medlem.

'Även om vi kommer att fortsätta att behandla klagomål som tas emot, måste jag råda dig att om jag föreslår en utmärkelse är det osannolikt att det kommer att betalas av BEA', skrev ombudsmannen.

'Jag förstår att detta kommer att vara en nedslående nyhet, men jag ville meddela dig så snart som möjligt om den nuvarande situationen.'

Se Även: