Vänner som startade klädföretag i lockdown skulle göra sina första £ 1million

Små Affärer

Ditt Horoskop För Imorgon

Luke Powell och Andy Gibson är ägare till Hex MCR

Luke Powell och Andy Gibson är ägare till Hex MCR



nyårsafton idéer 2013

Två vänner som startade ett klädföretag i lockdown siktar på att nå en miljon pund i försäljning till nästa år efter att ha godkänts av en rad kändisar.



Streetwear -märket Hex MCR är hjärnbarnet till Luke Powell och Andy Gibson, båda byggnadsarbetare från Manchester, 31 och 39 år.



Ursprungligen lanserades som ett pandemiprojekt förra året, paret började med att erbjuda bara några hattar online för att dölja lockdown -hår.

Men efter att ha sett försäljningen stiga med 1000% sedan lanseringen, har Hex MCR nu ett komplett utbud av kläder att köpa - inklusive hoodies, t -shirts, joggare och shorts.

Några av stjärnorna som nu bär sitt varumärke inkluderar Manchester United -fotbollsspelaren Danny Simpson, tidigare Coronation Street -skådespelaren Ryan Thomas, Sigma DJ Joe Lenzie och Love Island -stjärnan Callum Jones.



Kläder från den nya Hex MCR ORGANICS -kollektionen

Kläder från den nya Hex MCR ORGANICS -kollektionen

Luke och Andy inrättade Hex MCR med bara 5 000 pund vardera i juni 2020 och började handla officiellt i oktober 2020.



Ingen av dem har en bakgrund inom mode, men båda är vad du skulle anse som affärsvetande.

Andy har ett eget företag som säljer byggmaterial upp och ner i Storbritannien, där han har ett litet team av partners och anställda, medan Luke är en mätmätare och har en portfölj med hyresfastigheter.

Verksamheten började med att erbjuda hattar för att täcka lockdown -hår

Verksamheten började med att erbjuda hattar för att täcka lockdown -hår (Bild: HEX MCR)

Luke sa: Andy och jag var båda budgetmedvetna med tanke på att ingen av oss är från modevärlden.

Vi är båda mycket medvetna om att det är fantastiskt att doppa tån i vattnet med andra branscher, men om budgetar inte finns kan kostnaderna snabbt komma ur kontroll.

lee bank middleway krasch

Andy och jag var övertygade om att vi ville skapa något med lång livslängd, så snarare än att ta en spridningssatsning.

Både Luke och Andy säger att de inte har någon erfarenhet av mode

Både Luke och Andy säger att de inte har någon erfarenhet av mode

Hex MCR började smått och tog 1 200 pund under den första månaden och växte till 14 000 pund i försäljning i juni i år - en ökning med cirka 1 000%.

Andy och Luke säger att de har återinvesterat en stor summa av de pengar som de har tjänat tillbaka till verksamheten och reklam, och har nu fyra klädkollektioner.

Deras nyaste sortiment heter ORGANICS, med kläderna gjorda av GOTS-certifierad ekologisk bomull och återvunnen polyester, levererade i biologiskt nedbrytbara förpackningar som löses upp i varmt vatten.

Båda investerade 5 000 pund för att få Hex MCR igång

Båda investerade 5 000 pund för att få Hex MCR igång

drottning elizabeth drottningmodern

Andy sa: En sak var mycket tydlig - online -shopping blomstrade mer än någonsin tidigare. Vi brainstormade några idéer och tittade på nya trender och luckor på marknaden.

Lockdown har verkligen haft sina utmaningar, men om vi är helt ärliga vet vi inte riktigt hur marknaden ser ut utanför lockdown eftersom vår första produktlinje var inspirerad av den.

Kepsen blev riktigt väl mottagna vilket gav oss förtroendet att skapa och lansera en unisex loungewear -linje, vilket vi gjorde med organiska material.

Att se fotbollsspelare, reality -tv -stjärnor och andra kändisar som bär Hex MCR -produkter är det största förtroendet för oss.

Paret säger att de vill att verksamheten ska växa stadigt men hoppas kunna nå 1 miljon pund i försäljning nästa år

Paret säger att de vill att verksamheten ska växa stadigt men hoppas kunna nå 1 miljon pund i försäljning nästa år

Paret säger att de inte hängde på att vara en succé över en natt och föredrar en mer långsam och stadigare strategi för sin verksamhet.

Men de förblir ambitiösa och säger att de hoppas kunna nå 1 miljon pund i försäljning 2022 genom nya klädkollektioner.

Luke sa: Om verksamheten fortsätter att växa på samma bana som den är för närvarande kommer vi inte att kunna klaga.

madeleine mccann föräldrar skyldiga

Det största surret för oss är att gå förbi någon som bär vårt märke. Det finns många människor i Storbritannien, så om vi lyckas se någon som bär vårt märke vet vi att vi gör något rätt.

Vi vill växa organiskt, autentiskt och ge varumärket ett syfte, vårt mål är inte att skala snabbt och förlora vår kreativa gnista.

Se Även: