Frenkie de Jong kontrakt 'skapar spänning' i Barcelonas trupp mitt i juridiska åtgärder

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Kontraktssituationen för Frenkie de Jong enligt uppgift skapar spänningar i Barcelona omklädningsrum mitt i pågående spekulationer om hans framtid.



Det kommer mitt i en utdragen saga om spelarens framtid med båda Manchester United och Chelsea eftersträva en överlåtelse. Red Devils chef Erik ten Hag nyligen instruerad Old Trafford-klubben att ha tålamod med en affär efter att ha haft nya samtal med spelaren, men Blues tros bli allt mer övertygade om att säkra hans signatur.



Medan United har en startavgift på plats med den katalanska klubben över en övergång, som skulle återförena De Jong med sin tidigare Ajax-chef Ten Hag, inget slutligt avtal är ännu på plats för en flytt. Med förhandlingar om den övergången som nu sträcker sig över tre månader, har Chelsea registrerat ett intresse av att se över vilken affär som helst. Blues chefer har tagit kontakt med Barca och förde diskussioner med De Jongs representanter och är nu starka utmanare att värva honom från Uniteds näsa.



En av de viktigaste anledningarna till att flytten har varit så utdragen är att De Jong är skyldig 17 miljoner euro i amorteringar och efterbetalningar från Barca. Det är relaterat till det förnyade kontraktet han skrev på med klubben i oktober 2020, under förre presidenten Josep Maria Bartomeu – som tillsammans med resten av styrelsen avgick veckor senare.

De Jong var en av fyra spelare som skrev nya kontrakt vid den tiden tillsammans med Marc-Andre Ter Stegen, Gerard Pique och Clement Lenglet. Pique har denna vecka accepterat en fräsch lön sänkning med klubben medan mittfältare Sergio Busquets omstrukturerar sitt kontrakt. De Jong Ha avslog klubbens begäran att acceptera en lönesänkning, som AS hävdar har orsakat spänningar i omklädningsrummet.

Barcelona är enligt uppgift överväger att vidta rättsliga åtgärder över De Jongs kontrakt efter att ha bett honom att ta en lönesänkning, samtidigt som han undersökte Ter Stegens och Lenglets affärer. De katalanska jättarna har varit oförmögna att registrera sina fem nya värvningar och två kontraktsförnyelser i sommar med La Liga och har blivit tillsagda att minska sina ekonomiska utgifter.



Säg vad du tycker ! Vem kommer De Jong att spela för den här säsongen – Barcelona, ​​Man Utd eller Chelsea? Berätta vad du tycker här.

  Frenkie de Jong och Xavi
De Jong och Xavi har inte kunnat komma överens om en lönesänkning ( Bild: Getty Images)

De Jong är Barcas bäst tjänande spelare och är också skyldig ytterligare 17 miljoner euro i obetalda löner. Spelarens agenter Ali Dursun och Hasan Centikaya träffade Barcas chefer på onsdagen förra veckan och uppmanar till Nederländsk mittfältare ska trycka på för att få betalt vilka pengar han är skyldig.



Andreas Christensen, Franck Kessie, Raphinha, Robert Lewandowski och Jules Konde har alla anslutit sig till Barcas led i sommar, men ingen kommer att vara tillgänglig för urval förrän La Liga informerar dem om att deras kontrakt är lönsamma med klubbens ekonomiska situation. Samma registreringsfråga gäller för Ousmane Dembele och Sergi Roberto, som båda skrev på nya kontrakt efter att deras tidigare affärer löpt ut.

Se Även: