Barcelona sa att de måste sälja Frenkie de Jong eftersom försök att registrera värvningar avvisades

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Barcelona har fått ett slag i alla hopp om att behålla mittfältsstjärnan Frenkie de Jong efter att ha fått veta att de inte kunde registrera några av sina nya värvningar förrän de minskat sina ekonomiska utgifter.



Den katalanska klubben har skrivit på Andreas Christensen, Franck Kessie, Raphinha, Robert Lewandowski och Jules Konde i sommar samtidigt som de förnyar kontrakten med Ousmane Dembele och Sergi Roberto – ingen av vars registreringar kan registreras i La Liga förrän klubben balanserar sina böcker.



Barca har lämnade en deadline på 10 dagar för eventuell överföring av holländsk landslagsman De Jong med båda Manchester United och Chelsea fullfölja en affär. Det kommer efter United-chefen Erik ten Hag instruerade United förblir tålmodiga med en överenskommelse efter att ha haft nya samtal med spelaren.



Barcelonas styrelse – ledd av klubbpresidenten Joan Laporta – har tagit några drastiska åtgärder för att samla in pengar i sommar genom att sanktionera försäljningen av några av klubbens stora tillgångar. Bland tillgångarna valde klubben att sälja 25% (över två separata transaktioner) av sina TV-rättigheter till Sixth Street.

Det var dock fortfarande inte tillräckligt för att sätta klubben i en tillräckligt hälsosam ekonomisk situation inför den nya säsongen, vilket fick dem att sälja en 25-procentig andel i Barça Studio till socios.com för en avgift på cirka 100 miljoner euro. Den kombinerade försäljningen av klubbens tillgångar inbringade 767 miljoner euro till klubben – och de hade hoppats kunna registrera sina nyanlända med dessa försäljningar.

På fredagen, vid presentationen av Lewandowski på Camp Nou, sa klubbsupremo Laporta till församlade fans: 'Vi har arbetat för att registrera dem alla (de nya värvningarna). Vi har arbetat hårt och produktivt för att uppfylla kraven.



Säg vad du tycker! Vem kommer De Jong att spela för den här säsongen – Barcelona, ​​Man Utd eller Chelsea? Berätta vad du tycker här.

  Joan Laporta
Joan Laporta var hoppfull att Barca kunde registrera sina nya värvningar utan försäljning - men klubben misslyckades på fredagen ( Bild: Getty Images)

'Och om det är nödvändigt att genomföra fler operationer kommer vi att göra det. Vi väntar. Det är ett beslut som La Liga måste fatta. Vi har följt vad det kräver. Vi är övertygade om att vi kommer att kunna registrera oss dem.'



Men Barcas försök att registrera sina nya kontraktsanländer misslyckades på fredagen - med La Liga som blockerade deras försök att logga affärerna på deras system. Helt enkelt måste den katalanska klubben nu samla in ytterligare pengar för att låta deras nya värvningar representera klubben.

Laporta förbereder redan försäljningen av ytterligare 24,5 procent av Barça Studios, i vad som kommer att tillföra välbehövliga medel i närvaro men kommer att säkerställa att klubbens långsiktiga intäktsströmmar får en ny träff – med kritiker som hävdar att dessa åtgärder bara sparkar situationen längre ner på vägen.

Ändå behöver Barcelona sälja spelare också; deras balansräkning måste visa både transfereringsinkomster och, avgörande, en betydande minskning av lönesumman. Mittfältaren De Jong blir nu allt mer avgörande i det här scenariot – eftersom han är klubbens högst intjänande men det är osannolikt att han kommer att bli en ordinarie a-lag nästa säsong, även om han säger det.

En rad andra utträden förväntas också eftersom Memphis Depay, Martin Braithwaite, Miralem Pjanic och Samuel Umtiti är bland de andra prioriterade avgångarna, även om det är osannolikt att någon av dessa spelare kommer att generera en övergångssumma och ingen har betydande löner.

Se Även: