Four Seasons Health Care kraschar officiellt i administrationen

Vårdhem

Ditt Horoskop För Imorgon

Det rymmer mer än 20 000 patienter i Storbritannien(Bild: Getty)



Holdingbolaget för Four Seasons Health Care (FSHC) har officiellt kraschat in i administrationen.



Företaget, som har 22 000 patienter och 20 000 personal, kollapsade på tisdagseftermiddagen efter en pågående kamp för att hantera sin skuldhög på 525 miljoner pund.



Four Seasons Health Care är landets näst största vårdhemoperatör och en stor aktör inom socialvården - dagens flytt väcker rädsla för tiotusentals äldre boende på sina 322 vårdhem.

letitia dean jason pethers

Företaget har utsett företagsföretagare på Alvarez & Marsal (A&M) för att genomföra processen efter ett avbrutet försäljningsförsök.

Det markerar det största misslyckandet i vårdhemssektorn sedan Southern Cross kollapsade 2011 och kommer efter månader av misslyckade ansträngningar att hantera sin skuld på 525 miljoner pund.



Four Seasons Health Care äger 322 vårdhem i Storbritannien (Bild: iStockphoto)

'De verksamhetsföretag under vilka vårdhem och sjukhusverksamhet befinner sig är inte i administration och drivs som vanligt av de befintliga ledningsgrupperna', säger Four Seasons.



I slutet av förra året beställde den amerikanska hedgefonden H2 Capital Partners, som effektivt kontrollerar Four Seasons, en försäljning av det krisdrabbade företaget.

Four Seasons berättade idag för NEWSAM att den har 'tillräcklig driftslikviditet' för att kunna slutföra försäljningsprocessen.

Värdepappersföretaget Terra Firma köpte Four Seasons för 825 miljoner pund 2012 och har tvingats ta ned 450 miljoner pund på sin investering.

creme ägg skotskt ägg

Under de senaste åren har företaget blivit besvärat av en sänkning av kommunala avgifter, stigande kostnader och införandet av den nationella levnadslönen. Gruppen har kontinuerligt varnat för sin långsiktiga stabilitet.

Företaget förnekade dock att försäljningen kommer att leda till några nedläggningar - och tillade att ingen av dess 22 000 patienter förväntas påverkas.

Dr Claire Royston, gruppmedicinsk chef för Four Seasons, sa: ”Dagens nyheter förändrar inte vårt sätt att fungera eller hur våra hem drivs eller föranleder någon förändring för invånare, familjer, anställda och faktiskt leverantörer.

'Vår prioritet kvarstår att leverera konsekvent god vård. Det markerar det senaste steget i koncernens omstruktureringsprocess och gör att vi kan gå vidare med en ordnad, oberoende säljprocess. '

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: