Fantasy Football -poängsystemet förklaras - allt du behöver veta

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Harry Kane skjuter i mål

Vem blir den här säsongens underdog?(Bild: Mike Hewitt/Getty)



När du har laddat ner Fantasy iTeam -appen och valde din trupp med 11 spelare måste du notera hur poäng görs.



Här är en snabbguide för att beräkna din statistik inför augusti.



Utseende

Alla spelare i ditt fantasielag får två poäng om de gör ett startspel i ett Premier League -spel. Ersättaruppträdanden förtjänar en poäng.

Mål

I fotboll vinner mål spel, och i fantasifotboll är de din främsta poängkälla. Poäng tilldelas på en glidande skala baserat på position (och därför sannolikhet för poäng).

Målvakter och försvarare får sju poäng för varje mål, mittfältare sex och framåt fem.



Hjälper

Spelare som sätter upp ett mål får tre poäng, oavsett position. Alla assistpoäng som ges i FiT tilldelas av Opta.

Sparar

Målvakter tjänar en poäng för varje två räddningar de gör, så de som regelbundet möter tung trafik - tror Sunderlands Vito Mannone eller Swanseas Lukas Fabianski - kan vara bra val för ditt lag. Straffräddningar är värda fem poäng.



Rena lakan

Fem nollpoäng tilldelas målvakter och försvarare vars lag framgångsrikt hindrar motståndet från att göra mål. För att kvalificera sig för rena poäng måste en spelare ha varit på planen i minst 45 minuter.

Negativa punkter

Poäng tas bort för negativa bidrag. För varje skickat mål tappar målvakter och försvarare en poäng, medan en missad straff resulterar i att tre poäng tas ifrån ditt lag totalt.

Kardinalsynden i fantasifotboll är det röda kortet. Utvisade spelare tappar sina lag fem poäng i taget, vilket innebär att Victor Wanyama - i badet tidigt vid tre tillfällen för tidigare klubben Southampton förra säsongen - kan vara en att undvika.

Kapten

Varje vecka får du möjlighet att överlämna kaptenen till en av dina 11 spelare. Den som är kapten får dubbla vanliga poäng, positiva eller negativa, så välj noga.

Se Även: