Familjen sparkade ut från Australien efter år i 'krossande' profil med hög profil

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Familjen Plumridge är desperata efter att stanna i Perth(Bild: Devon Live WS)



En brittisk familj står inför en högprofilerad utvisning från Australien, efter en byråkrati som har kostat dem mer än 100 000 dollar (54 000 pund).



Den hårt arbetande familjen Plumridge från Exeter flyttade till Perth, västra Australiens huvudstad, för fyra och ett halvt år sedan.



Amanda, 42, och Steven Plumridge, 52, och deras döttrar Rosie, 14, och Megan, 18, flyttade Down Under för att vara med släktingar medan de startade ett barn terapeutiskt drama klass företag, Pyjamas Drama.

Det växte så framgångsrikt och fick flera lokala utmärkelser att de kunde franchiseavtalet, rapporterar Devon Live .

Men efter en årelång strid, rapporterad på nationell australiensisk tv, har deras permanenta uppehållstillstånd nekats - fördömt affären och deras chans att stanna i landet.



Amanda, 42, och Steven Plumridge, 52 (Bild: Devon Live WS)

Enligt Plumridges är de ”offer för lagändringar och försenade handläggningstider”.



Efter att ha väntat på bekräftelse från den australiensiska regeringen fick de äntligen veta sitt öde på tisdagen.

Anledningen var att det inte var i allmänhetens intresse att de skulle stanna. & Apos; Det slutgiltiga beslutet stämplades av Australiens immigrationsminister David Coleman.

Efter att ha fått ett överbryggningsvisum utan arbetsrätt har familjen varit arbetslös sedan jul.

De har förlitat sig på vänner och främlingar för att hjälpa till att betala hyra, tillsammans med nödvändiga polis- och medicinska kontroller, och de säger att de faktiskt inte har råd med fyra flygningar tillbaka till Storbritannien.

Amanda Plumridge är förkrossad över australiensisk invandrings ansträngning att utvisa sin familj (Bild: Devon Live WS)

suzanne dansar på is

I ett tal med Australiens nyhetsprogram Channel 7 Today Today, sade Steven: 'Under de senaste sex månaderna har det varit helt fruktansvärt och, egentligen, skam för dig för att du tvingat folk igenom detta.'

Tidigare Devon County Council -arbetare Amanda tillade: 'Om något är vi så mycket i allmänhetens intresse att stanna. Allt handlar nu om att lära sig genom lek och det är precis vad mitt företag gör.

Hon sa också att det inte fanns några ord för att uttrycka smärtan och tortyren i våra hjärtan.

För att förolämpa skada tvingas familjen att samla in pengar för att få sin hund Max på ett flygplan hem med dem.

Amanda och Steven Plumridge diskuterar sin situation om Australia's Today Tonight (Bild: Idag ikväll)

Hur hände det?

Familjen säger att de senaste förändringarna i Australiens migrationslagar har ”flyttat målstolparna”.

Det omfattade avskaffandet av ett själv sponsrat visum för tillfälligt yrkesutbildat arbete som har skärpts för att endast tillåta migration baserat på verkliga kompetensbristområden.

Perth klassificeras inte heller längre som regionalt i Australiens migrationspolitik, jobbrollens dramalärare & apos; har tagits bort från de flesta yrkeslistor och åldersgränsen har sänkts till 45 år.

När familjen ansökte om permanent uppehållstillstånd gavs flera skäl som nekade dem vistelse.

I början av januari togs deras arbetsrätt bort.

Amanda förklarar: ”I ett nötskal, vi straffas för vårt första handelsår eftersom en migrationsansvarig spekulerade i att företaget inte kunde hålla anställning under en tvåårsperiod.

”Vi har kämpat mot detta sedan dess och kostat oss och vårt företag tusentals och tusentals dollar i advokatkostnader under de senaste 3 åren.

”Vi har inte gjort annat än att bidra till ekonomin, betala våra skatter och skulder. Vårt dramaprogram är också av exceptionellt värde. '

Många australier har samlats till stöd för Plumridges (Bild: Devon Live WS)

Vad tycker australierna?

Många australier har samlats för Plumridges sak, med mer än 5 300 personer som undertecknat en framställning om stöd.

Amanda förklarade: ”Samhällsstödet har varit fantastiskt från att folk stoppade mig på gatan för att fråga hur de kan hjälpa, till mathämmare och kuponger, gratis tjänster från lokala samhällsföretag, donationer från allmänheten och företag.

'[Det har också funnits] mediatäckning och parlamentsledamöters stöd.'

Chris Hucalak sa: 'Som fostervårdare som bor i en regional stad värdesätter jag terapeutiska utövares arbete oavsett alla discipliner.

skräpmatsexperiment itv

'Jag är säker på att den här familjen erbjuder en välkomsttjänst i Perth, om Victoria flyttar sin verksamhet till en regional plats som här i Portland, får de dem över linjen, då är jag säker på att jag kan ordna ett varmt välkomnande.'

Moya Hughes sa: 'Skrämmande! denna familj har gjort ett underbart liv för sina barn, gjort ett framgångsrikt företag och bidragit till den australiensiska ekonomin mer än de flesta. Vad händer? På allvar måste den australiensiska regeringen visa mer sunt förnuft. Denna familj är en tillgång för detta land. '

Se Även: