E-postmeddelanden om falska parkeringsavgifter cirkulerar - vad ska du göra om du får det

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är något som de flesta förare fruktar, men om du får ett e-postmeddelande som hävdar att du har en parkeringsavgift att betala den här veckan, få inte panik.



Som? har varnat för att en ny falsk e-post cirkulerar den här veckan och hävdar att du har en obetald GOV UK parkeringsavgift.



Den påstår sig vara från HM Courts & Tribunals Service (HMCTS) och lyder: Meddelande om straffavgift. Du har en obetald biljett. Vänligen hitta mer information genom att klicka här.



Mejlet hotar också med ett höjt pris om du inte betalar, och till och med ett länsrättsanspråk.

Medan många som får e-postmeddelandet kommer att bli oroade över innehållet, om du tar dig några minuter att läsa det noggrant kommer du att märka flera viktiga tecken på att det är en bluff.

Bedrägerimailet (Bild: Vilken?)



För det första innehåller den flera stavnings- och grammatikfel, inklusive 'straff' och 'information'.

Under tiden, om du klickar på avsändarens namn, ser du att det inte kommer från ett äkta GOV.UK-konto.



HMCTS har utfärdat en varning för denna typ av bedrägeri.

Det stod: Bedragare kommer att kopiera HMCTS-logotypen och försöka få meddelandet att se äkta ut.

Man chockad över telefonen

Alla äkta e-postmeddelanden från HMCTS kommer att skickas från en @justice.gov.uk-e-postadress. Om du är osäker, håll muspekaren över e-postadressen för att se den sanna identiteten.

Om du får ett e-postmeddelande på en telefon kan du kontrollera adressen genom att klicka på 'visa namn'.

Jake Moore, cybersäkerhetsspecialist på ESET, rådde: Det är viktigt att ta några sekunder för att undersöka legitimiteten hos alla e-postmeddelanden, särskilt om det brådskande kräver en betalning av något slag. Alltför ofta hamnar vi i ett ögonblick av panik och kan enkelt klicka på äkta länkar och avfyra personlig och finansiell information.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu
Cybersäkerhet

Cyberbrottslingar skickar ständigt ut kampanjer som denna – och kastar nätet långt och brett i hopp om att någon ska falla offer innan de inser sitt öde.

holly wells och jessica chapman

De allra flesta nätfiskemail använder fortfarande slumpmässiga – och ibland uppenbara – falska avsändaradresser när de klickas på, så det är viktigt att börja här.

'Men om du någonsin konfronteras med ett brådskande e-postmeddelande som kräver betalning, välj en annan metod för verifiering som att söka efter företaget i fråga online och ring deras hjälplinje istället för att kommunicera via det misstänkta mejlet.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: