Facebook kommer att börja spela upp videor med ljud automatiskt i ditt nyhetsflöde - så här inaktiverar du det

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Dagarna av att i smyg rulla igenom ditt Facebook-nyhetsflöde under ett tråkigt arbetsmöte kan snart vara över.



Det sociala nätverket har börjat testa en ny funktion som kommer att se videor spelas med ljudet aktiverat som standard i vissa användares nyhetsflöden.



Fram till nu har videor i nyhetsflödet spelat upp tyst, vilket innebär att du måste trycka på en video för att höra ljudet.



Facebook hävdar att att aktivera ljud som standard kommer att göra dess videoupplevelse 'rikare, mer engagerande och mer flexibel'.

Facebook-videor för att spela upp automatiskt med ljud

(Bild: Facebook)

'När människor tittar på mer video på telefoner, har de börjat förvänta sig ljud när volymen på deras enhet är påslagen,' sa Facebook produktchef Dana Sittler.



ny penny 1971 värde uk

'Efter att ha testat ljudet i nyhetsflödet och hört positiv feedback kommer vi långsamt att föra det till fler människor.'

Facebook har tillkännagett flera andra funktioner utformade för att förbättra sin videoupplevelse, vilket står för mycket av det sociala nätverkets senaste tillväxt.



Det är nu möjligt att förhandsgranska vertikala videor i nyhetsflödet på en mobiltelefon, och du kan minimera videon du tittar på till en bild-i-bild-vy som fortsätter att spelas upp i hörnet av skärmen medan du bläddrar i andra artiklar i News Utfodra.

Facebook har även annonserat en ny videoapp för TV, som kommer att rullas ut på Apple TV, Amazon Fire TV och Samsung Smart TV.

'Vår videoapp för TV är ett nytt sätt att njuta av Facebook-videor på en större skärm', sa företaget.

'Med appen kan du titta på videor som delas av vänner eller sidor du följer, toppa livevideor från hela världen och rekommenderade videor baserat på dina intressen.'

Hur man inaktiverar ljud i videor

Även om videor som spelas upp automatiskt med ljud kan låta som en stor förbättring för vissa användare, kommer andra sannolikt att tycka att möjligheten att deras vänners videor ska bråka ut på bussen är ganska alarmerande.

Arg kvinna tittar på telefonen

(Bild: Getty)

är david jason död

Lyckligtvis är det möjligt att inaktivera den nya funktionen.

För det första, om din telefon är inställd på tyst, kommer Facebook att respektera det, och videor kommer att fortsätta att spela med ljudet avstängt.

Om du vill se till att videor aldrig spelas med ljud, så här behöver du göra:

På en iOS-enhet:

  1. Tryck på menyknappen, som ser ut som tre staplade horisontella staplar

  2. Rulla ned och tryck på 'Inställningar'

  3. Tryck på 'Kontoinställningar'

  4. Tryck på 'Ljud'

  5. Stäng av reglaget som läser 'Videor i nyhetsflödet börjar med ljud'

På en Android-enhet:

  1. Tryck på menyknappen

  2. Rulla ned och tryck på inställningar

  3. Stäng av reglaget som läser 'Videor i nyhetsflödet börjar med ljud'

    handmaid's tale säsong 3 släppdatum i Storbritannien

Observera att alternativet att stänga av den här funktionen endast kommer att vara tillgängligt om det redan har aktiverats på din telefon.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: