Erik ten Hag spränger Man Utd-stjärnor över 'oacceptabel' uppvisning i Atletico Madrid-nederlaget

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Manchester United chef Erik ten Hag har insisterat på vad han såg från sina spelare emot Atletico Madrid var 'inte acceptabelt' under deras vänskapsmatch för säsongen med de spanska giganterna.



Röda djävlarna slogs med 1-0 tack vare Joao Felix sen strejk för Diego Simeones sida, strax före United-stjärnan Fred fick sina marschorder efter att ha fått ett andra gult kort när Ten Hags trupper avslutade tävlingen med 10 man.



Det var en spel fyllt med eldiga utmaningar och även om det tekniskt sett var en vänskapsmatch mellan de två lagen, antydde tacklingarna som visades att det spelades i den takt som många skulle associera med konkurrenskraftig action. Med tanke på det nya elitserien säsongen börjar om en vecka, Ten Hag hyste oro över några av sammandrabbningarna mellan spelare.



När han reflekterade över spelet tog holländaren upp Atletico Madrids aggression: 'Jag gillar konkurrenskraft, men med respekt. Jag vill inte ha skador också.

'Det är därför man måste ha respekt för varandra. Jag har sett några tacklingar som kanske är lite över gränsen.' Medan Ten Hag var uppenbart frustrerad över Atleticos tillvägagångssätt utan hinder, var han långt ifrån överlycklig över sin egen sida heller.

'I slutändan handlar det om resultatet, och poängen var inte bra', tillade han. 'Du måste ta fördelar om du skapar chanser. Jag tror att vi skapade många chanser, för att producera minst ett mål - den punkten är jag inte nöjd. Jag har sagt till laget att det inte är acceptabelt.'



United hade haft en fantastisk försäsongskampanj innan mötet med Atletico och hade faktiskt inte smakat nederlag under Ten Hag. I matcherna innan hade Red Devils till och med registrerat en eftertrycklig 4-0 vinst över hårda rivaler Liverpool och ytterligare en seger över Premier League-motståndet i Crystal Palace .

 Erik ten Hag var inte imponerad av vad han såg från sina spelare mot Atletico Madrid
Erik ten Hag var inte imponerad av vad han såg från sina spelare mot Atletico Madrid

SÄG VAD DU TYCKER! Var slutar United i Ten Hags debutkampanj nästa säsong? Kommentar Nedan



Genom att ta positiva ur nederlaget kommer Ten Hag att veta att det finns massor av saker han kan jobba på från den här utflykten - det återstår bara att se om tillräckligt mycket kommer att fixas i tid innan Uniteds öppningsdagstävling mot Brighton & Hove Albion på Old Trafford.

Det finns dock ytterligare en chans för Ten Hag att prova några nya saker innan dess, med United i aktion igen på söndag mot Rayo Vallecano - 24 timmar efter matchen mot Atletico.

United-tränaren har förklarat hur det kommer att bli en helt annan startuppställning för helgens andra match. 'De spelare som spelade från start kommer inte med imorgon', avslöjade Ten Hag.

'I morgon kommer vi att ha en annan startelva. Det finns spelare som kom på [mot Atletico Madrid] som kan börja imorgon.'

Se Även: