Erik ten Hag skickade Ajax varning för bristande 'respekt' med Man Utd transferplan

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Erik ten Hag har anklagats för att visa bristande 'respekt' mot sin tidigare klubb Ajax med hans Manchester United transfermetoden i sommar.



Förenad avslutade undertecknandet av försvarare Lisandro Martinez från Amsterdam-jättarna tidigare i somras i en initial avgift på 46,8 miljoner pund med ytterligare 8,5 miljoner pund i tillägg, vilket tar upp den totala summan till 55,3 miljoner pund.



Det kommer samma sommar som Ten Hag bytte Amsterdam mot Old Trafford, tillsammans med sin nummer två Mitchell van der Gaag och videoanalytikern Kevin Keij. Men chefen har också kopplats ihop med en rad andra spelare från sin tidigare klubb eftersom han siktar på att stärka sina led i United.



Ajax-forwarden Antony sägs vara bland de ledande transfermålen för Ten Hag, som är det angelägen om att återförenas med 22-åringen. De Brazilian har berättat för de holländska jättarna han vill komma ifråga för ett United-flytt – även om den holländska klubbens värdering på 68 miljoner pund är en stor stötesten för varje flytt.

Försvarare Jurrien Timber hade varit ett primärt transfermål för Ten Hag innan 21-åringens ovilja att flytta till Old Trafford, innan United flyttade för sin defensiva lagkamrat Martinez. Hållande mittfältaren Edson Alvarez var en annan spelare kopplad till Mexikansk landslagsspelare sägs vara ett sommartransfermål för den engelska klubben.

Ten Hag försökte sedan kapa Ajax drag att värva anfallaren Brian Brobbey från RB Leipzig, då han höll ett telefonsamtal med 20-åringen – som han överlämnade sin professionella debut till under sin tid som ansvarig i Ajax – när han spred idén om att forwarden skulle gå med honom på Old Trafford innan han återvände till Amsterdam.



Säg vad du tycker! Har Ten Hag visat brist på 'respekt' mot den tidigare klubben Ajax med sina transfermål? Berätta vad du tycker här.

  Erik ten Hag och Lisandro Martinez har återförenats på Old Trafford efter sina framgångar i Ajax
Erik ten Hag och Lisandro Martinez har återförenats på Old Trafford efter sina framgångar i Ajax ( Bild: Getty Images)

Men Uniteds två andra överföringar såg dem razzia Ajax inhemska rivaler Feyenoord för att värva nederländske internationella vänsterbacken Tyrell Malacia medan Christian Eriksen – tidigare i den holländska klubben – gick med som en fri agent efter att ha lämnat Brentford, medan en annan före detta Ajax-stjärna, Frenkie de Jong , är nu det främsta överföringsmålet från Barcelona .



Som sagt på holländska outlet VID 5 , Ajax medias Kokkie citerade alla dessa fall och hävdade att han var 'fruktansvärt klar' med Ten Hag, trots hans enorma framgångar som ansvarig i klubben. Ten Hags jakt på Antony fick särskild uppmärksamhet, där Ajax var tvungen att berätta för sin tidigare tränare '45 gånger' att han inte var tillgänglig för försäljning. Tränarens kontakt med Brobbey, där han föreslog ett alternativ till att återvända till Ajax, representerade en brist på 'respekt' för klubben.

Ten Hags mest iögonfallande chefsprestation hittills var att guida de holländska jättarna till semifinalerna i Champions League 2019, när de var sekunder från finalen före Lucas Mouras vinnare för Tottenham i den sjätte minuten av tilläggstid. Ajax chockade real Madrid och Juventus på det minnesvärda europeiska åket – deras första knockoutsegrar i Champions League sedan 1997.

Ten Hag utsågs till Ajax-chef i december 2017 och guidade klubbens tre ligatitel under sina fyra hela säsonger vid rodret, efter att ha avslutat deras femåriga väntan på en Eredivisie-krona 2019. Tränaren vann också två KNVB-cuper i klubben och nådde Champions League åttondelsfinal förra kampanjen – blir utslagen av Benfica efter att ha vunnit alla sex gruppspelsmatcherna.

Se Även: