Eric Cantona säger att han ångrar att han inte sparkat Crystal Palace-fansen hårdare trots nio månaders förbud

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Eric Cantona har erkänt att han ångrar att han inte sparkat Crystal Palace-fansen Matthew Simmons hårdare trots att han fått ett nio månaders förbud för sitt ökända galenskapsmoment.



Den tidigare Manchester United -forwarden skickades ut i en Premier League -sammandrabbning mellan sidorna på Selhurst Park 1995, efter ett bråk med försvararen Richard Shaw.



Han lanserade sedan en spark i kung-fu-stil mot Simmons, som hade misshandlat honom bakom reklamhamren när Cantona gick längs sidlinjen mot tunneln.



ny variant av covid

Cantona drabbades av det långa förbudet av fotbollsförbundet, fråntogs kaptenen i Frankrike och dömde också två veckors fängelsestraff, som senare reducerades till 120 timmar samhällstjänst för attacken.

Men han insisterar på att hans enda ånger från hela avsnittet inte gjorde en bättre kontakt med Simmons, som han hävdade att han hade missbrukat honom rasistiskt.

Eric Cantona var bannad i nio månader för sin kung-fu-spark mot Palace-fan Matthew Simmons

Eric Cantona var bannad i nio månader för sin kung-fu-spark mot Palace-fansen Matthew Simmons (Bild: Actionbilder)



'Jag har blivit förolämpad tusentals gånger och har aldrig reagerat, men ibland är du bräcklig,' sa Cantona i The United Way - en ny film som han har berättat och skrivit tillsammans.

'Jag ångrar mig', tillade han. 'Jag hade älskat att ha sparkat honom ännu hårdare. Jag blev bannad i nio månader. De ville att jag skulle vara ett exempel. '



holly willoughby grått hår

Palace -fan Simmons fick sin säsongskort återkallad av klubben, medan Cantona tvingades sitta ute resten av säsongen 94/95, då United överlämnade titeln till Blackburn.

FA hade kastat boken på Uniteds talisman och förbjöd honom från all fotbollsrelaterad aktivitet inklusive reservmatcher.

Och han spelade nästan aldrig för United igen, efter att han blev fångad för att ha med i en vänskapsmatch organiserad bakom stängda dörrar.

'Det var bara ett vänskapsspel, men journalisten var ovanpå ett träd utanför och han tog en bild', säger Cantona.

'Tyvärr föll han inte. Nästa dag stod det i tidningen och FA ville förbjuda mig ännu mer.

”Chefen [Sir Alex Ferguson] hittade rätt ord som alltid. Och jag älskade honom och respekterade honom. Som en pappa.

denise welch lincoln townley

Cantona stannade i United i ytterligare två säsonger och vann ytterligare två ligatitlar samt gjorde vinnaren i FA -cupfinalen 1996, men chockade fotbollsvärlden när han meddelade att han skulle gå i pension vid 30 års ålder i slutet av följande säsong.

The United Way sänds på Sky Documentaries och NU den 24thMaj klockan 21.00 och är även tillgänglig på Blu-ray, DVD och nedladdning till ägande den 10thMaj

Se Även: