Emma Raducanu berättar en ovanlig födelsedatum när hon återvände till Toronto

Tennis

Ditt Horoskop För Imorgon

Emma Raducanu har delat en ovanlig historia om sitt födelsedatum när hon förbereder sig för att spela sin första match i sin födelsestad Toronto.



Britterna nr 1, som i september förra året slog världen och vann US Open som kval , bygger upp till sitt försvar av titeln hon vann på Flushing Meadows. På tisdag möter hon Camila Giorgi i den första omgången av Canadian Open.



sista veckan, hon övervann brännande smärta för att nå kvartsfinalen i Citi Open i Washington , innan han förlorade mot ryska spelaren Liudmila Samsonova i raka set. Men den här turneringen är utan tvekan en mer gripande sådan för tonårsstjärnan, som föddes i Toronto av en rumänsk pappa och kinesisk mamma.



Familjen flyttade till England när Raducanu bara var två år gammal, men inte innan hennes pappa, Ion, försökte hindra henne från att födas på förfallodagen. När hon pratade med reportrar avslöjade hon att hans vidskepelse hade väckt oro.

'Jag föddes den 13 [november 2002] och min pappa försökte skjuta upp det eftersom de tyckte att 13 var otur', sa hon. 'Då fick de reda på att det var läkarens födelsedag och han klarade sig ganska bra för sig själv så de sa: 'OK, det är bra!''

Det har varit ett virvelvindsår för Raducanu, som nu är rankad i världens topp 10 trots ett utträde i andra omgången i Wimbledon förra månaden . Men än så länge har hon misslyckats med att replikera formen som sköt henne till superstjärna för ett år sedan.



 Emma Raducanu kommer att tävla i sin födelsestad den här veckan
Emma Raducanu kommer att tävla i sin födelsestad den här veckan ( Bild: Getty Images)

Men pratar med Eurosport , sa hon att hennes nära förestående återkomst till scenen för sin största triumf var en chans att börja om på nytt: 'För att ha framgång i en ung ålder måste du självklart vara riktigt tacksam för jag gör det jag älskar', sa hon.

'Men jag har också nått framgång långt tidigare än jag någonsin egentligen skulle ha trott att jag gjorde. Så jag är ganska stolt över mig själv på det sättet. Men det har varit ett tufft år. Jag har definitivt gått igenom och upplevt mycket av utmaningar.



'För att vara rättvis har jag lärt mig mycket av det hela. Jag tror att det kommer att bli trevligt när US Open är klar och [jag kan] fortsätta därifrån. Börja om. Jag tror att det kommer att bli trevligt att ta alla lärdomar från det senaste året och bara ha ett rent blad.'

Efter sin sagoliga Grand Slam-vinst valde Raducanu att skiljas från tränaren Andrew Richardson, med hänvisning till behovet av att arbeta med en mentor med mer erfarenhet av turné. Hon slog sig en kort stund ihop med den högt ansedda Torben Beltz , men partnerskapet var kortlivat.

I alla fall, hon vägleds nu av 2006 års Davis Cup-vinnare Dmitry Tursunov , med förra veckans Citi Open som markerar deras första turnering som arbetar tillsammans. Den tidigare 20:an i världen drog sig tillbaka från tennis 2017 och har tränat några kända namn under de senaste fem åren.

Han har arbetat med Aryna Sabalenka från Vitryssland, plus världsdubbel etta Elena Vesnina och ryska Aslan Karatsev från ATP-touren. Senast arbetade Tursunov med estniska Anett Kontaveit och paret splittrades förra månaden efter mindre än ett år tillsammans.

Se Även: