Elon Musk visar vad som händer när en is 'kanonkula' träffar en Tesla solcellstakpanna

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Tesla chef Elon Musk har meddelat att företagets soltakpannor nu finns att beställa, och har delad en fascinerande video av en 'kanonkula' som exploderar på en av brickorna för att visa hur starka de är.



Tagit fram i samarbete med SolarCity - ett annat av Musks företag - soltakpannorna är gjorda av härdat glas, och är mer än tre gånger starkare än vanliga takpannor, samtidigt som de väger halva vikten, enl. Tesla .



De finns i en mängd olika utföranden - inklusive Smooth, Textured, Tuscan och Slate - och är designade för att komplettera byggnadens arkitektur samtidigt som de förvandlar solljus till elektricitet.



jessie j och channing tatum

De eliminerar behovet av traditionella solpaneler, som många anser vara fula.

Tesla Solar

Tesla Solar (Bild: Tesla)

Plattorna har en integrerad 'Powerwall', som samlar in och lagrar solenergi under dagen och gör den tillgänglig när som helst, vilket minskar invånarnas beroende av fossila bränslen och ger oavbruten ström även om nätet går ner.



Plattorna är slitstarka och bryts inte ned med tiden som asfalt eller betong, hävdar Tesla. Själva glaset kommer med en garanti under hela byggnadens livstid - eller 'oändlighet', beroende på vad som kommer först.

fifa 22 releasedatum

'Teslas uppdrag är att påskynda världens övergång till en hållbar energiframtid genom att skapa produkter som är så övertygande att det inte finns något alternativ', sa företaget i en blogginlägg .



Elon Musk

Elon Musk (Bild: Getty)

'Solenergi har alltid varit en del av vår översiktsplan, och vi insåg behovet av ett tak som samtidigt är prisvärt, hållbart, vackert och integrerat med batterilagring.'

Plattorna finns att beställa nu och kommer att börja levereras i USA under sommaren och utomlands nästa år, enligt Musk.

Den typiska husägaren kan förvänta sig att betala ,85 (16,92 £) per kvadratfot, och Tesla hävdar att taket i slutändan kommer att betala för sig självt genom att minska eller eliminera ett hems elräkning och öka värdet på byggnaden.

(Bild: Tesla UK)

Ett Tesla Solar Roof är sammansatt av en blandning av sol- och icke-solar tegelpannor, som ser likadana ut från gatunivå. De icke-solar plattor är jämförbara i pris med vanliga takpannor, medan solpaneler är dyrare på framsidan.

Kunderna kan välja hur många solpaneler de behöver baserat på hemmets elförbrukning. Till exempel kan hushåll som laddar ett elfordon varje dag vilja ha mer solpaneler på taket.

cheryl cole tunt ansikte
Mest lästa
Missa inte

Se Även: