EGX 2018: Team Sonic Racings första intryck

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Team Sonisk Racing har några ganska stora skor att fylla på mot en institution som Nintendo’ s Mario Kart och jämförelser är oundvikliga. Men vad jag först trodde skulle vara en klon med Sonic-smak visade sig vara mycket mer individuell och intressant.

Körningen verkar naturlig och flytande och relativt lätt att kontrollera för ett arkadracingspel.



Handlingen är manisk och lika snabbt som förväntat när du gör stunts, skjuter vapen och driver samtidigt som du undviker hinder. Det kändes dock aldrig som att det pågick för mycket på skärmen för att jag skulle kunna följa med.

Världen är ljus och färgstark men inte till den grad att den blir för mycket eller ger mig någon form av anfall. Det finns många coola referenser och visuella återuppringningar för även gamla Sonic-fans.



vem går i djungeln 2019

Det visuella är fantastiskt




Det finns ett urval av femton Sonic baskaraktärer som Tails, Knuckles, Dr Eggman och Vector.

Till skillnad från tidigare Sonic Racing-spel som Sonic & SEGA All Stars Racing och Sonic & All Stars Racing Transformed, plockar du upp vapen i spelet och den mest intressanta mekanikern arbetar som ett team med några av de andra förarna.

Du kan begära vapen från ditt lag eller ge vapen till en lagkamrat för att hjälpa dem.

Jag gillade att arbeta med ett team



Jag tyckte att detta var en trevlig mekaniker eftersom den uppmuntrar dig att arbeta med ditt team och skulle göra sessioner med flera spelare med vänner mycket mer positiva och roligare.

Indiespel på EGX 2018

Det betyder också att lopp inte bara vinnas av de skickligaste spelarna, utan även de spelare som fungerar bäst tillsammans.



Jag satte mig ner med TSR:s designchef Derek Littlewood för att prata om spelet.

Kan du berätta lite om ditt spel?

'Det bygger på vad vi gjorde med Sonic och Sega All Stars Racing och All Stars Racing Transformed och det introducerar ett lagelement i mixen. Så det är en kooperativ arkadracer som är något jag tror att folk inte skulle ha sett förut.

'Det bygger på grunden från de tidigare spelen med intuitiv arkadracing. Du kommer fortfarande att driva, boosta och göra stunts men det har ytterligare ett strategiskt lager av lagarbete.'

Så vad skiljer ditt spel från andra arkadåkare som Mario Kart?

'Det skulle vara att betona lagracing. Du kan spela som ett lag om tre och vårt mantra när vi utvecklade detta spel var 'spela som ett lag, vinn som ett lag'

'Några människor kom till det och tänkte 'det är precis som F1-lag där man bara får en viss poäng'. Det finns sätt att hjälpa dina lagkamrater under loppet. När du tävlar kan du precis som ett vanligt racingspel plocka upp föremål men i TSR kan du erbjuda dem till dina lagkamrater.

Så om du har en lagkamrat som kämpar på, var de än befinner sig på banan kan du ge dem ett föremål som du har plockat upp som du kanske tänker 'jag behöver inte det här'. Du kan skicka tillbaka det till dem och det blir ett ännu kraftfullare föremål när det går tillbaka till dem. Så sättet att få tag på de mest kraftfulla föremålen i spelet är genom att använda lagarbete.

'Det finns också en rad olika åtgärder du kan utföra som ett lag som gör att du kan arbeta tillsammans, och det är de team som jobbar mest tillsammans som vinner loppet. Medan kunskaperna från spel som Mario Kart och våra tidigare spel kommer att hjälpa dig, är det som verkligen kommer att driva dem framåt att arbeta som ett team. '

kan du ha paracetamol när du är gravid

När du plockar upp power-ups, om du släpar efter i de lägre positionerna är det mer sannolikt att du får mer kraftfulla föremål?

'Ja, det är balanserat så, så om du släpar efter kommer du att få kraftfullare föremål.

'I slutändan är sättet du vinner på att som ett lag se till att alla i laget slutar på högre positioner, så om du ligger längst fram och du har en lagkamrat som ligger efter är frågan mindre 'hur kan de hjälpa mig?' men 'hur kan jag hjälpa dem?'

'Målet är alltid hur du kan vara ute efter att hjälpa laget. Så det är aldrig någon som bara finns där, ni är alla viktiga och ni siktar på att avsluta så långt fram som möjligt.'

I några av de tidigare spelen hade du några andra anmärkningsvärda karaktärer från Jet Set Radio och Crazy Taxi. Jag såg inte detta i demon. Har du några planer på att inkludera dem?

'Hej var närvarande i All Star-spelen eftersom de var en möjlighet att gå riktigt brett med Segas franchise, att fördjupa sig i många olika områden av Segas historia.

'Men den här gången har vi bestämt oss för att gå djupt in i Sonic-universumet, detta tillåter oss att utforska mer av Sonic-universumet mer i detalj. Vi har karaktärer, spår och referenser och påskägg till klassiska Sonic-spel som går tillbaka till Mega Drive-eran, eftersom vi har sett till att vi har inkluderat fanservice från åren.

Så jag tycker att All Stars-spelen var fantastiska men med TSR har vi verkligen nollställt Sonics universum och gett fansen något att njuta av. '

Vem är din favorit av de 15 spelbara karaktärerna?

'Jag är lite gammaldags eftersom jag växte upp med Mega Drive. Jag spelar faktiskt som Tails, eftersom jag fortfarande har en svag punkt för honom och vi har dessa tre typer av karaktärer i spelet. Vi har fartkaraktärer, teknikkaraktärer och kraftkaraktärer.

'De har alla olika statistik och förmågor men de har alla en speciell kraft som bara de kan använda. Speed-karaktärer har en radiell burst som de kan använda för att slå ut inkommande projektiler från himlen. Kraftkaraktärerna kan krascha genom faror även om de blir långsammare, och i vissa delar av banan kan de bryta igenom väggar och hitta genvägar.

Teknikkaraktärerna som Tails kan gå över grova ytor utan att sakta ner. Så du kan skära några hörn och få ett försprång på dina motståndare. Jag gillar verkligen att spela som Tails eftersom det ger mig möjligheten att - istället för att kämpa mig igenom loppet - bara duka över till denna långsamma yta och glida över där. Så det är dels karaktärens historia och dels den här coola förmågan han har.'

Team Sonic Racing kommer ut i vinter på PS4, Xbox One, PC och Switch.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: