EE vs Vodafone 5G - Vilket nätverk har den bästa täckningen i London?

5G

Ditt Horoskop För Imorgon

bildtext: EE vs Vodafone 5G - Vilket nätverk har den bästa täckningen i London, avslöjade Shivali Best/



Detta år har onekligen varit året för 5G, där tekniska jättar inklusive EE, Vodafone och Three alla har lanserat sina nätverk under de senaste månaderna.



Medan Three’s 5G för närvarande endast är tillgängligt för bredband i hemmet, är både EE och Vodafones nätverk tillgängliga med 5G-aktiverade smartphones.



För att testa dessa nätverk besökte NEWSAM Onlines ställföreträdande vetenskaps- och teknikredaktör, Shivali Best, sju turist -hotspots i London utrustade med två Samsung Galaxy S10 5G -smartphones - en konfigurerad för EE: s nätverk och den andra för Vodafones.

Med hjälp av Ooklas Speed ​​Test -app testade jag hastigheterna på varje smartphone på denna webbplats, med överraskande resultat.

Med webbplatser inklusive Kings Cross, London Bridge och Oxford Circus, förväntade vi oss fullt ut att 5G -täckning skulle vara utmärkt på båda nätverken. Detta var dock inte fallet.



50p-mynt värda pengar

EE -smarttelefonen kunde ansluta till 5G -nätet på alla sju platser, men Vodafone -smarttelefonen lyckades bara på två platser och använde sig av 4G vid de andra fem.

Här är en sammanfattning av mina resultat på varje webbplats.



Kings Cross

Mitt äventyr började på Kings Cross, som är en av de största tågstationerna i Storbritannien.

King's Cross (Bild: )

EE -smarttelefonen är enkelt ansluten till 5G -nätverket och når nedladdningshastigheter på 105 Mbps och uppladdningshastigheter på 24 Mbps.

Vodafone -smarttelefonen lyckades dock bara ansluta till 4G -nätverket och hade nedslående nedladdnings- och uppladdningshastigheter på 4,46 Mbps respektive 0,99 Mbps.

Oxford Circus

Efter en svettig resa längs Victoria Line nådde jag Oxford Circus, Londons största shoppingcentrum.

Oxford Circus (Bild: )

Efter att ha navigerat mig igenom turistmassorna testade jag smarttelefonerna igen och hittade liknande resultat som King's Cross.

EE -smarttelefonen ansluten till 5G och hade nedladdningshastigheter på 137 Mbps och uppladdningshastigheter på 52,1 Mbps, medan Vodafone -smarttelefonen återigen bara nådde 4G, med nedladdningshastigheter på 28,3 Mbps och uppladdningshastigheter på 35,8 Mbps.

Grön park

Vodafone -smarttelefonen är slutligen ansluten till 5G -nätverket på Green Park - förmodligen för alla drottningens 5G -behov.

Grön park (Bild: )

Trots detta var dess hastigheter fortfarande långsammare än EE -enheten, som också anslöt till 5G -nätverket.

EE: s smartphone nådde nedladdningshastigheter på 104 Mbps och uppladdningshastigheter på 6,02 Mbps, medan Vodafones smartphone nådde nedladdningshastigheter på 41,9 Mbps, och bisarrt, uppladdningshastigheter på 0 Mbps.

Westminster

Vodafones tid att lysa kom på Westminster, där smarttelefonen inte bara var ansluten till 5G -nätet, utan också var snabbare än EE -smarttelefonen.

Westminster (Bild: )

Utanför parlamentets hus nådde Vodafones smartphone nedladdningshastigheter på 151 Mbps och uppladdningshastigheter på 38,3 Mbps, medan EE -enheten nådde nedladdningshastigheter på 108 Mbps och uppladdningshastigheter på 6,52 Mbps.

Waterloo

Som Storbritanniens största och mest trafikerade station, förväntar du dig att Waterloo är en utmärkt plats för 5G -täckning.

Men än en gång kunde Vodafone -smarttelefonen inte anslutas.

Waterloo (Bild: )

Med hjälp av 4G nådde Vodafone -smarttelefonen nedladdningshastigheter på 102 Mbps och uppladdningshastigheter på 48,3 Mbps, medan EE -smarttelefonen anslöt till 5G och såg enorma nedladdningshastigheter på 445 Mbps och uppladdningshastigheter på 33,6 Mbps.

London Bridge

Det näst sista stoppet på min whistle-stop-rundtur i London var London Bridge.

London Bridge (Bild: )

Nu kan du förmodligen förutsäga resultaten - 5G på EE och 4G på Vodafone.

Vodafone -smarttelefonen nådde nedslående hastigheter på 24,2 Mbps och uppladdningshastigheter på 13,9 Mbps, medan EE -smarttelefonen flög fram med nedladdningshastigheter på 135 Mbps och uppladdningshastigheter på 13,3 Mbps.

Canary Wharf

Efter att ha klockat upp över 10 000 steg avslutade jag mitt experiment hemma hos - Canary Wharf.

Canary Wharf (Bild: NEWSAM Online)

Avslutade på samma sätt som vi började, EE -smarttelefonen ansluten till 5G med nedladdningshastigheter på 133 Mbps och uppladdningshastigheter på 7,43 Mbps, medan Vodafone -smarttelefonen bara anslutits till 4G, med nedladdningshastigheter på 4,54 Mbps och uppladdningshastigheter på 11,2 Mbps.

Slutsats

Resultaten talar för sig själva - EE -nätverket är onekligen mer omfattande än Vodafone -nätverket.

De slutliga resultaten (Bild: )

Läs mer

5G
Vad är 5G? Bästa 5G -smartphones EE 5G -nätverket går live i maj Vodafone 5G lanseringsdatum avslöjades

Vodafone -smarttelefonen kämpade för att ansluta till 5G på dessa turistmål i London, vilket indikerar att det också är mycket osannolikt att nätverket skulle vara tillgängligt i mer avlägsna områden.

Om du funderar på en 5G -smartphone rekommenderar vi att du använder EE.

Alternativt, om du kan hålla på i några månader, förväntar vi oss att Vodafone kommer att rulla ut sitt nätverk ytterligare, vilket ger bättre täckning över London och resten av Storbritannien.

Se Även: