DWP utfärdar uppdatering om bedömningar för Universal Credit-, PIP-, DLA- och ESA -fordringar

Avdelningen För Arbete Och Pensioner

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kan bli kallad till en ansikte mot ansikte utvärdering(Bild: Getty Images)



Tusentals förmånskrav kan komma att kallas tillbaka för personliga bedömningar den här månaden, eftersom nya förändringar efter tre månaders avstängning träder i kraft.



Department for Work and Pensons (DWP) sa att personliga bedömningar som används för att beräkna betalningsnivåer för dem på hälso- och funktionshinder kan komma att starta om för personer med invaliditetsförmåner från juli.



vicky pattison droger masterchef

Den 16 mars införde regeringen ett förbud mot ansikte mot ansikte i tre månader.

Bedömningar gjordes istället via telefon eller på grundval av skriftliga bevis.

Den tillfälliga åtgärden, som trädde i kraft tisdagen den 17 mars 2020, påverkade personer med personliga oberoendebetalningar (PIP), invaliditetsbidrag (DLA), sysselsättnings- och stödbidrag (ESA), universell kredit- eller arbetsskadeförmån (IIDB) .



Det har emellertid nu utfärdat en uppdatering eftersom begränsningarna av coronaviruset lindras för tusentals företag och återförsäljare.

pankreascancer fruktansvärd död

(Bild: PA)



Regeringen sa att avstängningen kommer att fortsätta men tillade att viss granskning och omvärderingsaktivitet gradvis kommer att återupptas från juli 2020 för personlig självständighetsbetalning (PIP) och invaliditetsbidrag (DLA).

I ett uttalande stod det: 'Denna tillfälliga avstängning, som ursprungligen togs i tre månader för att skydda människor mot onödig risk för coronavirus i början av pandemin, kommer att förbli kvar efter att ha tagit hänsyn till den senaste folkhälsovägledningen. Vi kommer att meddela eventuella ändringar av detta i god tid.

”Alla tjänster är öppna och människor uppmuntras att göra anspråk om de tror att de behöver stöd, eller för att uppdatera avdelningen om en förändring av sina förhållanden.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

'Eftersom åtgärder vidtas i hela landet för att lindra restriktioner, kommer avdelningen också gradvis att återuppta en del gransknings- och omvärderingsaktiviteter som hade stoppats på grund av coronavirusutbrottet.

'Vi kommer inom kort att starta om granskning och förnyelse av PIP och DLA, med de påståenden som redan var igång när denna aktivitet avbröts.'

929 ängelnummer betydelse

Det senaste tillkännagivandet innebär att alla som gör ett nytt anspråk eller beräknar en bedömning kommer att kontaktas vid behov för att diskutera nästa steg, som kan innebära antingen telefon- eller pappersbaserade bedömningar.

DWP sa att det snart kommer att skriva till några PIP- och DLA -fordringar som ber dem att slutföra pappersarbete för att återuppta sina recensioner, omvärderingar och förnyelser.

För PIP -fall där pappersarbete redan har returnerats kan sökande kontaktas av en av DWP: s utvärderingsleverantörer.

Se Även: