DVLA utfärdar varning till alla Brit -förare om kostsamma licensbluffwebbplatser

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

DVLA säger att 1200 kunder har upptäckt problemet sedan i januari förra året

DVLA säger att 1200 kunder har upptäckt problemet sedan i januari förra året(Bild: Getty Images/iStockphoto)



eurovision 2019 brittisk tid

Bilister varnas för att undvika chansers webbplatser som tar betalt för saker som DVLA gör gratis, som att ändra adressen på din licens.



DVLA sa att webbplatser ofta dyker upp och erbjuder också hjälp med V5C -fordonsregistreringscertifikat eller förnyelse av ett körkort från 70 års ålder.



Allt detta kan göras gratis på DVLA: s webbplats, men det har inte stoppat fräcka webbplatser som försöker tjäna pengar på förare & apos; bekostnad.

Dessa sekundära webbplatser erbjuder verkligen de tjänster de annonserar - det är bara de tar betalt också.

Även om DVLA tar betalt för en tjänst, kommer kopieringswebbplatser att be om ännu mer.



Till exempel kostar det £ 14 att förnya ett körkort på DVLA: s webbplats, men upp till £ 60 någon annanstans.

Om webbplatsen som erbjuder DVLA -tjänster inte nämner & apos; gov.uk & apos; var försiktig i adressfältet

Om webbplatsen som erbjuder DVLA -tjänster inte nämner & apos; gov.uk & apos; var försiktig i adressfältet (Bild: Getty Images/iStockphoto)



DVLA sa att det har kontaktats av 1 200 förare om problemet sedan januari 2020.

MoneySavingExperts ställföreträdande redaktör Guy Anker sa: 'Dessa kopieringssajter är inte olagliga, men de klär ut sig som legitima webbsidor och använder smarta tricks för att visas högre på sökmotorer.

'De får dig att fylla i formulär, vilket inte kräver mer arbete från din sida än om du hade gjort det själv via de officiella webbplatserna, och sedan överbelastar de dig för' administration 'eller' tjänster ' - vilket egentligen bara går igenom det till det berörda organet, utan extra arbete. '

Webbplatserna erbjuder hjälp med förnyelse av körkort från 70 års ålder - och mycket mer

Webbplatserna erbjuder hjälp med förnyelse av körkort från 70 års ålder - och mycket mer (Bild: Getty Images)

Om en webbplats som erbjuder DVLA-relaterade tjänster inte har 'gov.uk' i adressfältet är det en röd flagga att den kan ta ut dessa extra avgifter.

Ett annat tecken är att du blir ombedd att få pengar för något som tidigare var gratis för dig - som att uppdatera din bils loggbok när du flyttar hus.

DVLAs verkställande direktör Julie Lennard sa: 'Gov.uk är den enda webbplatsen där kunderna hittar våra officiella tjänster, varav många är gratis. Du kan komma att debiteras en premie när du använder andra webbplatser som erbjuder tjänster som inte är anslutna till DVLA. '

Förra veckan varnades nästan en miljon bilister och cyklister att de inte kan använda bensin som kommer att bli standard, så måste betala mer eller riskera motorskador .

Normal bensin kallas E5, vilket betyder att den har 5% bioetanol, vilket är bättre för miljön än att använda 100% bensin.

Men från september kommer standardbensin att vara E10 och innehålla 10% bioetanol.

Alla bilar och motorcyklar som byggts sedan 2011 är kompatibla med E10, liksom de flesta från slutet av 1990 -talet, men regeringen har varnat för att cirka 5% av fordonen inte är det.

Det betyder att 935 000 bilar och 63 500 motorcyklar påverkas.

En statlig webbplats låter dig kontrollera om ditt fordon kan köras på E10 .

Du behöver veta fordonets modell, motorstorlek och årtal då den tillverkades.

Se Även: