Körlektioner över hela England kan starta om den 4 juli, bekräftar regeringen

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Studentbilister har fått stoppa sina lektioner sedan pandemin på grund av tvåmetersregeln(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Eleverförare i England kommer att kunna starta om sina lektioner från och med den 4 juli, har regeringen bekräftat.



forskare förutspår exakt datum

En ny plan för instruktörer utarbetas för närvarande med riktlinjer för hur de kommer att kunna lära ut igen med säkerhetsåtgärder på plats.



Commons Leader Jacob Rees-Mogg berättade för parlamentsledamöter att förslag för närvarande läggs fram för att hjälpa körlärare att återgå till ett liv 'så nära det normala som möjligt'.

Rees-Mogg förklarade också att det kommer att finnas ett ”stegvis tillvägagångssätt” för återupptagandet av praktiska tester.

Under affärsfrågor i allmänheten bad den konservativa parlamentsledamoten Greg Smith (Buckingham) regeringen att se till att vägledning ges för att låta körlärare komma tillbaka till jobbet.



Smith sa: 'Även om det är rätt att ekonomin öppnas försiktigt och följer vetenskapen, kan jag be (Herr Rees-Mogg) att se till att kammaren uttalar sig för att ge tusentals körlärare i detta land den vägledning de behöver så att de vet när de & kommer att kunna öppna igen och komma tillbaka till jobbet igen?

Föraren och fordonsstandardbyrån kommer att skriva till körlärare senare och lägga upp planer för att starta om körprov och återuppta lektioner på ett säkert sätt (Bild: Getty Images/iStockphoto)



Rees-Mogg svarade: 'Förar- och fordonsstandardbyråns (DVLA) verkställande direktör (Gareth Llewellyn) kommer att skriva till alla godkända körlärare den 25 juni med planer på att starta om förartester och hjälpa dem att återgå till livet som är så nära det normala som möjligt, så snabbt och så rättvist som möjligt, på ett sätt som undviker en andra topp av infektioner.

'Från och med den 4 juli kan jag med glädje säga att människor kommer att kunna ta körlektioner på en motorcykel eller i en bil, lastbil eller buss och det kommer att finnas ett stegvis tillvägagångssätt för att återuppta praktiska tester så att eleverna har möjlighet att öva innan de tar ett test.'

nummer 511 betyder

Skottland, Wales och Nordirland kommer att fastställa sina egna regler för återlämning av körlektioner och prov.

Sarah Rees, verkställande direktör för AA Driving School, sa att beslutet var en 'välkommen lättnad för tusentals människor i England' och början på slutet av 'en otroligt utmanande tid' för instruktörer - varav många är egenföretagare.

Hon tillade emellertid att instruktörer i andra delar av Storbritannien - där ett återvändandedatum ännu inte hade fastställts - lämnades i limbo.

'Detta öppnar dörren för arbetare som behöver ett säkrare sätt att pendla och för de många som tvingas hitta ny anställning efter lockdown. För körlärare i England betyder det att slutet är i sikte för det som varit en otroligt utmanande tid med hög osäkerhet kring deras förmåga att försörja sig, säger Rees.

'Men körlärare i andra delar av Storbritannien, som fortfarande inte har ett datum för när de kan återuppta sin försörjning, lämnas kvar och vi hoppas att de avvecklade regeringarna i resten av Storbritannien snart kommer att följa efter. '

AA Driving School sa att det för närvarande har 10 000 personer på väntelistan med en 'stor efterfrågan på lektioner' i sommar.

'Även om vi uppmuntrar elever att öva medan de övervakas av familj eller vänner tillsammans med lektioner, är det inte bara att lära sig att köra bil i livsmedelsbutiker eller piggy-backed på dagsutflykter för alltid.

Körlektioner och test har avbrutits sedan mars, men det har funnits undantag, med några nyckelarbetare som erbjuds både lektioner och möjlighet att ansöka om ett nödtest hos DVSA.

Se Även: