Förare kan bli tvungna att betala £ 100 extra om året för att fixa sina bilar i delar

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Stilig mekaniker i uniform arbetar inom autoservice. Bilreparation och underhåll. Vridande/avvridande bultar på hjulet.

Stilig mekaniker i uniform arbetar inom autoservice. Bilreparation och underhåll. Vridande/avvridande bultar på hjulet.(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Britterna kan betala ytterligare £ 100 per år för att reparera sina bilar om regeringen inte åsidosätter inkommande lagar från Europa.



De extra kostnaderna kommer från EU: s lagar för att stoppa oberoende garage som använder billigare delar som inte är märkta.



Storbritannien kommer automatiskt att följa dessa regler om inte regeringen går in, enligt reservdelsdistributören Euro Car Parts.

Det skulle innebära att garage bara kunde använda märkesdelar, verkställande direktör Andy Hamilton, berättade för Telegraph .

Dessa är dyrare än märkesdelar men inte nödvändigtvis bättre.



Euro Car Parts uppskattar att detta kan lägga till ytterligare 2,4 miljarder pund för förare & apos; reparera räkningar varje år.

paul walker flickvän jasmine pilchard gosnell

Regeringen skulle behöva komma runt ett avtal efter EU med Brexit för att undvika förändringarna, som skulle äga rum från 2023.



Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) talar med regeringen om vad de ska göra från 2023.

Hamilton sa: 'Vi måste snabbt förstå vad CMA: s planer är, annars riskerar brittiska förare att köras in i ett monopol som kommer att kosta dem nästan £ 100 per år och mycket mer i framtiden.'

Det finns cirka 30 000 oberoende garage, som sysselsätter 350 000 personer.

Något bättre EU-relaterade nyheter för förare är att miljoner kan spara pengar och tid när de besöker Europa som bilförsäkring & apos; grönt kort & apos; är inställd på att skrotas .

Förare i Storbritannien har behövt dessa kort för att bevisa att deras bil är försäkrad i Europeiska unionen (EU) sedan den 1 januari 2021 - brexitdatumet.

De kostar upp till £ 25 att få, och utan dem om du åker till Europa i din bil kör du tekniskt oförsäkrat.

Men nu har EU -kommissionen backat behovet av korten för att hjälpa situationen på Irland.

jag är en kändis rösta bort

Medan cirka 12 miljoner brittiska förare åker till Europa under ett normalt år, passerar cirka 43 miljoner förare gränsen mellan Nordirland och Irland under samma tidsram.

För dessa förare är gröna kort ett mycket större krångel och riskerar att väcka spänningar längs gränsen.

Ändringen kommer att ske om cirka 20 dagar, när den har skrivits i Europeiska unionens officiella tidning - som registrerar alla större förändringar i EU.

Vad är gröna kort och hur mycket kostar det?

Före 1 januari i år fungerade alla bilförsäkringar som köptes i EU automatiskt i alla dess länder, liksom Island, Liechenstein, Norge och Schweiz.

Men efter Brexit gällde det inte längre för brittisk bilförsäkring. Sedan den 1 januari behövde alla förare i Storbritannien som åkte till EU ansöka om ett grönt kort hos sin försäkringsgivare för att bevisa att försäkringen uppfyller europeiska standarder.

Dessa kort är gratis, men försäkringsgivare får ta ut en administrationsavgift för att skicka dem. De som tar betalt kräver normalt cirka £ 25, och försäkringsbolag tar cirka en månad att skicka ut dem.

Se Även: