Förare drabbas av £ 100 parkeringsböter för att ha väntat för länge vid förplatser

Parkeringsbiljetter

Ditt Horoskop För Imorgon

Förare blir straffade med straffavgifter för att de överträffat sitt välkomnande på bensinstationer - med 100 pund påföljder utfärdas efter bara 20 minuter.



Två stora anläggningsleverantörer, BP och Shell, har tecknat avtal med privata parkeringsföretag för att installera övervakningskameror vid ingångar och utgångar på bensinstationer i & apos; stadsområden & apos; som stadskärnor, där parkeringsplatser är begränsade.



Shell berättade för NEWSAM Money att det har tecknat avtal med Euro Car Parks, medan BP också har en affär med MET Parking.



Skyltarna upprätthåller en maximal vistelsegräns - som kan vara 30 minuter på en BP -station, inklusive de med matbutiker i M&S - och så lite som 20 minuter på en Shell -station.

BP sa att en böter på 60 pund kommer att komma in efter 45 minuter för att tillåta 'spelrum' för kunderna - men detta kommer att stiga till £ 100 om det inte betalas inom fjorton dagar.

De som nådde denna gräns kan komma att bli straffade med 100 pund och hotet från inkassorer vid dörren.



Även om dessa böter i teorin är lagliga, säger lagen att företag måste göra sådana tecken extremt tydliga för kunderna.

Men förarna säger att varningarna - som dyker upp på förplatser över hela landet - inte är tillräckligt tydliga.



De fångar särskilt dem som efter fyllning fortsätter att använda andra tjänster som kaféer, butiker, elbils laddningsstationer och biltvättar.

hitta billigaste bensin

Avgifterna riskerar att fånga oskyldiga användare [stock image]

betydelsen av nummer 56

Chris Murray beviljades böter i februari på sin lokala BP -station.

'Vem har någonsin hört talas om en parkeringsbiljett vid en bensinstation? Jag nippar in för att köpa en drink och får sedan en parkeringsbot från ett tredjepartsföretag. Är bensinstationerna så desperata efter pengar? Kom igen BP, är det hur man ska behandla dina kunder? ' skrev han online.

En annan twittrade: 'Varning. Parkera inte vid BP -bensinstationen på Glasgow flygplats. Precis fått genom posten £ 100 parkeringsböter av Euro Car Parks. Om du är inne i mer än 15 minuter, får du en så bara ett steg framåt.

Den här veckan tillade Shell -kunden Sarah Wright: 'Fråga till @Shell_UKLtd Hur kan det vara rätt att en förare får parkeringsböter för att stanna vid ditt garage i Gatwick North för att pumpa upp däck? Genom att godkänna Euro Car Parks att böta kunder som parkerar för att använda ditt garage skadar du ditt varumärke. #anpassa dina kunder. '

En taleskvinna för Shell berättade för NEWSAM Money att även om det använder en 20 minuters keps i vissa områden, kan förare som sannolikt överskrider denna gräns välja att ange sina registreringsuppgifter i grenen för att undvika begränsningar.

Begränsningarna måste tydligt undertecknas på bensinstationer (Bild: AFP via Getty Images)

Läs mer

sällsynta nya 10 noter
Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

'På vissa servicestationer har vi begränsade parkeringsplatser, så om förare parkerar sina fordon under längre perioder kan det göra det svårare för andra att tanka eller använda de andra faciliteterna som EV -laddare, luft och vatten.

'Parkeringsrestriktioner gör det rättvisare för alla, och för de kunder som stannar längre för att använda våra tjänster finns det en möjlighet att se till att de undviker straff.'

En BP -talesman sa att det finns kontroller på 16 av sina 300+ platser, huvudsakligen för att lindra trängsel och säkerhetsrisker som orsakas av obevakade fordon. Dessa platser är vanligtvis nära flygplatser eller stora idrottsplatser där människor kanske vill parkera under längre perioder.

'Parkeringsrestriktioner på ett litet antal BP -webbplatser är avsedda att skapa en säker miljö för vårt team och kunder, och för att hjälpa våra äkta kunder att parkera och handla hos oss. I det lilla antalet fall där äkta kunder har fått böter, ber vi dem att höra av sig så att vi kan undersöka. '

Hur är det med elfordon?

En av de största bekymmerna kring dessa lock är på elfordon, som tar timmar, snarare än minuter att ladda upp.

Sa BP elfordonsförare som använder våra laddningsfack på BP -förgårdar är undantagna från de maximala parkeringsrestriktionerna. Det sa att dess laddningsfack övervakas av kamera så att alla som använder dem bör automatiskt undantas.

Shell tillade det förare som sannolikt kommer att överskrida denna gräns kan välja att ange sina registreringsuppgifter i filialen för att undvika eventuella begränsningar.

vad betyder 102

'Om ett företag kan ta betalt för parkering på privat mark, gör det det. Men de måste spela rättvist, säger James Walker på plattformen för konsumentklagomål, Resolver.co.uk.

'Om du har blivit böter, men det inte finns någon tydlig varning, kan och bör du överklaga - och shoppa också.'

Vi har en fullständig guide om hur du överklagar orättvisa privata parkeringsavgifter här.

Reglerna mellan privata parkeringsföretag och lokala myndigheter är olika (Bild: Getty Images)

'Det finns en urban myt om att du måste betala boten och sedan överklaga, men om du säger till parkeringsföretaget gör du ett formellt klagomål och ber dem att stoppa avgifterna, då borde de göra det', säger en talesman från British Parking Föreningen berättade för NEWSAM Money.

'Vi uppmuntrar alltid markägare att tänka på resultatet de vill uppnå genom parkeringshantering och samarbeta med operatörer för att hjälpa till att uppnå det.

”Effektiv parkeringshantering gör det möjligt för kunder att enkelt och säkert parkera för att få tillgång till tjänsterna som erbjuds.

'Om en bilist får en parkeringsbiljett som de tror har utfärdats av misstag, bör de i första hand vädja till föraren.

'Om det avslås kommer operatören att lämna detaljer om den oberoende överklagningstjänsten POPLA, som tillhandahåller oberoende rättelse för bilister i Storbritannien.'

BPA har en rådgivningswebbplats Knowyourparkingrights.org där du kan hitta pålitlig information om typer av biljetter och hur du överklagar dem.

Se Även: