Dragons 'Den stars' barn - arvsförbud, häpnadsväckande bidrag och 'matchfinansiering'

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

När du tjänar svindlande pengar är folk alltid tvungna att fråga vad som händer med det när du är borta.



Och det är säkert fallet för stjärnorna i Dragons & apos; Den, som har en nettovärde på miljoner och familj att dela den med.



Några av drakarna har gjort det mycket tydligt att deras barn inte kommer att få några utdelningar från dem och måste arbeta hårt om de vill se några pengar.



De flesta vill att deras barn ska stå på egna ben men vill ge sina avkommor fickpengar, bidrag och små bump ups för att hjälpa dem på väg.

Medan en drake medgav att hans barn inte skulle överleva utan hans stora förmögenhet - och påpekade att plötsligt skulle ta bort deras påkostade livsstil skulle vara grymt.

Här är en titt på vad drakarna har sagt om att ge bort sina pengar till sina barn.



Peter Jones

Peter Jones har kommit på ett smart system för sina barn

Peter Jones har kommit på ett smart system för sina barn (Bild: Instagram)

Peter har gjort det klart att hans barn inte kommer att få ett öre från honom om de bestämmer sig för att inte arbeta.



Den enda ursprungliga draken som återstod i hallen, Peter var bara 16 år gammal när han startade sitt företag, som är äldre än några av hans barn är nu.

Den mammutiska affärsmagnaten, som har ett uppskattat nettovärde på 500 miljoner pund, har Annabelle och William från sitt äktenskap med exhustrun Caroline.

Han har också tre tonårsdöttrar, Natalie, Isabella och Tallulah, med den långsiktiga partnern Tara Capp.

Peter har erkänt att hur mycket fickpengar hans barn får har orsakat rader tidigare.

Mina fickpengar är baserade på incitament, sa han till Radio Times 2015.

'Det är som,' Du måste städa ditt rum för att få det här ', och om de inte gör det får de inte pengarna. Det är ett stridsben. '

Peter Jones med sambon Tara och deras döttrar

Peter Jones med sambon Tara och deras döttrar (Bild: Instagram)

För att avgöra hur mycket arv hans barn får, har Peter utarbetat en smart & apos; match-finansiering & apos; systemet.

katie pris sida 3

'Jag vill att mina barn ska vara artiga och respektfulla, stå på egna ben. I framtiden om de vill gå och göra välgörenhetsarbete, då finansierar jag det välgörande arbetet. Jag har sagt att i stället för att jag köper ett hus, kommer jag att ge dem ett bidrag utöver vad de levererar.

Så om de tjänar 20 000 pund per år ger jag dem ett litet bidrag ovanpå. Om de bestämmer sig för att inte jobba får de ingenting. Jag vill att de ska göra det själva.

'Mina barn kommer inte att få stora bitar kontanter, nej. Jag har skapat ett arrangemang som ger dem något som kallas matchfinansiering. När de slutar på heltid och börjar jobba, vad de än tjänar, får de samma igen. Varje år för resten av livet kommer förtroendet att fördubbla sin inkomst. '

Duncan Bannatyne

Duncan sa att han inte ger all sin förmögenhet till sina döttrar

Duncan sa att han inte ger all sin förmögenhet till sina döttrar (Bild: Instagram)

Den skotska affärsmannen Duncan sa en gång att han inte kommer att lämna ett öre till sina barn.

Den tidigare draken, som är värd cirka 280 miljoner pund efter att ha byggt upp sin kända hälsoklubbar, har sex barn från sina två första äktenskap.

1 pund hus Liverpool

Han gifte sig med sin första fru Gail Brodie 1983, som han delar dottern Hollie, Abigail, Jennifer och Eve med, men de skilde sig 1994.

Sedan knöt han knuten med Joanne McCue 2006, mor till hans barn Emily och Thomas, men deras äktenskap slutade sex år senare.

År 2009 sa Duncan att hans barn inte skulle få något av sin stora förmögenhet eftersom det inte skulle vara bra för dem att ärva en så stor summa.

I stället lovade han att medlen från hans 310 miljoner pund gods skulle gå till välgörenhet.

Duncan erkände till och med att han fryst sin dotters 400 pund i månadsbidrag i flera månader efter att hon fick henne att röka.

'Det tog bara ett par månader innan hon övertalade mig att hon inte rökte, och jag började betala igen', förklarade han.

'Det är inte en stor förtroendefond i alla fall - jag tror inte att det är bra för dem.

'När jag dör kommer pengarna att gå till välgörenhet.'

Duncan med sin dotter Abi

Duncan med sin dotter Abi (Bild: Instagram)

Men under en intervju 2013 med Daily Mail hade Duncan till synes ändrat åsikt.

Affärsmannen avslöjade att han ville bygga upp sitt företag efter hans kostsamma skilsmässa från andra fru Joanne så att hans barn inte skulle lämnas utan pengar.

'Men sedan började jag oroa mig för vad som skulle finnas kvar för mina barn, och med ekonomin i staten är det i, tänkte jag att jag kunde göra företaget mer värdefullt igen och lämna dem ett bättre arv,' sa han.

71-åringen är nu gift med Nigora Whitehorn, som är 31 år yngre än den tidigare Draken.

Tala till ok! i januari 2020 avslöjade paret att de är öppna för att starta en egen familj tillsammans.

Duncan förklarade: 'Jag tror inte att det kommer att hända. Vi försökte, men jag tror inte att vi ska få barn.

'Vi försöker inte förhindra att det händer, så om det gjorde det, bra, men jag tror inte att det kommer att göra det.'

Nigora tillade: 'Om det kommer att hända, kommer det att hända, men vi gör inget åt det, som IVF, och vi kommer inte att stressa över det.'

Enligt Paphitis

Theo med sina yngsta två döttrar

Theo med sina yngsta två döttrar (Bild: teopafit/Instagram)

Tidigare Dragon Theo Paphitis var känd för sitt slagord att säga till entreprenörer: 'Varför ska jag spendera mina barns arv på det?'

Så det är ingen överraskning att den grekcypriotiska tycoon, som äger Ryman samt Boux Avenue och husgerådsspecialisten Robert Days, vill ge mycket pengar till sina barn.

nyår big ben chimes

Theo bor i Weybridge, Surrey med sin älskade fru Debbie, som han kärleksfullt kallade & apos; Mrs P & apos; under sin tid i Hallen, och är värd svindlande 290 miljoner pund.

De har fem barn, Dominic, Zoe, Alex och tvillingarna Holly och Annabelle, som alla ärver en hel del av sin pappa.

Theo påpekade att om han plötsligt tog bort sina barns privilegierade livsstil riskerade det att 'köra dem till platser du inte vill att de ska gå'.

'Min uppfattning är väldigt enkel. Jag är en traditionist, en familjeman, jag älskar mina barn. Jag tror att jag har tagit upp dem på rätt sätt. De är alla väldigt olika, de har olika driv, olika ambitioner. De kommer aldrig att bli jag. De kommer att vara sig själva, säger han till Daily Mail 2013.

”Vi stöttar varandra och det finns ingen anledning till att jag inte ska försörja mina barn. Jag, å andra sidan, hade absolut ingenting, förutom mina föräldrars kärlek. Du gör dina barn till vad de är, så vad gör du?

'Vänjer du dem inte till en livsstil? Vad händer när de blir 18 och de är vana vid en viss livsstil och då säger du, & apos; jag ska ta bort det? & Apos;

'Hur vet du att de kan hantera det? Hur vet du att det inte kommer att driva dem någonstans till en plats du inte vill att de ska gå någonstans nära på grund av det? Det kan du inte. '

dart gå på flicka

Men inte hela Theos förmögenhet går till hans avkomma.

Paphitis Charitable Trust delar ut alla sina avgifter från tv -framträdanden, tal och hans bok till orsaker som ligger honom varmt om hjärtat och välgörenhetsorganisationer i samband med barn.

Sara Davies

Sara med sina två pojkar och maken Simon

Sara med sina två pojkar och maken Simon (Bild: Instagram)

Sara Davies har alltid sett till att hennes barn kommer först.

Den nyaste draken i grottan, som blev den yngsta någonsin när hon gick med 2019 bara 35 år gammal, grundade sitt hantverksföretag från sitt sovrum på universitetet.

Medan det också träffas hennes man, Simon, som är pappa till deras två barn Oliver och Charlie.

Paret, som bor i Teeside, är inte alltid överens om hur de ska uppfostra sina barn, eftersom Sara vill att hennes barn ska ha samma livserfarenheter som de gjorde.

'Min man Simon vill ge barnen de saker vi inte kunde ha - men jag vill att de ska få de erfarenheter vi hade,' sa hon på Loose Women.

Medan hennes barn måste arbeta för sina fickpengar får de mer än hon på grund av deras imponerande förhandlingsförmåga.

Sara har redan lärt sina pojkar att vara bra på att förhandla

Sara har redan lärt sina pojkar att vara bra på att förhandla (Bild: Instagram)

'Min sexåriga son hjälper till i butiken, som min syster äger, och hon får honom att göra samma sak som jag var då, sa hon till The NEWSAM.

'Med lite inflation kommer han att få ett par pund. Mina pojkar kan förhandla mycket bättre än jag. '

Sara, som nu är värd cirka 37 miljoner pund, har sagt att hennes företag Crafter's Companion inte är hennes affärsframgång nummer ett, men att faktiskt kunna vara 'mamma, fru och affärskvinna' samtidigt.

”Jag är en upptagen person men jag känner aldrig att mina barn äventyras. De har en kärleksfull, stödjande familj runt sig hela tiden ”, skrev hon på Instagram.

'Jag lär mig att vi KAN ha och göra båda.

'Oavsett hur upptagen du är som arbetande mamma ska du inte känna dig mindre som mamma - du gör ditt bästa och det är precis det som räknas!'

*Drakar & apos; Den sänds ikväll på BBC One klockan 20.00

Se Även: