Dragon Ball Z: Kakarot spelförhandsvisning: Denna Super Saiyan-hyllning kommer att bli en knockout

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Dragon Ball-serien av Akira Toriyama har haft ett enormt uppsving under de senaste fem åren med en ny succéserie Dragon Ball Super och den kritikerrosade Broly Movie.



Dragon Ball debuterade 1984 och är den episka historien om Goku och Z-krigarna när de skyddar jorden från mäktiga skurkar i hela universum.



Fansen har haft sin beskärda del av Dragon Ball Z spel genom åren, från den ikoniska Budokai-serien till den fenomenala FighterZ som kom ut förra året. Men den senaste satsningen på lore tar ett steg tillbaka från beat em up-genren.



Utgivaren Bandai Namco har återigen slagit sig ihop med CyberConnect2 efter att ha haft framgång med tidigare animeserier som Naruto, Jojo’s Bizarre Adventure och '.hack'.

Spelare tar kontroll över Goku (AKA Kakarot) när de återupplever några av seriens mest ikoniska ögonblick (Bild: Medföljer)

Dragon Ball Z: Kakarot är ett action-RPG med stor tonvikt på rollspel. Spelare kommer att utforska världen av Dragon Ball Z och spela igenom en stor del av Gokus liv hämtat direkt från källmaterialet.



Fans kommer också att vara glada att höra skaparen Akira Toriyama säger att spelet kommer att berätta historier som inte finns i originalmangan.

Titeln Dragon Ball: Kakarot skulle antyda att denna utflykt bara skulle tillåta dig att spela som Goku (som också är känd som Kakarot) men så är inte fallet.



Fansfavoriter som Gohan, Vegeta och Piccolo återvänder som spelbara karaktärer för att också återuppleva sina ikoniska ögonblick från serien.

Bandai Namco var värd för ett exklusivt evenemang i London för att förhandsgranska spelet inför lanseringen i januari 2020 och bjöd in NEWSAM att prova det själva.

Dragon Ball Z är välkänd för sina episka slagsmål – som Gokus uppgörelse med Prince Vegeta (Bild: Bandai Namco)

Dragon Ball: Kakarot blandar klassiska RPG-element med fightingspelsmekanik.

Spelare kan utforska platser som tidigare setts i TV-serien och serierna men Kakarot är inte precis ett spel med öppen värld.

Den har öppna ytor men den är inte en del av en stor sandlåda. Nya områden låses upp allt eftersom historien fortskrider.

DBZ: Kakarot förlitar sig starkt på häftklamrar från andra rollspel, inklusive nivåhöjning, utforskning, NPC:er att prata med, sidouppdrag att ta sig an, föremål att använda, olika drag att utrusta och mer.

Spelare och fans kommer att uppskatta mängden detaljer som har lagts ner på att återskapa några av seriens mest kända lokaler.

Världskartan kommer att tillåta spelare att resa på många sätt till ikoniska platser från showen som Kame-huset.

Bekanta ansikten som Android 8 återvänder som NPC för sidouppdrag och detta är bara ett litet exempel på vad man kan förvänta sig av hela spelet.

Fansfavoriter som Trunks kommer också att dyka upp i spelet (Bild: Bandai Namco)

En av de första sakerna du lärs ut i spelet är att fiska. Goku bär en falsk svans och använder den för att fånga enorma fiskar. Utöver detta kan spelare flyga runt och samla Z-Orbs, en form av valuta; han kan jaga rådjur för att samla kött, som kan ätas för att ge honom en boost till hans närstridsattack och han kan till och med bryta malmer.

DBZ: Kakarot håller sig till den ursprungliga showen genom att inkludera massor av tekniker som hjälper till att hålla spelet roligt.

Karaktärer kommer att ha förmågan att känna av energinivåer på världskartan för att lokalisera områden av intresse, med

NPC-karaktärer har små blå auror och större fiender, som den tidiga antagonisten Raditz, som har massiva röda auror.

Att använda dessa förmågor kan få spelare att upptäcka andra dolda påskägg genom hela spelet.

Många fans skulle säga att Dragon Balls främsta attraktion är dess stridsspel och DBZ: Kakarot gör ett fantastiskt jobb med att växla från utforskning till strid.

När du går eller flyger jorden runt som en av karaktärerna styr den som ett typiskt tredjepersonsspel, men när slagsmål börjar skiftar perspektivet till ett 3D-kampspel.

Kampsystemet påminner om CyberConnect2s Naruto Storm-serie. Det finns en knapp för närstridsattacker, en för ki-attacker, en för att ladda din mätare, dodging, super dash och guard. Spelare kan också tilldela upp till fyra signaturrörelser som Kamehameha eller Special Beam Cannon.

Dragon Ball Z: Kakarot kommer att få spelare att känna att de är med i ett avsnitt (Bild: Bandai Namco)

När spelare går igenom spelet kommer andra karaktärer att läggas till i din lista så att du inte behöver slåss ensam. Spelare kan också tilldela speciella rörelser till dessa stödkaraktärer som lägger till ett extra lager av anpassning.

DBZ: Kakarot introducerar också några andra funktioner som hjälper dig att lära dig nya färdigheter och uppgradera statistik.

Skill tree-systemet kommer att tillåta spelare att lära sig nya färdigheter genom att spendera Z-Orbs, som finns på fälten eller erhålls genom att besegra fiender.

Det finns sex olika typer av Z-Orbs att samla, färdigheter kommer att kräva olika mängder.

Själemblem kan tjänas genom att slutföra berättelsen och sidouppdragen.

Att placera själemblem på communitytavlan kommer att ge spelarna olika uppgraderingar, och vissa kombinationer kan användas för att få speciella power-ups.

Senaste spelrecensioner

Baserat på vad såg vid evenemanget kommer Dragon Ball Z: Kakarot att bli ett roligt action-RPG för fans av originalserien som förblir trogen delar av dess historia och hyllar dess mest minnesvärda ögonblick.

Mängden slagsmål och utforskning som erbjuds gör att spelarna kan återvända till det som gör showen så fantastisk och känna sig som om de själva var med i ett avsnitt.

vad hände med katie piper

Dragonball Z: Kakarot släpps den 17 januari 2020 på PS4, Xbox One och PC

Mest lästa
Missa inte

Se Även: