Har din hund ett säkerhetsbälte? Om inte, kan du bryta mot lagen

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Hundar i bilar kalender

Fantastiskt - också potentiellt olagligt och otroligt dyrt(Bild: Barcroft Media)



Det finns få saker i livet så häftigt som att se en hund med huvudet ut genom fönstret på en bil i rörelse. Tyvärr kan det kosta dig ditt körkort och ogiltigförklara din bilförsäkring.



Varför? I motorvägskoden står det att förare måste se till att 'hundar eller andra djur hålls på ett lämpligt sätt så att de inte kan distrahera dig medan du kör eller skadar dig, eller sig själva, om du stannar för snabbt'.



Lagen rekommenderar en säkerhetsbälte, sällskapsdjur, hundbur eller vakt som sätt att hålla fast ditt husdjur under körning.

omröstning

Har din hund ett säkerhetsbälte?

8000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Och Gocompare.com varnar förare som inte hindrar hundar och katter när de är på resande fot inte bara bryter mot lagen, de kan också ogiltigförklara sin bilförsäkring.

Det betyder att om du råkar ut för en olycka kan du bli tvungen att betala för eventuella skador på din bil OCH alla andra inblandade bilar, för att inte tala om några medicinska eller andra kostnader som uppstår - något som lätt kan bli en femsiffrig faktura .



Att köra med ditt husdjur är ibland en nödvändighet, oavsett om det är en kort resa till veterinären eller en längre resa för en helg - men att se till att de är ordentligt kontrollerade är avgörande för säkerheten för alla i bilen, sa Gocompare bilförsäkring talesman Matt Oliver.

huvudstaden sommarboll 2017 biljettpriser

Lagen är klar - du måste säkra ditt djur i en bil - därför om du inte gör detta och ett djur som roaming fritt runt fordon sägs ha bidragit till att orsaka en olycka, då kan ett försäkringsbolag vara väl inom deras rättigheter att inte betala ut en fordran.



Hur du skyddar ditt husdjur och ser till att du är täckt

Hundar i bilar kalender

Mopsdrift kan strida mot lagen (Bild: Barcroft)

Lyckligtvis är detta ett enkelt problem att åtgärda. Du kan hämta ett säkerhetsbälte för husdjur (som kläms fast på kragen som en ledning och sedan i ett säkerhetsbälteuttag) för mindre än 4 £ eller en bilsele för mindre än £ 10 .

jeremy corbyn d dag

Om du hellre skulle låta dem vandra fritt i bagageutrymmet, djur-barriär skyddsnät kan hittas för mindre än £ 5 .

Gocompare har också följande tips för att vara säker på att resa med dina husdjur:

  • Om du reser med en hund, försök ta den en lång promenad innan du ger dig iväg så att den inte har någon uppdämd energi för resan framåt.

  • Mata inte ditt husdjur på två timmar innan du reser eftersom många lider av åksjuka.

  • Håll ditt djur ordentligt med en sele, låda eller skydd. Det finns många på marknaden så shoppa runt och se vilken som är bäst för din bil och ditt husdjur.

Läs mer

Körning behöver veta
Hur man avbokar parkeringsbiljetter Hur man gör anspråk på gropolyckor Körvanor som kostar oss 700 miljoner pund per år Nya hastighetsregler i sin helhet
  • Håll bilen sval när du kör. Bilar kan bli väldigt varma och katter och hundar bär redan sina rockar, så använd solskydd eller öppna ett fönster för att se till att de inte blir överhettade.

  • Planera din resa för regelbundna raster. Detta gör att ditt djur kan gå på toaletten och få lite frisk luft.

  • Se till att ditt djur har mycket att dricka så att de inte blir uttorkade.

  • Ta en leverans av deras vanliga mat, om det går sönder eller om du reser långt.

    nöjesparken prinsessan diana
  • Lämna aldrig ett djur ensam i en bil, särskilt under varma dagar, eftersom det kan leda till uttorkning.

Se Även: