Levererar Royal Mail på julafton? Sista dagarna för sista inlägget

Jul Handla

Ditt Horoskop För Imorgon

Royal Mail Strike (Bild: Getty)

Om du missar slutdatumet kanske ditt kort eller paket inte dyker upp förrän i januari



Det kan vara 2018, men den genomsnittliga briten skickar fortfarande 18 festkort, och några stannar kvar i mer än sex månader, har Royal Mail avslöjat.



övernaturligt stanna och fatta eld

Faktum är att en person av tio skickar julkort till sina husdjur och ett liknande antal vykort också till en väns husdjur.



Det är mycket mer än de 4% som lämnar ett julkort till sin brevbärare eller kvinna eller 3% som skickar ett till en före detta partner.

Det kan låta enkelt, men att se till att din perfekta present kommer i tid kan vara svårare än du tror.

Oavsett om du vill lägga upp ett objekt eller ta emot det före den 25 december; det är viktigt att du känner till tidsfristerna för att undvika tårar på julmorgonen - och för att hjälpa har vi delat upp viktiga datum för din dagbok nedan.



För det första här är Royal Mail & s rekommenderade bokningsdatum för julen 2018 :

korallön i brand

Fredag ​​21 december



  • Royal Mail Tracked 24®*

Lördag 22 december

  • Royal Mail Special Delivery Guaranteed®

Sista dagen för 2nd Class och Royal Mail Signed For® 2nd Class var tisdagen den 18 december, så du har redan missat det.

Sista dagen för första klassens post var torsdagen den 20 december, vilket också var det sista postdatumet för Royal Mail Signed For® 1st Class och Royal Mail Tracked 48®* leveranser för att komma i tid till jul.

*Royal Mail Tracked 24 och Royal Mail Tracked 48 -tjänster är inte tillgängliga att köpa på Post Office® -filialer

Royal Mail -post på julafton

Det finns ett sätt - bara inte en billig (Bild: Bildbanken)

Julafton är tekniskt sett en vanlig arbetsdag och infaller på en måndag i år, vilket innebär att du ska kunna få posten levererad.

300 kalorier om dagen

Royal Mail driver samlingar i lördagsstil på julafton i år, men med tanke på juldagen och annandag är helgdagar betyder det att posta saker på julafton betyder att de inte kommer att levereras i tid för den 25: e.

Royal Mail erbjuder leveransservice samma dag - men det här kommer inte billigt. En offertssökning visar att bara cykla ett litet paket över stan på julafton skulle ge dig tillbaka 65,04 £.

Det finns andra budtjänster samma dag - även om många av dessa är stängda från julafton till efter annandag.

Hur är det med budtjänster?

Det är en mycket bra fråga ... (Bild: Getty)

Tidsfristerna för kurirer varierar, så här är viktiga datum för din dagbok med några av de mest populära företagen:

victoria coren mitchell ung
  • Parcel2Go : Du kommer att kunna skicka paket på din närmaste avlämningsplats fram till den 22 december i år - hitta din lokala avhämtningsplats här .

  • TNT : Det är som vanligt på TNT över julen tydligen. Det sista rekommenderade datumet är fredag ​​21 för leverans före julafton på måndag.

  • Samla+ : För ekonomi (som vanligtvis är 3-5 arbetsdagar) är det sista sändningsdatumet för jul 17 december. För standardleveransen (som vanligtvis är 2-3 arbetsdagar) är sista sändningsdagen för jul 19 december

  • DHL : Detta postföretag har meddelat sitt sista datum i Storbritannien den 21 december i år för leveranser från Storbritannien till fastlandet.

  • Hermes : Varje paket som kommer in i Hermes -nätverket senast den 18 december och som har en fastlandsadress i Storbritannien kommer att få minst ett leveransförsök - annars kommer Hermes att återbetala leveransavgiften.

  • Joddla : Det är 20 december för Yodel 24, 19 december för Yodel 48.

Läs mer

Jul 2020 presentguider
Presenter till honom Presenter till henne Presenter till barn Presenter under £ 50

Se Även: