Behöver du en fast telefon för att få bredband längre? De 73 punden om året som vi spenderar utan anledning alls

Bredband

Ditt Horoskop För Imorgon

Du gör inte

Du behöver inte nödvändigtvis en fast telefon för att få en anständig internetuppkoppling.(Bild: Morguefile)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



När var sista gången du ringde från din fasta telefon? För många av oss gör hemtelefonen lite mer än att samla damm.



Ännu värre, det kostar oss £ 73 per år enligt siffror från Jämför TheMarket .

'Det verkar som att ett stort antal människor för närvarande slösar bort pengar med fasta telefoner som de aldrig använder eller har kopplat till i sitt hem', säger Peter Earl, chef för verktyg på CompareTheMarket.

En separat studie från jämförelsesajten Bredbandsval hittade en av fem britter inte har ringt ett enda samtal med sin fasta telefon under de senaste sex månaderna.



Situationen är inte mycket bättre när det gäller att ta emot samtal. Undersökningen visade att mer än hälften av oss har störts vid sociala timmar av olägenhetssamtal, med 41% att helt ta bort telefonen för att stoppa störningarna.

var mörka material filmades

Allt detta leder till frågan om vi överhuvudtaget behöver en fast telefon? Går det att klara sig utan en?



Jag behöver det för mitt bredband!

De flesta bredbandsaffärer kräver att en telefonlinje finns på plats, även om du aldrig använder den.

De flesta bredbandsaffärer kräver att en telefonlinje finns på plats, även om du aldrig använder den.

För det första är det viktigt att notera att fasta telefoner fortfarande används mycket av vissa människor. Rapporten Bredbandsval fann att 93% av de över 60-talet använder sin fasta telefon för att ringa samtal, jämfört med 65% av dem under 30 år.

Men för yngre människor är den viktigaste försäljningsargumenten med en fast telefon att de krävs för de allra flesta bredbandsaffärer.

vad betyder 613

Det är helt enkelt inte möjligt att komma online med många av de stora namnen utan en fast telefon - möjligheten att ringa på kvällen för att fråga om du har gjort ett PPI -anspråk är det pris du måste betala för en Netflix binge.

Som sagt, det finns fortfarande några alternativ för att upprätthålla internetuppkoppling utan att behöva betala för en fast telefon du faktiskt inte använder.

Fastnätsfria erbjudanden

Det finns några paket tillgängliga för hushåll som inte har en fast telefon.

Det finns några paket tillgängliga för hushåll som inte har en fast telefon. (Bild: Getty Images AsiaPac)

Virgin Media är en av de mest populära bredbandsleverantörerna i Storbritannien, och det erbjuder chansen att komma online utan en fast telefon.

brad pitt om angelina jolie

Den har en rad paket som använder sitt fiberoptiska nätverk, från £ 33 per månad på ett 12-månadersavtal för genomsnittliga nedladdningshastigheter på 54 Mbps och uppladdningshastigheter på 3 Mbps.

Tänk på att du kommer att betala något mer för att undvika att ha en telefonlinje - du kan få ett snabbare paket, med en gratis Amazon Echo Dot kastas in, och gratis helg kräver för £ 29 per månad igen på ett 12 månaders kontrakt i skrivande stund.

Det finns också Njuta av , vilket gör en stor poäng med det faktum att kunderna inte behöver en fast telefon för att använda dess nätverk. Dess bredbandstjänst för hemmet kommer att ge dig tillbaka £ 22 i månaden på ett 12-månadersavtal, med en genomsnittlig hastighet på 20 Mbps och inga användningstak.

Det finns dock ett stort problem med Relish - det är bara tillgängligt i centrala London och Swindon. Som ett resultat kan ett relativt litet antal människor njuta av dess tjänster.

Läs mer

Attackera dina räkningar
Klipp av din telefon, TV och bredband Hemligheterna med billig försäkring Byt till en billig energileverantör Hur man sparar pengar i snabbköpet

Mobilt bredband - Glöm inte en dongel

Ett annat alternativ är att istället förlita sig på en dongle eller annan mobil bredbandsenhet. Donglar ser lite ut som en USB -enhet - du ansluter den bara till din bärbara dator eller dator och den fungerar som en trådlös hotspot, så att du kan ansluta till nätet var du än är.

Det är ett populärt alternativ om du spenderar mycket tid på resande fot och behöver kunna arbeta, men det kan också fungera som en ersättning för ett traditionellt bredbandsavtal i hemmet.

Alternativt kan a mobilt bredbandsnav fungerar som ett vanligt nav - sänder en Wi -Fi -signal som flera personer kan ansluta till - men ansluter till ett mobilnätverk istället för att vara inkopplad.

Även om hastigheterna ser bra ut (med upp till 60 Mbps annonserade) har de också nedladdningsgränser - med 30 GB ofta det mesta du kan få i månaden.

En annan stor försäljningsargument är att de ofta är tillgängliga på korttidskontrakt eller på betalningsbasis, så du kan flytta mellan dem om den du registrerar dig inte är mycket polis.

Erbjudanden är för närvarande tillgängliga från sådana som Tre , Jungfru , EE och O2 och kostar cirka £ 10-£ 15 i månaden.

liten mix plastikkirurgi

Hastigheterna kan dock vara ganska misslyckade, så även om de är bra för grundläggande funktioner som att göra dina mejl eller skriva dokument, kommer du sannolikt att vara i bufferthelvete om du försöker strömma filmer regelbundet med en dongle.

Att sätta stopp för de störande uppringarna

Om det inte är aktuellt att släppa fasttelefonen helt och hållet, ta sedan steg för att stänga av de som ringer

Om det inte är aktuellt att släppa fasttelefonen helt och hållet, ta sedan steg för att stänga av de som ringer upp

Det är uppenbart att det är problematiskt att dumpa fasttelefonen helt och hållet - du har väldigt få erbjudanden att välja mellan, det kommer sannolikt att kosta dig mer än att bara ha en på plats, och du kommer att drabbas av undermåliga anslutningshastigheter att starta.

vanessa-hudgens nakenbilder

Om underhåll av en fast telefon helt enkelt är något vi måste stå ut med, är det ett måste att vidta åtgärder för att stänga av de irriterande olägenheterna.

Du kan gå med den extrema vägen att hålla telefonen urkopplad, men det verkar lite överdrivet - vem vet, ett av de samtal du får kan faktiskt vara användbart.

Det finns några saker du kan göra för att åtminstone minska sannolikheten för att få dem. Till exempel är det gratis att registrera sig för Telefon Preference Service , som låter dig välja bort marknadsföringssamtal.

Om du fortfarande får dem kan du klaga och TPS kommer att undersöka.

Du kan också prata med din telefonleverantör. Många erbjuder ytterligare tjänster eller produkter som kan hjälpa till att stoppa dessa försäljningssamtal. BT till exempel erbjudanden Samtalsskydd , en gratistjänst som automatiskt vidarekopplar samtal som företaget tror kommer från störande uppringare till din röstbrevlåda.

Du kan också rapportera enskilda nummer om de ständigt ringer.

Se Även: