Diana låg och dog .. men paparazzi tog grafiska bilder

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Kraschscen

Kraschscen



Paparazzi snappers tog bilder av prinsessan Dianas döende ögonblick i stället för att hjälpa henne när hon låg skrynklig i ryggen på hennes krossade Mercedes, hördes efterforskningen om hennes död i går.



Förbluffade jurymedlemmar fick de grafiska bilderna som visar fotografer som tagit skott sekunder efter kraschen medan dörrarna till den förstörda bilen fortfarande var stängda och prinsessan höll fast vid liv.



En är till och med på bild lutad bak i motorn, kameran tryckt mot hans ansikte, medan Diana ligger nedslagen på golvet med fruktansvärda skador bredvid sin döende älskare Dodi Fayed. Den svarta Merc kan också ses fortfarande röker.

Andra bilder visar att Dr Frederic Mailliez desperat försöker rädda prinsessan på baksätet och sedan ett team av sjukvårdare som kämpar för att återuppliva henne när hon ligger på trottoaren.

Inspektör Paul Carpenter, som samlade de 140 bilderna som åtta paparazzi tog, pratade jurymedlemmar genom de störande bilderna.



andrew maxwell är en kändis

Michael Mansfield QC, som representerar Dodis pappa Mohamed al Fayed, frågade honom: 'Paparazzi på platsen hade uppenbarligen ingen aning om att ta bilder av offren både inne i bilen och bäras utanför bilen.'

Carpenter svarade: 'Inget alls, herr.'



Paparazzi hade dragit Diana och Dodi från Ritz -hotellet i Paris till Alma -tunneln där Mercedesen, som kördes av Henri Paul, kraschade. En av bilderna visar prinsessans kropp böjd dubbel. Hennes ansikte pixelades ut men Dianas distinkta blonda hår gjorde henne lätt igenkännlig.

I ett annat skott sticker hennes vita byxben upp och bakåt och hänger sedan ut ur bilens baksida.

Förundersökningen, vid High Court i London, visades också polismuggar av 17 av paparazzierna som greps på olycksplatsen men senare släpptes utan åtal.

Richard Keen QC, för Pauls familj, visade en serie med åtta bilder tagna av en fotograf. Han frågade Carpenter: ”Märker du att dörren till Mercedes fortfarande är stängd på var och en av dessa fotografier?

'Så snarare än att närma sig Mercedesen och öppna dörren för att hjälpa eller kontrollera tillståndet hos de inre, vad vi har är någon som helt enkelt går förbi fordonet för att ta fotografier?'

Carpenter: 'Det stämmer.'

real madrid vs barcelona kanal

Ett skott fångade fotografen Romuald Rat på huk bredvid den öppna dörren till Mercedes efter kraschen.

Mr Keen hävdade att snappern till och med hade gått förbi rökvraket för att få ett skott av fronten.

Vittnet Noe da Silva berättade hur han såg flera fotografer trängas runt den krossade bilen när han körde i tunneln.

Praktikanten franska radiojournalisten sa: ”Ingen av bildörrarna var öppna på den sida jag kunde se.

”Jag såg blod, krockkuddar och silhuetter i bilen. Jag blev väldigt chockad eftersom jag till och med kunde se människor i vindrutan.

Jag sa till mig själv att om de här fotograferade måste de skadade ha tagits ut och de människor jag såg var döda.

'Jag blev chockad när jag fick reda på att människorna fortfarande levde i bilen när jag körde förbi.'

En bild visade brandmännen försiktigt lyfta en kropp ur Mercedesen och sedan lägga den framför bilen.

En stor vit färgskrapa är tydligt synlig på motorns vinge. En vit Fiat Uno som tros ha krockat med bilen i ingången till tunneln har aldrig spårats.

världens största penis

Varken Mohamed al Fayed eller Dianas syster Lady Sarah McCorquodale var inte i rätten för att se de oroande bilderna. Men Dodis pappa anlände senare och sågs bläddra igenom dokumentationen.

Andra skott visade att Diana och Dodi lämnade Ritz. Men det fanns inga bilder på resan från hotellet till tunneln. Rättvisare Lord Justice Scott Baker förbjöd att bilderna, som beslagtogs av polisen, släpptes.

Undersökningen skjuts upp till måndag.

Se Även: