'Hjärtstartare kan ha räddat min fotbollschef pappas liv - gym borde ha ett'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Justin Edinburgh

Justin Edinburgh drabbades av ett hjärtstopp i ett gym utan defibrillator(Bild: Getty Images)



Sonen till en fotbollschef som drabbades av ett hjärtstillestånd på ett gym utan defibrillator har frågat hur många fler som måste dö innan livräddningssatsen görs obligatorisk.



Leyton Orients manager och före detta Tottenham Hotspur -spelare Justin Edinburgh, 49, gick bort på sjukhus mindre än en vecka efter att han drabbats av ett hjärtstopp medan han tränade.



Nu efterlyser hans son Charlie Justin's Law för att göra hjärtstartare till ett lagkrav i alla gym och idrottsanläggningar, efter att hans pappa tvingades vänta nästan sex minuter på att en skulle komma från ett närliggande köpcentrum.

kate moss playboy kanin
Charlie Edinburgh

Charlie Edinburgh efterlyser nu Justins lag (Bild: PA)

Han ställde sig också bakom spegelns krav på lagstiftning för att göra kitet obligatoriskt i skolor och offentliga byggnader efter att det bara framkom 5% av 30 000 av hjärtstopp (OHCA) varje år som får defibrillering av åskådare.



Charlie, 28, som grundade Justin Edinburgh 3 -stiftelsen i sin pappas minne, sa: Hur många fler fall som detta kommer att hända innan de [regeringen] ställer upp och noterar det?

Kommer det att ta för en av deras nära och kära att få hjärtstopp och inte vara i en position där de har tillgång till en hjärtstartare?



De är livräddande utrustningar som är tillgängliga för oss.

Sunt förnuft bör säkert råda och de bör installeras på de platser som de behöver vara. För annars kommer andra familjer att drabbas av den sorg som jag och min familj har lidit.

Leyton Orient Manager Justin Edinburgh

Justin var chef för Leyton Orient när han dog (Bild: PA)

Charlie, som beskrev sin pappa som sin hjälte, har precis markerat två år sedan han gick bort i juni 2019.

Han sa att Justin alltid hade passat på sig själv och hade tränat ett maraton bara några månader innan han kollapsade på ett gym i Chelmsford, Essex, framför sin fru Kerri.

28-åringen sa att han inte visste skillnaden mellan en hjärtattack och ett hjärtstillestånd före sin pappas död och hade hoppats att han skulle må bra efter att fotbollsspelaren Glenn Hoddle återhämtat sig från en hjärtattack månader tidigare.

Tottenhams Justin Edinburgh firar 1991

Justin på planen för Tottenham Hotspur med Paul Gascoigne 1991 (Bild: Actionbilder via Reuters)

Men utan hjärtstartare på plats och utan effektiv HLR från personal, när de startade om hans hjärta var det för sent.

Vi förlorade honom fem dagar senare - han fick uppenbarligen betydande hjärnskador till följd av att blodet inte kom till hans hjärna under den tid som hans hjärta hade stannat, tillade han.

Om det hade funnits en hjärtstartare på gymmet finns det en stor chans att han fortfarande skulle leva idag, sa Charlie.

Justin Edinburgh under Vanarama National League -matchen mellan Solihull Moors och Leyton Orient

Justin var bara 49 när han dog (Bild: Getty Images)

Han sa till NEWSAM: Vissa människor går till gym med ganska dålig fysisk hälsa och pressar sina hjärtan till det yttersta. Du kan inte riktigt förstå att de inte har livräddningsutrustning.

I kölvattnet av Justins död lovade Charlie att förhindra att andra familjer drabbas av samma trauma och kämpar för lagstiftning genom JE3 -stiftelsen.

betydelsen av siffran 50

Med stöd av sin mamma Kerri, 50, och systern Cydnie, 25, samlar stiftelsen också in insamlingar för hjärtstartare och HLR -utbildning.

Christian Eriksen

Danmarks Christian Eriksen drabbades av ett hjärtstillestånd på planen förra helgen (Bild: UEFA via Getty Images)

Familjen såg med fasa på hur den danska mittfältaren Christian Eriksen kollapsade på planen förra helgen, i scener som förde tillbaka allt för familjen.

Han tillade: För oss i vårt sinne de tragiska händelserna som inträffade med Christian Eriksen på lördagen - det borde inte ha tagit den händelsen för att en elitpresterande idrottsman skulle kunna ställa upp och lägga märke till det.

Över 30 000 incidenter som detta äger rum utanför sjukhus och om det inte finns en hjärtstartare på plats har du en av tio chanser att överleva.

Utan en lag kommer vi att fortsätta att förlora liv som kan räddas, tillade han.

Se Även: