David Bowies matchmaking -vän påminner om stjärnans ensamhet innan han träffade fru Iman

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

David Bowie och hans fru Iman, avbildade efter deras bröllop i Florens 1992

Åh du vackra saker: David Bowie och hans fru Iman, avbildade efter deras bröllop i Florens 1992(Bild: Kamerapress)



Mannen som introducerade David Bowie för sin blivande fru Iman har berättat hur popikonen var ensam innan han blev kär vid första ögonkastet.



nomineringar för British Soap Awards 2014

Bowie var på höjden av världsberömmelse men fast i ett desperat ensamt liv i slutet av 1980 -talet, enligt hans nära vän och personliga frisör Teddy Antolin.



För känd för att leva ett vanligt liv, kämpade megastjärnan från en förort i London med beröm av miljontals fans.

Men det förändrades när Teddy arrangerade att den oroliga stjärnan skulle träffa supermodellen Iman på hans födelsedagsfest i Los Angeles 1990.

Läs mer: David Bowies hemliga grav kommer bara att vara känd för hans närmaste familj



Paret slog det direkt och Bowie - som förra veckan dog 69 år av levercancer - ägnade sin tid borta från musik till att vara den perfekta partnern för Iman, nu 60.

Teddy, 68, sa uteslutande till Sunday People: David var väldigt ensam. Det var så sorgligt - allt detta hårda arbete David gjorde varje dag och sedan var han ensam.



Teddy Antolin, som var David Bowie och Imans frisör

Vän: Teddy Antolin var David Bowie och Imans frisör (Bild: Westley Hargrave)

Den flamboyanta frisören träffade Somalia-födda Iman på en annan showbiz-fest i LA.

Teddy sa: Jag ville inte prata med henne först. Jag trodde att det skulle vara så klyschigt om jag säger 'Vad vacker du är' men du gör det och vi började prata och en glödlampa tändes.

Han bad Bowie i New York att flyga till LA speciellt för sin födelsedagsmiddag på en restaurang där intet ont anande Iman skulle vara gäst.

Teddy sa: David anlände i en vit Mustang -sportbil, klädd i vita jeans och en vit jacka, allt denim.

Läs mer: David Bowie lämnar fler låtar redo för fem gyllene år med nya utgåvor

Iman dök upp i en svart Mercedes klädd i helt svart läder. Och jag tänkte, vad kan vara mer perfekt.

I samma ögonblick som hon gick in gick all uppmärksamhet till henne, hon hävdade bara rummet.

Hon hade ett stort leende och hon och David tittade på varandra och det var kärlek vid första ögonkastet, man kunde känna elen, något gick av.

De tillbringade natten med att prata med varandra som om de hade känt varandra för alltid. De tittade på varandra som: 'Vad ska vi nu hoppa över efterrätten och gå hem?'

Teddy Antolin med David Bowie och Iman

Vänner: Teddy Antolin med David Bowie, Iman och Julian Lennon

Det fanns ingen annan i deras liv än de två sedan dess.

Paret var förlovade i månader. Men även om deras första möte var enkelt, så var förlovningen inte. Enligt Teddy tackade Iman nej till Bowie vid sitt första förslag.

Teddy sa: Jag frågade henne: 'Kommer du att gifta dig med honom, har han frågat dig?' Och hon sa: 'Han har frågat ... jag sa nej!'

Jag sa: 'Vad menar du?' Och hon sa: 'Jo, han har inte träffat min familj, min mamma och pappa och bröder, och jag känner inte hans mamma'.

Läs mer: David Bowie dominerar brittiska singlar och albumlistor med sammanlagt 22 poster efter hans död

Älsklingsparet arrangerade sedan att träffa varandras familjer. Iman, dotter till en somalisk diplomat, presenterades för Bowies före detta servitrismamma Peggy, från Kent.

Teddy sa: Iman avvisade honom inte riktigt men ville bara inte säga ja. Hon var som att vänta, vi måste träffa några människor först, du gifter dig inte bara med mig, du gifter dig med min stam, min familj.

brad pitt om angelina jolie

Smitten Bowie föreslog sedan igen - och den här gången sa Iman ja. Teddy sa: David tog henne ut till Adriatiska havet och föreslog i Bosporosundet på sin yacht - så mycket romantiskt.

David Bowie och mamma 1992

Glädje: Med mamma Peggy på hans bröllop (Bild: Kamerapress)

Han gav henne denna vackra, jag vet inte hur många karat, som en 15-karats ring, en vacker stjärnsafir omgiven av diamanter. Och så fick hon en gul kanarie diamantring, så hon hade två förlovningsringar och kanariefågeln var som 14 karat och var fantastisk.

Han plockade fram safiren och de plockade båda den gula diamanten tillsammans.

Paret hade ett formellt äktenskap på Lausanne stadshus i Schweiz den 24 april 1992.

De följde upp det med ett extravagant bröllop i en villa i Toscana, Italien, den 6 juni med kändisgäster inklusive John Lennons änka Yoko Ono, musikproducenten Brian Eno och modekungen Valentino.

Teddy, som gjorde båda parets hår för ceremonin, sa: Det var fantastiskt. David var väldigt glad, han såg aldrig bättre ut, han var så skarp. Han höll ett tal och efter middagen gick vi och dansade.

David hade satt ihop ett riktigt bra band, disco och dansmusik och några egna men inte för mycket. Det var en rolig fest.

År 2000 fick paret dottern Alexandria, känd som Lexi, nu 15. En av de största förändringarna i gift Bowies liv var hans insisterande på att sluta sprit och droger.

Teddy Antolin och David Bowie, togs 1987 på turné i Nya Zeeland

På turné: Teddy Antolin stilar Bowie för en show 1987 på Nya Zeeland (Bild: Samla)

klagande kanal 4

Teddy sa: David lyckades bli nykter när han träffade Iman. Han bestämde: 'Jag träffade henne, jag förändrar mitt liv, jag måste imponera på den här kvinnan och kliva upp' och det gjorde han.

Han gjorde allt för att förändra alla slags dåliga vanor han hade och det var anmärkningsvärt eftersom David aldrig hade en drink efter det eller något.

Men en njutning som stjärnan fann omöjligt att sluta med var cigaretter.

Teddy sa: Det var den värst bevarade hemligheten att David rökte, för påstås på den senaste turnén (2004) att han inte rökte.

Men han gillade bara att röka. Det är en nervös reaktion. Jag rökte, vi skulle prata om våra kolesterolnivåer.

Mitt var bra och David berättade att hans blev bättre och det var 230 och jag tänker 230, det är inte bra.

Han var bara en som kunde röka bakom kulisserna. Ingen sa något och jag skulle alltid lämna min ask med cigaretter öppen så att han bara kunde ta en och inte behöva fråga mig.

Bowie hade också en svaghet för franska bakverk.

Teddy sa: Jag bantar alltid så att vi skulle åka till Paris, jag skulle köpa sex gräddepuffar och kaffe -eclairs varje dag, och istället för att jag skulle äta dem skulle jag säga ”David, jag köpte en present till dig” och han skulle äta dem.

Han gillade sina specialiteter. Men David var ingen fet person, han var smal. På vägen hade han en tränare och han tränade varje dag, ibland två gånger.

Bowies sista turné 2004 slutade plötsligt när han fick en hjärtoperation.

vad betyder tupplur

Han hade fått behandling för vad han trodde var en nypad nerv i axeln innan läkare upptäckte att han hade en akut blockerad artär.

Bowie minskade sin musikaliska produktion, gjorde tillfälliga uppträdanden med andra musiker samtidigt som han gjorde lite skådespeleri, som förekom i Ricky Gervais BBC sitcom Extras.

Hans sista album Blackstar släpptes på hans 69 -årsdag bara två dagar före hans död.

Teddy, som ibland pratade med honom i telefon, sa: De senaste åren började jag bara känna att något inte stämde här, han var för tyst. Jag visste ingenting och jag ville inte starta något rykte. Det var bara min egen personliga känsla.

Han hade en mycket liten cirkel som visste. Det var en chock när jag fick veta att han dog.

Plötsligt var min hjärna i en orkan, jag kunde inte tänka rakt. Jag somnade inte förrän klockan 8 nästa morgon. När jag vaknade tänkte jag att det kanske var en stor dröm och lade på nyheterna.

Och det fanns naturligtvis bilder på David, och det är inte en dröm.

Se Även: