Currys PC World avbryter hundratals Black Friday -beställningar på grund av tekniska fel

Svart Fredag

Ditt Horoskop För Imorgon

Många Black Friday -kunder har blivit besvikna - och utan order(Bild: PA)



kim kardashian nya sexband

Hundratals Currys PC World -kunder har fått veta sina Svart fredag beställningar kommer inte på grund av en & apos; teknisk störning & apos ;.



Shoppare som väntade tills försäljningsevenemanget för att köpa höga biljettartiklar, till exempel tv -apparater och bärbara datorer, har fått höra att deras beställningar senare avbröts - trots att de mottog bekräftelsemail då.



På sociala medier hävdar kunderna att deras bankkonton var debiterade - med flera som klagade på att de ännu inte har fått återbetalning.

På twitter har återförsäljarens sida översvämmats med klagomål från kunder som saknar fickor.

'@curryspcworld - Jag beställde ett Black Friday -erbjudande igår, fick mitt e -postmeddelande för orderbekräftelse och då har du avbrutit det idag? Artikeln fördubblar nu priset #nöjlig #servicefail #blackfakefriday #rippedoff ', skrev en kund.



I ett uttalande sa teknikjätten att ett antal order den 27 november avbröts på grund av ett tekniskt fel.

Men trots att artiklarna nu återgår till fullt pris sa kedjan att den endast kommer att hedra rabatter från fall till fall.



'@curryspcworld du avbröt min Black Friday -beställning utan förklaring. Nu är varan dubbelt så mycket som priset! Jag undrar om du någonsin tänkt sälja varan till försäljningspris? Kundtjänst säger att de inte kan hjälpa. Vem kan?' skrev en annan användare på sociala medier.

Rabatter återbetalas från fall till fall

I vissa fall skickade Currys e -postanvändare för att informera dem om avbokningarna, men andra kunder sa att de inte meddelades om problemen tills de jagade sina beställningar.

En annan tillade: 'Fortfarande inget svar - och jag är en del av @curryspcworld Black Friday -debatten? Var min beställning annullerad? I så fall mottas ingen återbetalning. Skulle bara vilja veta vad som har hänt och jag kommer någonsin att få min julklapp? '

Problemet kommer efter att en separat Currys Black Friday -glitch torkade hundratals av presentkort - vilket lämnade kunderna ur fickan och utan sina beställningar.

Currys PC World är inte lagligt skyldigt att respektera affärerna, men det är värt att kontakta företaget om du har påverkats av problemen.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

En taleskvinna för Currys PC World - som ägs av Dixons Carphone ägs - berättade BBC det behandlar klagomål från fall till fall.

Talsmannen tillade: ”På grund av den oöverträffade mängden kunder som handlade online med Currys PC World på Black Friday upplevde vår webbplats ett tillfälligt avbrott.

'Vi kan bekräfta att transaktioner som gjorts med presentkort och vissa beställnings- och hämtköp påverkades, men hemleverans var inte det.

”Varje kund som betalade med presentkort fick pengarna tillbaka till 20.00 onsdagen den 2 december.

'De kunder vars Order & Collect -köp avbröts informerades så snart som möjligt, och de kunde byta ut sin beställning samma helg och fortfarande dra nytta av våra Black Friday -kampanjer.'

Se Även: