Par gör 5 000 pund hemrenovering till 50 000 pund vinst - och fastigheten säljs på en dag

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Deborah och maken Paul har renoverat hem sedan 2012(Bild: Latestdeals.co.uk)



Ett par som har förvandlat hem i Yorkshire i mer än åtta år har lyft locket på DIY -jobb som kan lägga till tiotusentals pund på din egendom.



Deborah Marshall, 47, och hennes man, Paul, 44, har köpt och sålt hus i norr sedan 2012, ofta flyttat in och förvandlat dem mellan att studera och arbeta heltid.



Deborah, som hjälper Paul, en professionell snickare, sa att flytta in hjälper till att minska trycket från deras deadlines.

”Vi tenderar att välja hus som har bott i åratal och som aldrig har berörts. Vi gör om dem till bostäder igen, säger Deborah till ett pengarbesparande samhälle Senaste erbjudanden .

Innan: Deborah säger att köket ska vara & apos; mästerverk & apos; (Bild: Latestdeals.co.uk)



Deras senaste projekt, en fristående fastighet med tre sängar från 1930-talet, såldes på en dag, vilket gav mannen och hustrun en vinst på 45 000 pund på grund av en total investering på 50 000 pund.

Deras vinster går till pensionen och för alltid hem - med paret som nu arbetar för att vara inteckningslösa.



'Många av de projekt vi tar på behöver en renovering från topp till tå, men jag gillar en utmaning', säger Deborah.

Efter: Deras nuvarande 3-bäddsprojekt såldes nyligen för 50 000 pund över vad de betalade (Bild: Latestdeals.co.uk)

'Men när väggarna faller ner och det är spillror överallt, kan jag börja undra hur vi kommer att se igenom det. Men det gör vi alltid.

'Du måste ha en vision och vara modig i dina val', tillade hon.

'Jag gör mycket noggranna uppdateringar som matchar stilen i hemmet, liksom den typ av köpare det kommer att locka. Men vi har alltid en uppfattning att om vi inte säljer det skulle vi vara glada att bo där.

Sidhustru: Paret har gjort en karriär med att renovera förfallna hem (Bild: Latestdeals.co.uk)

'Folk uppskattar kvalitet, så se till att dina uppgraderingar har en bra finish. Som man säger, ibland måste du spendera pengar för att tjäna pengar ' (Bild: Latestdeals.co.uk)

Byggmästaren förklarar att även om neutrala färger kan locka fler visningar, så är det ofta & apos; där ute & apos; fastigheter som hämtar mest pengar. Just nu arbetar Deborah med ett blått och svart tema.

'Vårt tillvägagångssätt kan strida mot mer traditionella råd om att måla allt magnolia om du vill sälja en fastighet snabbt, men enligt min mening kan den typen av hus sitta på marknaden längre,' sa hon.

'Folk kommer att uppskatta det när du sätter din egen prägel på en plats och det är uppenbart att mycket kärlek har gått in i den. Plus, djärvare hus sticker ut mer bland listorna och köpare är mer benägna att begära visning. '

Deborah insisterar på att det inte bara handlar om de neutrala nyanserna - istället väljer hon ett tema och fortsätter med det i hela huset (Bild: Latestdeals.co.uk)

Deborah sa att det enda som husägarna aldrig ska skrapa på är köket. Istället föreslår hon att hålla ut för försäljningen, när rabatterna kan lägga upp till tiotusentals besparingar.

'Det är lite beroendeframkallande, som att klia sig i klåda', sade Deborah och erkände att det har blivit hennes passion.

'Även om jag kanske inte sjunger samma låt på några månader & apos; tid när jag är fastklämd i ett köksborrhålsrengöringsrör. '

Deborahs bästa husrenoveringstips

Deadline dag: Paret flyttar ofta in i hemmet de renoverar (Bild: Latestdeals.co.uk)

  1. Gör dina läxor. 'Du kan behöva sitta vid din dator i timmar och undersöka var du kan hitta saker lite billigare. Vissa människor kan inte besväras, men så här sparar jag mycket pengar.
    'Jag tillbringar gärna en kväll med att leta efter det bästa köpet på köksskåpshandtag. Det kan spara mig bara £ 50. Men om jag tillämpar den här penningsparande metoden fem gånger under ett projekt så är det extra £ 250 i fickan.

  2. Ta en ledtråd från husets stil. 'För att spara pengar vid renovering, se alltid till husets stil, liksom till alla specialfunktioner som du kan få ut mesta av, till exempel skorstenbröst eller högt i tak.
    'Att arbeta med huset snarare än mot det kommer att spara pengar genom att undvika onödiga förändringar.'

  3. Undvik strukturella förändringar, såvida de inte är viktiga. 'Vi försöker att inte röra något strukturellt, eftersom det kostar pengar. Dessutom sparar det den tid vi skulle ha lagt ner på att ansöka om bygglov. Om du börjar slå ner saker eller ens vill byta ut ett fönster måste du se till att du gör det inom regelverket.
    Men om du arbetar med ditt eviga hem, skulle jag rekommendera att göra de större förändringar som du vet kommer att vara bäst för din livsstil i längden. Att slå ner väggar för att skapa moderna utrymmen med öppen planlösning, till exempel, är enormt populärt och med god anledning. '
    Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

  4. Billigast är inte alltid bäst för budgeten. 'Köp det bästa materialet du har råd då. Vi har plumpat för riktiga ekgolv, till exempel vid tillfällen då vi kanske har kunnat komma undan med laminat. 'Men när du får det bästa du har råd med, kommer det sannolikt att hålla dig längre, vilket i slutändan är bättre värde.
    'Folk uppskattar kvalitet, så se till att dina uppgraderingar har en bra finish. Som man säger, ibland måste du spendera pengar för att tjäna pengar. '

  5. Kompromissa inte med ditt drömkök. ”Det är alltid bäst att shoppa runt och hitta ett kök du verkligen vill ha.
    'Kompromissa aldrig, annars blir du snabbt trött på det.
    - Gör alltid en plan också. Det är gratis och det visar hur köket kommer att se ut när det är klart.
    ”Köp aldrig ett komplett kök från en leverantör, såvida du inte kan få det billigare genom att köpa det som ett paket. Jag får alltid det exakta köket jag vill ha, men jag lämnar nästan alltid handtagen och bänkskivorna ur förpackningen, eftersom jag har lärt mig att jag kan spara hundratals genom att köpa dessa själv.

  6. Håll utkik efter rabatter. 'Wickes har ett stort utbud av kök och om du känner någon som är anmäld till Wickes TradePro och kvalificerar sig för ytterligare 10% rabatt kan du kanske ringa in en tjänst.
    'Om du köper tid när Wickes har en av sina 25% försäljning på och du får ytterligare 10% på toppen, är det värt att köpa alla dina apparater där samtidigt, eftersom du göra en betydande besparing.
    'Försäljning som den brukar vara i två veckor så du har gott om tid att undersöka om du kan hämta vissa element, till exempel handtagen, för billigare någon annanstans.'

  7. Bunt ihop ditt badrum. 'För badrum gillar jag viktoriansk VVS, som ibland har fantastiska erbjudanden på kompletta badrumssviter som innehåller allt utom rören. Detta ger en enorm besparing jämfört med att köpa allt individuellt.
    'Shoppa runt efter kakel också. Vi har några lokala oberoende leverantörer som är mycket rimliga. Dessutom kan du ofta hitta lite olika mönster i den här sortens butiker, vilket kan vara precis vad du letar efter. '

  8. Jämför offerter för specialistjobben. 'Om huset behöver något arbete som rör el, gas eller VVS, måste du ringa in proffsen. Vi har tur, eftersom vi känner många människor i branschen. Fråga om du kan och se om du kan få kompispriser genom vänner av vänner.
    'Om det inte är ett alternativ, se till att du får minst tre offerter per jobb, så att du kan jämföra priser och räkna ut vad en genomsnittlig kostnad skulle vara för arbetet. Detta hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut. '

  9. Håll dig till planen. 'Håll dig till din plan, särskilt om du vänder, eftersom det är dyrt när du inte gör det. En gång ändrade vi våra åsikter halvvägs genom en renovering och det ökade massivt kostnaden.

  10. Håll koll på kostnaderna. 'Om du renoverar ett hus som du bor i, som vi gör, är det viktigt att ta hänsyn till hur du kommer att täcka eventuella extra utgifter, till exempel mat när du inte har ett fungerande kök eller tillgång till badrumsfaciliteter när du stänger av vattnet.
    'Tack och lov har vi familjemedlemmar i närheten som tar emot oss när det behövs. Om du inte har så tur kan du behöva ta med några hotellvistelser i din totala budget. '

  11. Dekorera från hjärtat. 'Dekorativa accenter som gör att ett hus ser inbjudande ut kan göra stor skillnad för det upplevda värdet. Jag gillar alltid att hänga en stor spegel i hallen, till exempel.
    'Med detta i åtanke har jag samlat massor av antika guldspeglar från loppisar, garageförsäljning, onlinemarknader och till och med räddat dem från tips.
    'De är en win-win för mig, eftersom människor ger bort dem och du kan enkelt uppdatera dem genom att måla ramen. De ser alltid bra ut och studsar det naturliga ljuset runt. '

  12. Möbelstorlek spelar roll. 'När man möter på en budget är den viktigaste faktorn att föremålen passar bra för utrymmet.
    'När jag säljer ett hus kommer jag ofta att erbjuda att slänga in möblerna för samma pris som jag köpte det för att söta affären. Det representerar stort värde för köparen, eftersom deras nuvarande möbler kanske inte fungerar lika bra i rummet - och detsamma gäller för mig om jag måste flytta allt till ett nytt hus.

  13. Handla smart. 'Välgörenhetsbutiker som uteslutande säljer möbler är alltid bra att bläddra i. Om du är tålmodig är det alltid något du kommer att tycka att du gillar.
    'När du handlar, försök att föreställa dig hur du vill känna dig i rummet och köp därefter. Var kreativ också - du kanske kan måla möblerna eller anpassa en byrå till något annat helt så länge det passar det utrymme du vill fylla. '

  14. Undvik pengar gropar. 'Folk underskattar hur mycket trädgårdar kostar att uppgradera. Försök att arbeta med det du har om det inte är ett absolut tips.

  15. Behåll en nödkassa. 'Vi har börjat lägga in en beredskapspott med pengar att doppa in om det behövs. När du nästan är i slutet av projektet och verkligen måste krympa, kan det där lilla extra vara till stor nytta.

    papa johns festlig pizza

Se Även: