Länder där du mest sannolikt kommer att bli stucken av 'gratis' mobila roamingavgifter inom EU

Europeiska Unionen

Ditt Horoskop För Imorgon

Gratis mobilroaming utomlands innebär att britter nu kan använda sina mobiltillägg gratis i stora delar av Europa, inklusive Frankrike, Spanien och Grekland - men hur är det överallt annars?(Bild: Getty Images)



Miljontals semesterfirare riskerar att fastna för rejäla mobilroamingavgifter i sommar - trots att de reser till några av de vanligaste destinationerna utomlands och gratis EU -roamingregler.



anthony joshua tyson raseri

Resenärer som är på väg till Schweiz är bland de mest sannolika att bli avgiftsbelagda - på grund av den vanliga missuppfattningen att det är i EU.



År 2017 införde regeringen & apos; Roam Like Home & apos; regler som innebär att britter nu kan använda sitt mobiltillägg i Storbritannien i Europeiska unionen utan att behöva drabbas av extra roamingavgifter.

Men två år senare drabbas semesterfirare fortfarande av att bestraffa räkningar vid hemkomsten - eftersom de felaktigt antog att deras destination omfattades av riktlinjerna.

Europeiska unionen innehåller 28 länder - men Europa innehåller 50 - vilket ofta är där förvirringen ligger.



Ryssland är till exempel inte en EU -stat, vilket innebär att du kan kosta upp till 3,60 pund per minut att använda din tull utomlands - ta samtal, sms och röstmeddelanden till £ 54 per dag.

Och med en genomsnittlig datakostnad på 4,37 pund per MB, kan du kolla in ytterligare 210,51 pund per dag när du kontrollerar e -post och strömmar musik.



Faktum är att britter som är på väg på en två veckors resa till Ryssland riskerar att skaffa en telefonräkning på 3696 pund-mer än kostnaden för en fyrstjärnig familjesemester till LA, enligt data från Uswitch.

Jämförelsewebbplatsen uppskattar att 57% britter inte vet att roamingavgifter inte är desamma i EU som någonstans i världen - trots implementeringen av ‘Roam Like at Home’ i EU 2017.

Utöver det tror tre av tio personer att alla europeiska länder omfattas av de nya EU-reglerna-så britter som är på väg till länder utanför EU som Turkiet eller Schweiz i år kan få otäcka räkningar.

'Varje år läser vi skräckhistorier om människor som återvänder från utlandsresor till enorma mobilräkningar när semesterfirare fortsätter att bli stuckta av höga roamingavgifter', förklarar Ru Bhikha, mobilsexpert på uSwitch.com .

'EU: s' Roam Like At Home '-regler har hjälpt till att lindra vissa av dessa bekymmer, men en viss självbelåtenhet har smugit sig in, och många antar nu att roamingavgifter tillhör det förflutna - vilket de inte är.

”Det bästa tipset för brittiska semesterfirare är att göra lite research och förberedelser. De flesta nätverk erbjuder nu specifika tariffer eller tillägg för att förhindra att kunder förlorar. Så innan du reser utomlands är det värt att kontrollera om din destination täcks av din befintliga affär, eller om ett tillägg är tillgängligt.

'I många fall kommer du då att kunna använda telefonen precis som du skulle göra hemma, men om du är i tvivel, se till att din dataroaming är avstängd på din telefon.

'Om du måste vandra medan du är borta, försök att hålla din telefonanvändning till ett minimum och, när så är möjligt, ansluta till Wi-Fi på ditt hotell eller någon plats du befinner dig på. Alternativt, om du måste använda din telefon mycket när du är utomlands, är det mest kostnadseffektiva alternativet vanligtvis att köpa ett lokalt SIM -kort. '

Där du är mest sannolikt att bli fångad

Medan EU: s populära 'Roam Like At Home' -politik tillåter brittiska semesterfirare att använda sina telefoner gratis i sina 28 andra medlemsländer, reser allt fler till destinationer utanför EU, där dessa regler inte gäller (Bild: LightRocket via Getty Images)

Nedan visas de länder där britter mest sannolikt kommer att fångas av EU: s roamingavgifter - och de nätverk som kommer och kommer inte täcka dig.

Vi har också beräknat hur mycket det kommer att kosta dig att använda din telefon utomlands baserat på Uswitch: s genomsnittliga dagliga användningssiffror: motsvarande tre fem minuters telefonsamtal, ta emot två fem minuter långa telefonsamtal, lyssna på en två minuter röstmeddelande, skicka 10 textmeddelanden och använda 48,2 MB data.

Som alltid, se till att du kontaktar din leverantör innan du ger dig iväg - eftersom många av dessa extra förmåner endast gäller för lönemånadskontrakt och specifika tariffer.

I vissa fall kan du tycka att det är billigare att köpa en & apos; tillägg på & apos; till din plan, som kommer att begränsa eller inkludera gratis användning till din destination. Dessa tenderar att vara rullande boosters och kan tas bort när som helst, dvs när du återvänder till Storbritannien.

Schweiz

Trots att det är EU: s tredje största handelspartner, tog Schweiz formellt tillbaka sin ansökan om EU -medlemskap 2016 (Bild: Getty)

O2, Vodafone, EE, Three och Tesco Mobile låter dig alla använda din brittiska ersättning i Schweiz, trots att det inte är en EU -stat, kommer Sky Mobile dock att ta ut 6 £ per dag, Giffgaff £ 12,66 och iD en ögonvattning £ 142.80 , baserat på genomsnittliga användningssiffror.

Schweiz är inne O2: s Europas zon , vilket innebär att du kan använda din ersättning utan extra kostnad, men i likhet med Turkiet debiteras Schweiz via Sky enligt Roaming Passport Plus -planen. Nätverket tar automatiskt ut 6 £ per dag för att få tillgång till ditt brittiska bidrag.

På Vodafone listas Schweiz som en av dess vanliga Roam Free -destinationer .

På Three är det också en Gå Roam destination - och du kommer inte att debiteras för att använda upp till 19 GB data.

På Tesco Mobile är den listad som en av sina 48 hemifrån -destinationer - vilket betyder att du inte kommer att debiteras.

Lewis Henry, på iD Mobile, sa: ”Vi vill se till att vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och allsidigt värde för våra kunder, även när vi reser utomlands.

'Alla iD Mobils månatliga planer har Inclusive Roaming, vilket innebär att användare kan använda sin telefon precis som de kan i Storbritannien, över 50 destinationer i hela EU, EES och därefter. Kunder kan kontrollera dessa destinationer när som helst på vår hemsida .

'Dessutom, som en del av vår Bill Capping -funktion, ger vi kunderna möjlighet att välja sin egen begränsade gräns, som de kan övervaka och justera när som helst via iD -appen; vilket innebär att kunderna inte kommer att bli stunga av oväntad fakturechock när de återvänder från semestern.

Jenna Dewan steg upp

'Vi erbjuder också gratis dataöverföring på alla månadsplaner, vilket innebär att all oanvänd data rullar in till nästa månad, vilket ger iD Mobile -kunder en andra chans att använda den.'

Norge

Även om det geografiskt är en del av Europa är Norge inte EU -medlem (Bild: E +)

O2, Vodafone, EE, Sky Mobile, Three, Tesco Mobile, Giffgaff och iD låter dig som standard använda ditt brittiska bidrag i Norge, trots att det inte är en EU -stat.

Den skandinaviska destinationen omfattas av EE's Europe Zone - den ingår också i Giffgaffs europeiska gratisroamingdestinationer och O2: s Europas zon .

Landet är också listat som ett av Vodafones standard Roam Free -destinationer .

På Three är Norge en Gå Roam i Europa, så du kommer inte att debiteras för att använda upp till 19 GB data - det kommer helt enkelt att komma ur din ersättning.

På Tesco Mobile är den listad som en av sina 48 hemifrån -destinationer - utan extra kostnad. Samma regler gäller för iD mobile.

Kalkon

Antalyas gamla stads hamn

EU och Turkiet har en gemensam landgräns genom EU: s medlemsstater Bulgarien och Grekland - men det är inte medlem (Bild: Getty)

Vodafone är det enda nätverket som gör att du kan använda din brittiska ersättning i Turkiet ( det är en av dess strömsfria destinationer ), trots att det inte är EU -medlem, men om du är med O2 kan du stå för en £ 107 -sedel, eller ännu värre, en £ 142,80 avgift på iD -nätverket . Tre tar också 80,80 pund , Tesco Mobile £ 62,63, EE £ 60,60 och Giffgaff £ 39,60 baserat på genomsnittlig användning.

Sky tar ut £ 6 per dag för att använda din brittiska ersättning genom sin Roaming Passport Plus -tariff. Detta aktiveras automatiskt och läggs till på ditt konto när du ringer, skickar ett sms eller använder mer än 10 MB data.

Island

Island tillhör Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, men det är inte en officiell medlem (Bild: Gallo Images)

O2, Vodafone, EE, Three, Tesco Mobile, Sky Mobile och Giffgaff låter dig alla använda din brittiska ersättning på Island , trots att det inte är en EU -stat.

Island ingår som en av Giffgaffs europeiska gratis roamingdestinationer. Det ingår i O2: s Europas zon vilket innebär att du kan använda din ersättning utan extra kostnad. Landet är också listat som ett av Vodafones standard Roam Free -destinationer .

På Three är Island en Gå Roam i Europa, så du kommer inte att debiteras för att använda upp till 19 GB data.

På Tesco Mobile, iD mobile och Giffgaff ingår det också i gratis mobilroaming i Storbritannien.

Ryssland

Europeiska unionen innehåller 28 länder - men Europa självt innehåller 50, och Ryssland är ett av dem (Bild: Moment RF)

Alla brittiska nät kommer att debitera dig för att använda din ersättning i Ryssland, men Vodafone är den billigaste för £ 6 - det ingår som ett av nätverkets Roam Ytterligare destinationer som ger dig tillgång till din brittiska ersättning för £ 6 per dag - eller varje dag du använder din telefon.

Giffgaff, under tiden, kostar £ 39,60 , EE £ 60,60, Tesco Mobile £ 84,23, Sky Mobile £ 101,72 och O2 £ 107. De dyraste nätverken att ta utomlands till Ryssland är Tre för £ 111,48 och iD till en iögonfallande £ 255 . Dessa är alla baserade på genomsnittliga dagliga användningsområden.

Se Även: