Clas Ohlson bekräftar att det stänger varenda enskild brittisk butik men en

Mike Ashley

Ditt Horoskop För Imorgon

Det svenska hårdvaruföretaget gör några avgörande förändringar i butiksantalet



Den svenska detaljhandelsjätten Clas Ohlson har blivit det senaste high street -olyckan med planer på att stänga alla butiker utom en.



Sky Sports gratis till jul

Chefer på hårdvarukedjan har bekräftat att Reading -filialen kommer att vara den enda som återstår när den förbereder sig för att axla alla butiker i Storbritannien och Tyskland.



Detta inkluderar fem stängningar i Storbritannien - med Reading & Clos Ohlson kommer att fortsätta handla ensam.

Det kommer efter att företaget rapporterade 'betydande förluster' i veckan i sin verksamhet i Storbritannien och Tyskland.

På tal om vinster sa den att 'rätt förutsättningar inte finns för att uppnå lönsamhet'.



Företaget tillade att cirka 150 anställda skulle förlora sina jobb efter nedläggningarna eftersom det syftar till att fokusera på onlineshopping.

Jon Peacock, Clas Ohlsons tillförordnade brittiska landschef tillade att Reading, Berkshire var en 'viktig plats' och att det inte finns några planer på att stänga butiken.



Mr Peacock sa: ”Vi har beslutat att fokusera på en onlinestrategi i Storbritannien, eftersom vi anser att det är det bästa sättet att framgångsrikt fortsätta på en marknad som vi är engagerade i att vara en del av.

”De senaste åren har vi arbetat med en digital transformationsplan och vår onlineaffär har gått från styrka till styrka.

Det är klart att online, där människor kan få tillgång till hela vårt produktsortiment, är hur våra kunder gillar att handla hos oss.

'Med det här anpassade fokuset tror vi att vi kommer att kunna leverera en ännu bättre shoppingupplevelse för våra kunder genom att stärka vår leveranskedja och logistik och verkligen fokusera på utmärkt service och produktsortiment.

”Vi har inga planer på att dra tillbaka vår e-handelsverksamhet i Storbritannien, och vår fysiska butik i Reading kommer att förbli öppen.

vem är rösten till peppa pig

”Vår tyska onlineaffär kommer också att drivas och drivas från vår brittiska bas, tillsammans med potentiella nya europeiska marknader i framtiden.

'Vårt brittiska huvudkontor kommer att flyttas så att vi kan bli bättre positionerade för den här nya utvecklingen och vi kommer att titta på en reviderad organisationsstruktur för framtiden, inklusive ett antal nya roller inom specialiserade digitala och e-handelsområden.'

Hela listan över Clas Ohlson -butiker stänger

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: