Cineworld kan behöva stänga några brittiska biografer permanent på grund av pandemi

Cineworld

Ditt Horoskop För Imorgon

Vissa platser öppnar kanske aldrig igen(Bild: AFP via Getty Images)



Cineworld överväger enligt uppgift att sänka hyrorna och stänga några brittiska biografer permanent efter att ha hamrat av coronaviruspandemin.



Aktierna i företaget sjönk på torsdagsmorgonen efter att Financial Times rapporterade att kedjan hade en omstruktureringsaffär för företaget Voluntary Arrangement (CVA).



Det är underförstått att CVA är ett av ett antal alternativ som för närvarande finns på bordet.

Cineworld utsåg rådgivare från omstruktureringsspecialisterna AlixPartners förra månaden för att inleda nödsamtal med sina långivare, eftersom de förväntar sig att bryta mot låneavtal i december.

Företaget är för närvarande i förhandlingar med hyresvärdar om hyror på sina 127 platser och kan använda en CVA för att täta lägre betalningar över sitt gods.



Cineworld vägrade att kommentera rapporterna.

En rad stora utgåvor har försenats (Bild: AFP via Getty Images)



Förra månaden riskerade kedjan tusentals jobb eftersom den stängde alla sina brittiska och amerikanska biografer på obestämd tid efter att den senaste James Bond -filmen släpptes tillbaka till 2021.

Och andra utgåvor har sedan antingen skrotats eller ändrats - med Superhero -filmen Wonder Woman 1984 som debuterar samtidigt på teatrar och på AT&T Inc: s HBO Max -streamingtjänst i USA med start på juldagen, en ovanlig utgivningsplan på grund av coronaviruspandemin .

Filmer spelas vanligtvis uteslutande på bio i ungefär 75 dagar innan de blir tillgängliga någon annanstans.

Cineworld, som också äger Picturehouse -kedjan och Regal -kedjan i USA, har cirka 45 000 anställda, varav 5 500 i Storbritannien.

På torsdagen väckte ägaren till Londons Trocadero Center ett krav från High Court mot Cineworld och stämde det för 1,4 miljoner pund på grund av obetalda räkningar.

Aktierna i Cineworld sjönk med 8,7% till 44,2p i tidig handel på torsdagen.

Se Även: