Cigarettlagarna ändras i maj - hur budgeten också kommer att påverka alkoholkostnaderna

Rökning

Ditt Horoskop För Imorgon

Nya lagar kommer att träda i kraft i maj som en del av regeringens plan att sluta röka i Storbritannien helt.



brad pitt om angelina jolie

Mentholcigaretter kommer att förbjudas från brittiska butiker, tillsammans med magra cigaretter och smaksatt rullande tobak, från och med den 20 maj, när lagarna träder i kraft.



Förbudet, som härrör från nya EU -lagar om tobaksprodukter, är en del av ett försök att avskräcka unga från att sluta röka genom att förbjuda cigaretter med en & apos; karaktäristisk smak & apos; annat än tobak.



Man har förstått att dessa cigaretter uppmuntrar social rökning bland unga - vilket regeringen vill stoppa.

Planen att fasa ut smaksatta cigaretter följer helt och hållet ett förbud mot förpackningar om 10 i maj 2017.

Budgetgeneriker - Cigaretter

Planen att helt avveckla smaksatta cigaretter har sett att nya lagar redan begränsar försäljningen av mentolcigaretter till endast förpackningar om 20 (Bild: Getty)



Läs mer

Budget 2020
Viktiga budgetmeddelanden en överblick 13 detaljer dolda i det finstilta Kalkylator - hur mycket det kommer att påverka dig 12 miljarder pund för att hantera coronaviruset

Fruktiga smaker och cigaretter inklusive vanilj, kryddor och godis förbjöds också av lagen.



Välgörenhetsorganisationen ASH (Action on Smoking and Health) sa att de senaste ändringarna kommer att stoppa produktion och försäljning av filter, papper, förpackningar, kapslar eller andra komponenter som innehåller smakämnen i cigaretter och handrullning.

Det sträcker sig också till & apos; tekniska funktioner & apos; vilket gör det möjligt för konsumenterna att ändra & apos; lukt, smak eller rökintensitet & apos; av produkten.

Amanda Sandford, från ASH, sa att höja priset på cigaretter och stoppa försäljningen av mindre paket har gjort rökning mindre tilltalande.

Hon tillade att förbud mot mentholcigaretter kan avskräcka fler yngre från att röka och sa: 'Det är naturligtvis svårt att andas in rök och för många första gången de röker är det motbjudande, men folk fortsätter med det och det är när de blir beroende.

'Det finns bevis för att mentholcigaretter slappnar av i luftvägarna och smaken döljer rökens hårdhet, därför har yngre människor lättare att röka.

Men det är en absolut myt att mentolcigaretter är bättre för dig.

ched evans anklagarens namn

”Alla cigaretter är skadliga och mentolcigaretter är lika farliga som vanliga cigaretter.

Kommer budgeten 2020 att påverka cigarett- och alkoholpriser?

Mest troligt, ja (Bild: Getty)

dennis rodman kim jong un

Den första budgeten för Boris Johnsons majoritetsregering är mindre än en vecka kvar, då nyutnämnde förbundskansler Rishi Sunak kommer att leverera årets bokslut den 11 mars.

Och det är den tid på året då regeringen kommer att fastställa sina så kallade 'syndavgifter' på cigaretter och sprit.

I slutet av budgetdagen kommer varje ändring av dessa tullar att träda i kraft - vanligtvis klockan 18 - och kommer sannolikt att få en omedelbar inverkan på priserna i butiker och stormarknader.

Kanslern har särskilt tillstånd att dricka alkohol under talet, även om den sista som gjorde det var Kenneth Clarke, som hade en whisky.

Regeringen har ännu inte meddelat vad årets skattebesked kommer att bli.

Se Även: