Chelseas lagkamrater ger Pierre-Emerick Aubameyang grönt ljus att ta 'förbannade' tröja nr 9

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

De Chelsea Nr 9 skjorta har blivit 'förbannad' - och Pierre-Emerick Aubameyang kunde få sin chans att bära den.



Thomas Tuchel avslöjade att ingen av hans forwards ville ha det ikoniska numret på ryggen efter Romelu Lukaku blev den senaste storpengarflopp efter Fernando Torres, Alvaro Morata och Gonzalo Higuain misslyckades också i tröjan.



phil thompson georgie thompson

Barcelona s tidigare Arsenal anfallare Aubameyang finns på klubbens efterlysta lista men Tuchel insisterar på att det inte har lämnats öppet för någon men det var för att Raheem Sterling, Kai Havertz eller någon annan inte ville ha det.



Blueschefen Tuchel sa: 'Det är förbannat, det är förbannat, folk säger till mig att det är förbannat. Det är inte så att vi lämnar det öppet av taktiska skäl, för vissa spelare i pipelinen som kommer in och naturligtvis tar det.

'Det fanns ingen stor efterfrågan på nummer nio, när liknande spelare ibland vill byta nummer. Men överraskande nog vill ingen röra den.

'Alla som är längre än jag i klubben säger till mig 'ah, du vet, som om han hade niorna och han gjorde inte mål och han hade niorna och gjorde inte heller mål'. Så nu har vi ett ögonblick där ingen vill röra siffran nio.”



 Thomas Tuchel arbetade tillsammans med Pierre-Emerick Aubameyang i Borussia Dortmund
Thomas Tuchel arbetade tillsammans med Pierre-Emerick Aubameyang i Borussia Dortmund

Tuchel vägrade att förneka Chelsea intresse för Aubameyang som han arbetade med i Borussia Dortmund och som har erbjudits klubbar av Barcelona när de försöker minska sin lönekostnad.

wrestle kingdom 13 brittisk tid

Aubameyang gjorde 79 mål under Tuchel i Dortmund och anfallaren tros vara öppen för en återgång till engelsk fotboll bara ett halvår efter att han lämnade Arsenal. Tuchel tillade: ''Jag skulle vara intresserad av de 79 målen faktiskt!



'Men vi kommer inte kommentera mer. Det finns många namn där ute, ibland på grund av att vi diskuterar många namn men ibland också rena spekulationer. Vi kommer inte att engagera oss.”

Se Även: