Billigaste hyror i Storbritannien avslöjade - där ett rum kostar bara £ 300 per månad

Hyr

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är inte riktigt dåliga nyheter för Storbritanniens hyresgäster



Den genomsnittliga kostnaden för att hyra ett rum i Storbritannien har stigit £ 15 i månaden - eller £ 180 per år - jämfört med förra året.



Det betyder att hyresgäster nu betalar £ 582 i månaden i genomsnitt och £ 757 i månaden i London.



natasha kaplinsky brendan cole affär

SpareRoom's Matt Hutchinson sa: Huspriserna kan ha fastnat men hyrorna stiger igen.

Den genomsnittliga kostnaden för att hyra ett rum steg 11 £ i månaden utanför London och 32 £ i månaden i huvudstaden, fann SpareRoom.

'Det är ingen överraskning London fortsätter att visa en solid tillväxt, men om denna 4% -höjning är en återspegling av vad som kommer att komma, kommer vi att se hyresgästerna nå sitt tak för överkomliga priser och tvingas längre ut ur huvudstaden, särskilt som Crossrail, när det äntligen är klart , sannolikt kommer att driva hyror upp i öst och sydost om London, sade Hutchinson.



Den största procentuella ökningen var för hyresgäster i Preston - där kostnaderna steg 8% till 378 £ i månaden i genomsnitt - följt av Stockport, York och Wolverhampton där priserna ökade 7% jämfört med förra året.

Men det var inte riktigt dåliga nyheter - med SpareRoom's Rental Index som visar fem av Storbritanniens 20 bästa städer nu billigare än 2018.



Var blir det billigare

Havsluft, en enorm pir och det största hyresfallet i Storbritannien (Bild: iStockphoto)

Den största minskningen av kostnaden för att hyra ett rum var i Southend-on-Sea, där genomsnittspriserna 5% till 498 £ per månad.

Essex -staden följdes av Skottlands Aberdeen, där priserna sjönk i genomsnitt 3% till 375 pund i månaden, West Bromwich (ned 3% till 364 pund i månaden), Huddersfield (ned 2% till 340 pund) och Middlesbrough (nedåt) 2% till £ 327).

kattunge och höften

Men medan de alla kostar mindre än förra året, gjorde ingen av dem till de 10 billigaste platserna att hyra.

Detta leddes av North East & s South Shields - där hyra ett rum kostar dig i genomsnitt 300 £ i månaden - följt av Nordirlands Craigavon ​​med 306 £ i månaden och norra Wales & apos; Bangor för £ 307.

Det fanns också fyra städer där genomsnittliga hyror var oförändrade jämfört med förra året - Reading (£ 530 i månaden), Dudley (£ 373), Walsall (£ 358) och Sunderland (£ 319).

Här är de 10 billigaste platserna att hyra ett rum i Storbritannien enligt SpareRoom:

  1. South Shields - £ 300 i månaden
  2. Craigavon ​​- £ 306 i månaden
  3. Bangor - £ 307 i månaden
  4. Londonderry -£ 309 i månaden
  5. Lisburn - 310 pund i månaden
  6. Belfast - £ 312 i månaden
  7. Sunderland - £ 319 i månaden
  8. Hartlepool - 320 £ i månaden
  9. Newtownabbey - £ 321 i månaden
  10. Dewsbury - £ 323 i månaden

Läs mer

alfie allen lily allen
Generationshyra - hur britterna fastnade för att betala hyresvärdes inteckningar
Vad är det egentligen som hindrar oss från att köpa hus Hur Storbritannien blev en nation av hyresgäster Att röka ogräs kan få dig att vräka ut 1m tvingades djupare in i skulden för att betala räkningar

Se Även: