Billigare att officiellt byta namn och få ett nytt pass än att uppdatera en flygbiljett

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Chockerande kan det kosta mindre att officiellt byta namn och få ett nytt pass än att uppdatera en flygbiljett.



Forskning från Airport Parking Shop visa att vissa flygbolag tar ut £ 160 för att uppdatera ett namn på en flygbiljett - kostar dig £ 320 för en returflygning.



Men det mest du kan betala för ett nytt pass är £ 187 om du vill ha den gjord och överlämnad till dig vid din tid , medan du ändrar ditt namn efter handlingskostnader högst £ 36 .



ray-j kim k

Airport Parking Shop tittade på 27 populära flygbolag för att räkna ut kostnaden för att byta namn på en biljett.

Medan vissa tar ingen avgift för att fixa ett litet stavfel, och andra ett nominellt fel, påför andra transportörer stora straff för alla som ber om att byta namn.

Alice Fowler, produktchef för Airport Parking Shop, sa: Några av dessa avgifter är alltför branta och det verkar som om flygbolagen drar nytta av sina kunders olyckor om de inte längre kan resa och vill ge biljetten vidare till någon annan.



Men jag trodde att 'Mental Liz' var hennes riktiga namn? (Bild: Getty Images/iStockphoto)

För att få ett standardpass och namnändring kostar £ 85, men easyJet, Finnair Flybe, Norwegian, Vueling och Ryanair tar alla ut mer än detta för att uppdatera några biljetter.



stan collymore kirsty gallacher

Faktorer i kostnaden inkluderar biljetttyp, när och hur biljetten bokades, hur korrigeringen görs och om du behöver betala olika skatter.

Men det finns skillnader mellan att uppdatera ett stavfel och ändra ett helt namn.

Till exempel är det gratis att rätta till ett mindre stavfel på Air Canada, British Airways, easyJet, Jet2, KLM, Norwegian, Ryanair, United Airlines, Virgin och West Jet.

Saker och ting förändras snabbt när mer allvarliga förändringar behövs - med det billigaste priset de hittade för att flytta en biljett till ett helt nytt namn för 25 £ från TUI.

Läs mer

lady c lämnade djungeln
Hemligheter för resegenierna som slog systemet
Familjen reser jorden runt gratis Resa utan att någonsin ta slut Mannen som fick en flygning på 40 000 pund för 200 pund Jag har varit i 125 länder för £ 10 per dag

Andra kommer helt enkelt inte att tillåta det.

Fowler sa: Virgin, Flybe, Norwegian och Vueling tillåter under inga omständigheter kunder att ändra namnet på en biljett, och den första bokningen måste avbokas och bokas igen. '

Hon tillade: Vi rekommenderar att resenärer bokar flygbolagets korrigeringspolicyer innan de bokar, även om vissa flygbolag gör det väldigt enkelt att ändra namnet på en biljett. . . andra som Ryanair, Flybe och Vueling tar inte ut en stor avgift, vilket i vissa fall kan vara mer än kostnaden för flygningen. '

Se Även: