Carphone Warehouse fick böter på 29 miljoner pund för felförsäljning av telefonskal - vem kan göra anspråk på det

Carphone Warehouse

Ditt Horoskop För Imorgon

Carphone Warehouse har fått böter för att ha sålt sitt Geek Squad-telefonkåpa till kunder (bild)(Bild: Carphone warehouse)



som är nates mamma i emmerdale

Carphone Warehouse har fått böter på 29 107 0700 pund av Financial Conduct Authority för fel som ledde till felförsäljning av Geek Squad, en mobiltelefonförsäkring och teknisk supportprodukt.



Bristerna upptäcktes efter att visselblåserapporter ledde till en FCA -undersökning.



Carphone Warehouse gav inte försäljningskonsulter tillräckligt med utbildning för att avgöra om kundens var lämpliga för Geek Squad.

Faktum är att de utbildades rekommendera Geek Squad till kunder som redan hade telefonskydd, till exempel genom sin hemförsäkring eller bankkonton.

Carphone Warehouse och dess personal övertalade kunderna att köpa Geek Squad -produkten som i vissa fall inte hade något värde eftersom kunden redan hade försäkringsskydd, säger Mark Steward, verkställande direktör för tillsyn och marknadstillsyn på FCA.



'Utan att visselblåsare kommer fram kan dessa metoder aldrig ha kommit fram.'

Om du misssåldes Geek Squad borde du kunna kräva tillbaka pengarna (Bild: PA)



Mellan 1 december 2008 och 30 juni 2015 sålde Carphone Warehouse 444,7 miljoner pund i Geek Squad -policyer.

FCA tillade att när kunderna klagade misslyckades Carphone Warehouse med att utreda ordentligt och behandla sina klagomål rättvist. Detta resulterade i att giltiga klagomål inte godtogs under omständigheter där produkten hade sålts fel.

Dixons Carphones verkställande direktör Alex Baldock sa: ”Vi är uppenbarligen besvikna över att Carphone Warehouse föll under tidigare.

'Men vi är en helt annan verksamhet idag; Som FCA erkänner har vi gjort betydande förbättringar sedan 2015.

'Vi är fast beslutna att fortsätta på den banan och se till att alla kunder njuter av rätt teknikprodukter och tjänster för dem.'

Carphone Warehouse sa att det frivilligt har genomfört två kundersättningsprogram som täcker klagomål och avbokningar.

Det har också infört mer omfattande kundbehovsbedömningar, förbättrad kollegautbildning och övervakning av efterlevnad, investerat i kundtjänst och kundnöjdhet efter försäljningen och 'väsentligt ökat' antalet oberoende finansiella coacher i Carphone Warehouse-butikerna.

Vad ska du göra om du påverkas.

FCA sa att kunder som tror att de kan ha blivit felsålda Geek Squad bör kontakta företaget direkt (per telefon: 0800 049 6190, per post: Geek Squad, PO Box 358, Southampton, SO30 2PJ eller online www.geeksquad.co.uk/contact/complaints ).

Om du inte är nöjd med företagets svar kan du hänvisa frågan till Finansombudsmannen.

Steve Nowottny, redaktör för nyheter och funktioner på MoneySavingExpert.com, sa: Det är uppriktigt sagt chockerande att Geek Squad-omslaget misssåldes i så stor skala, att personalen utbildades så dåligt och att Carphone Warehouse inte lyckades undersöka klagomål från kunder.

Alla som tror att de var felsålda och inte redan har krävt tillbaka pengar genom ett tidigare upprättandeprogram bör kontakta Geek Squad så snart som möjligt.

'Förklara varför du tror att du var felsåld, inklusive bevis som kvitton om du har dem-och om du inte är nöjd med svaret du får, var inte rädd för att eskalera ditt ärende till Financial Ombudsman Service.

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: